search

Ons nieuws van maandag 24 februari 2020

Amerikaanse man dwong zijn vrouw een serie te kijken en moet de bak in
Series / Nieuws

Amerikaanse man dwong zijn vrouw een serie te kijken en moet de bak in

De man dwong zijn jongere partner om samen met hem een serie over slavernij te bekijken...

Een Amerikaanse man van 52 zou in de cel zijn beland na een wel erg opmerkelijke gijzelneming. De man had namelijk zijn huisgenote verplicht om de serie Roots te bekijken. De miniserie draait rond de slavernijperiode in de Verenigde Staten.

Toen een man zijn huisgenote van 37 racisme beter wou doen begrijpen vond hij er niets beter op dan haar te gijzelen en de miniserie Roots te laten bekijken. De reeks werd uitgebracht in het jaar 1977 en alle afleveringen samen duren zo'n 9 uur. De reeks staat er om bekend de gruwel ten tijde van de Amerikaanse slavernijperiode op realistische wijze in beeld te brengen. De slavernijperiode begon eigenlijk nog voor de oprichting van de Verenigde Staten, meer bepaald in het jaar 1776. Uiteindelijk zou ze tot 1865 blijven duren.

Met de dood bedreigd
Is bovenstaande voldoende om iemand een gevangenisstraf op te leggen? Wel wanneer de man er mee dreigde de vrouw om het leven te brengen wanneer ze zou weigeren. Hij zou volgens de getuigenissen "de vrouw ombrengen, haar lichaam in stukken snijden en ze vervolgens verspreiden op de I-380-snelweg die leidt naar Chicago". De man kon uiteindelijk in zijn huis worden ingerekend. De vrouw bleef ongedeerd.

In het verleden was de 52-jarige man al eens opgepakt voor verschillende drugsveroordelingen. Hij blijft nog zeker tot 6 maart in de cel. Wat er dan met hem zal gebeuren is nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Riverdale' neemt afscheid van een hoofdpersoon
Series / Nieuws

'Riverdale' neemt afscheid van een hoofdpersoon

De serie gaat natuurlijk gewoon verder, maar een van de hoofdpersonen verdwijnt.

Acteur Skeet Ulrich vertrekt bij The CW-serie Riverdale. Hij keert niet terug voor de serie, laat hij weten aan de site TV Line. Hoe het personage precies uit de serie zal verdwijnen, is niet bekendgemaakt.

Skeet Ulrich is sinds seizoen 2 een vaste aanwezige in de serie. Hij is te zien als F.P. Jones, de leider van de Southside Serpents en de vader van Jughead Jones. Maar F.P. verdwijnt straks uit de serie, op een nog niet bekende manier.

Lees ook: Is dit de Riverdale-aflevering waarin Jughead wordt "vermoord"?

Dankbaar voor de ervaring
Ulrich laat weten dat hij dankbaar is voor de ervaring die hij opgedaan heeft. "Ik ben ongelofelijk dankbaar voor de vriendschappen die ik bij Riverdale heb gemaakt, en ik zal het missen om iedereen op dagelijkse basis te kunnen zien. Ik ben zo trots dat ik deel was van zo'n getalenteerde groep mensen, zowel voor als achter de camera. Maar ik heb besloten dat het tijd is om te zoeken naar nieuwe creatieve kansen."

Lees ook: 'Riverdale' krijgt met zekerheid nog een extra seizoen!

Daarmee komt er dus een einde aan zijn tijd in de serie, die gemaakt wordt door Roberto Aguirre-Sacasa.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian' brengt mogelijk veel goeds voor deze schurk
Series / Nieuws

'The Mandalorian' brengt mogelijk veel goeds voor deze schurk

Moff Gideon is een slechterik. Of wordt hij straks toch een goeierik?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie The Mandalorian laat nog even op zich wachten. Maar dat weerhoudt cast en crew er niet van om zo nu en dan alvast wat te verklappen. Zo vertelt Giancarlo Esposito dat het tweede seizoen zomaar eens iets heel nieuws kan brengen voor zijn personage.

Esposito is te zien als Moff Gideon, een schurk, die eerst heel rustig was en vervolgens ervoor zorgde dat chaos uitbrak. En helemaal aan het eind bleek hij bovendien het Darksaber in handen te hebben, waarmee hij de nodige slachtoffers zou kunnen maken. Maar er is volgens Esposito nog heel wat ruimte voor zijn personage.

