Netflix bestelt "unieke" oorlogsdocumentaire over de Tweede Wereldoorlog

Nieuwe oorlogsdocumentaire in de maak voor Netflix

Een gloednieuwe oorlogsdocumentaire belooft enkele minder bekende gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog in beeld te brengen...

Geoffrey Ketels, 27 februari 2020 om 10:37

Netflix heeft een gloednieuwe oorlogsdocumentaire besteld bij regisseur Koen Mortier. De nieuwe documentairereeks zal uit twaalf delen bestaan en zal de Tweede Wereldoorlog in beeld brengen. Netflix heeft daarvoor een contract getekend met het Belgische productiehuis Czar.
De nieuwe serie krijgt de naam The Liberation Route en zal verschijnen in het Engels. Tijdens de twaalf afleveringen gaat Mortier op zoek naar de verhalen van soldaten, verzetsstrijders evenals burgers over bepaalde gebeurtenissen die zich tijdens de oorlog hebben afgespeeld. De regisseur van de reeks zal hiervoor samenwerken met een team van historici.

Weinig bekende verhalen
De regisseur van de nieuwe reeks The Liberation Route benadrukt dat er heel wat minder bekende verhalen aan bod zullen komen. Zo is er bijvoorbeeld het grote misleidingsplan van de geallieerden welke met duizenden plastic bootjes evenals tanks de Duitsers wilden doen geloven dat er een invasie vanuit de Engelse havenstad Dover werd voorbereid.

Wanneer de reeks precies te zien zal zijn op Netflix is momenteel nog niet bekend.

Lees meer over: The Liberation Route, Liberation Route, serie, documentaire, Netflix

Populair nieuws