Amerikaanse man dwong zijn vrouw een serie te kijken en moet de bak in

Hoe een serie kan leiden tot een gevangenisstraf..

De man dwong zijn jongere partner om samen met hem een serie over slavernij te bekijken...

Geoffrey Ketels, 24 februari 2020 om 15:39

Een Amerikaanse man van 52 zou in de cel zijn beland na een wel erg opmerkelijke gijzelneming. De man had namelijk zijn huisgenote verplicht om de serie Roots te bekijken. De miniserie draait rond de slavernijperiode in de Verenigde Staten.
Toen een man zijn huisgenote van 37 racisme beter wou doen begrijpen vond hij er niets beter op dan haar te gijzelen en de miniserie Roots te laten bekijken. De reeks werd uitgebracht in het jaar 1977 en alle afleveringen samen duren zo'n 9 uur. De reeks staat er om bekend de gruwel ten tijde van de Amerikaanse slavernijperiode op realistische wijze in beeld te brengen. De slavernijperiode begon eigenlijk nog voor de oprichting van de Verenigde Staten, meer bepaald in het jaar 1776. Uiteindelijk zou ze tot 1865 blijven duren.

Met de dood bedreigd
Is bovenstaande voldoende om iemand een gevangenisstraf op te leggen? Wel wanneer de man er mee dreigde de vrouw om het leven te brengen wanneer ze zou weigeren. Hij zou volgens de getuigenissen "de vrouw ombrengen, haar lichaam in stukken snijden en ze vervolgens verspreiden op de I-380-snelweg die leidt naar Chicago". De man kon uiteindelijk in zijn huis worden ingerekend. De vrouw bleef ongedeerd.

In het verleden was de 52-jarige man al eens opgepakt voor verschillende drugsveroordelingen. Hij blijft nog zeker tot 6 maart in de cel. Wat er dan met hem zal gebeuren is nog niet bekend.

Lees meer over: Roots, serie, miniserie

Populair nieuws