Lees ook: We hebben geluk met de release van 'The Mandalorian'!

Een stiekeme goeierik?
"Ik hou ervan! Ik hou ervan dat schurken mogelijk goed kunnen worden, als oprecht goede mensen. Moff Gideon is iemand die de leiding heeft over een van de planeten, of een van de sterrenstelsels en hij moet ervoor zorgen dat het zo goed mogelijk is daar voor iedereen," aldus Esposito.

Lees ook: WWE-ster voor tweede seizoen 'The Mandalorian'!

"Alhoewel niet iedereen hem goedkeurt, moeten mensen met hem om zien te gaan. Dus ik hou van deze schurk; er is ruimte voor hem om te groeien. Er is ruimte voor het donker om het licht te worden en ik hou ervan dat mensen van schurken houden; dat we hen kunnen vergeven. En dat is iets dat ze echt willen dnek ik. Moff Gideon wil dat ons universum overleeft."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Twee nieuwe 'Star Trek'-series in de maak!
Series / Nieuws

Twee nieuwe 'Star Trek'-series in de maak!

De franchise blijft maar uitbreiden en zal dat de komende tijd ook blijven doen.

Star Trek wordt alleen maar groter. Op dit moment zijn er twee series te zien: Discovery en Picard, en minstens drie in de maak; Section 31, Lower Decks en een animatieserie. Maar daarbuiten zijn er nog eens twee in de maak, vertelt ViacomCBS-CEO Bob Bakish.

Volgens Bakish zijn er nog twee nieuwe Trek-series in de maak, bovenop de series waar we al van gehoord hebben. Het kan daarbij gaan om series die verbonden zijn aan eerdere films die verschenen, wat weer kan door de recente samenvoeging van Viacom met CBS. Daardoor verkeren de rechten weer op 1 plaats.

Lees ook: 'Star Trek: Picard' onthult tragisch lot Seven of Nine

Meer Trek!
Sinds Star Trek: Discovery lanceerde, maakt men snel meer Star Trek. Het gaat vooralsnog bijna alleen om series, al is er al enige tijd een nieuwe film in de maak. De series spelen zich af in nieuwe tijden en draaien grotendeels om nieuwe personages, al is Picard natuurlijk heel erg gevestigd in personages en verhalen die we wel al kennen.

Lees ook: Gave connectie 'Star Trek: Picard' met 'Discovery'

Hoe dan ook is het goed nieuws voor fans dat de franchise groter dan ooit is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alle sleutels uit de Netflix-serie 'Locke and Key'!
Series / Video/clip/featurette

Alle sleutels uit de Netflix-serie 'Locke and Key'!

De Netflix-fantasyserie Locke and Key opent vele deuren. En daar zijn ook heel wat sleutels voor nodig!

Sinds begin deze maand staat de bovennatuurlijke thriller / horrorserie Locke and Key op Netflix. Deze is gebaseerd op een comic van Joe Hill en Gabriel Rodrí­guez en er zijn rollen voor Darby Stanchfield, Connor Jessup, Emilia Jones, Jackson Robert Scott, Laysla De Oliveira, Petrice Jones en Griffin Gluck.

Maar ook heel speciale sleutels hebben een hoofdrol in het tiendelige Locke and Key dat zich in en om het enorme landhuis KeyHouse afspeelt. Netflix heeft nu een gave nieuwe video onthuld waarin de verschillende sleutels bekeken worden. Voor wie de serie nog niet gezien heeft, moet die uiteraard maar niet aanzetten en nu ook niet verder lezen, aangezien er uiteraard spoilers aankomen.



Lees ook: Nieuw op Netflix: Het razend spannende 'Locke & Key' seizoen 1

Vele magische sleutels!
In de serie zijn er flink wat sleutels met de Anywhere Key, Mirror Key, Echo Key, Identity Key, Matchstick Key, Ghost Key, Head Key, The Tree Key, Shadow Key, Mending Key, Music Box Key en de Omega Key.

Locke and Key zou ook een tweede seizoen moeten gaan krijgen en het einde van de serie hintte daar uiteraard al naar.

Lees ook: Netflix-serie 'Locke & Key' zo goed als zeker van 2e seizoen?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.