search

Ons nieuws van donderdag 27 februari 2020

Netflix bevestigt dat er een nieuw seizoen van 'Top Boy' komt
Series / Nieuws

Netflix bevestigt dat er een nieuw seizoen van 'Top Boy' komt

De rauwe Engelse serie keert terug met een aantal bekende namen.

Netflix maakt bekend dat er een nieuw seizoen van de populaire serie Top Boy komt. De serie, die wordt geproduceerd door rapper Drake, begint deze lente nog met opnames voor het nieuwe seizoen.

De serie was oorspronkelijk twee seizoenen te zien op Channel 4 in Engeland, waarna het onverwachts gecancelled werd in 2013. Top Boy had echter nogal een cultstatus en kreeg vorig jaar mede dankzij Drake een nieuw seizoen bij Netflix.

Lees ook: Netflix maakt cast bekend van 'Top Boy' revival

Terugkerende acteurs
Nu komt er dus een vierde seizoen bij Netflix van het rauwe Engelse drama. Daarnaast maakt het streamingplatform ook bekend dat Ashley Walters, Kano, Michael Ward en Little Simz allemaal weer terugkeren in dit nieuwe seizoen.

Het is nog niet bekend wanneer het nieuwste seizoen van Top Boy te zien zal zijn. De eerste drie seizoenen zijn echter wel op Netflix te bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bekende namen in 'American Horror Story' seizoen 10!
Series / Nieuws

Bekende namen in 'American Horror Story' seizoen 10!

Ryan Murphy maakt in een korte teaser de volledige cast van het nieuwe seizoen van 'American Horror Story' bekend.

Een aantal grote namen keren terug voor het tiende seizoen van American Horror Story. De maker van de serie, Ryan Murphy, heeft de volledige cast voor het nieuwe seizoen bekend gemaakt.

In het tiende seizoen zullen onder andere Sarah Paulson en Evan Peters terugkeren naar de serie. Ook werd bekend dat Home Alone acteur Macaulay Culkin voor het eerst mee zal werken aan deze serie.

Lees ook: 'American Horror Story' krijgt 3 nieuwe seizoenen!

Teaser video's
Er zijn daarnaast ook een groot aantal andere bekende namen die meewerken aan het nieuwe seizoen, waaronder: Kathy Bates, Leslie Grossman, Billie Lourd, Sarah Paulson, Evan Peters, Adina Porter, Lily Rabe, Angelica Ross and Finn Wittrock. Verder is er nog weinig bekend over het nieuwe seizoen van American Horror Story.

Ryan Murphy heeft echter een twee korte teasers geplaatst waar misschien wat clues uit naar voren kunnen komen. Een grauw strand is te zien terwijl het nummer Dead of Night van Orville Peck te horen is. Bekijk de video hieronder.

Lees ook: Nog eens 10 seizoenen 'American Horror Story'?

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'Better Call Saul'-cameo zagen we niet aankomen
Series / Nieuws

Deze 'Better Call Saul'-cameo zagen we niet aankomen

Een hele mooie, maar ergens ook verdrietige cameo dit nieuwe seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Better Call Saul is weer bezig! De spin-off begon met een heel opvallende cameo, van niemand minder dan acteur Robert Forster. De acteur, die helaas overleden is, had een belangrijke rol in de nieuwste aflevering van de Breaking Bad spin-off.

In die serie was de acteur te zien als Ed, een man die voor de onderwereld werkt en vanuit daar nieuwe identiteiten opzet voor diverse mensen. Zo zorgde hij voor Walter White, Jesse Pinkman én Saul Goodman, toen hun misdaadoperatie uit elkaar begon te vallen. Helaas overleed Forster afgelopen herfst, na een strijd geleverd te hebben met hersenkanker. De acteur werd 78 en de alfevering is aan hem opgedragen.

Lees ook: 'Better Call Saul' heeft beter eind dan 'Breaking Bad'

Driezijdige serie
Better Call Saul is een driezijdige serie, zowel een prequel, interquel als sequel op de gebeurtenissen in Breaking Bad. We zien in het vervolg hoe het verder gaat Jimmy McGill, a.k.a. Saul Goodman, als hij als Cinnabon-manager in Nebraska aan de slag gaat. De eerste aflevering van seizoen 5 brengt ons meer van dat verhaal en brengt ook Ed terug. Saul wordt namelijk herkend door iemand en besluit daarop van Ed te vragen of hij een nieuwe identiteit kan regelen.

Lees ook: Nieuw op Netflix: 'Better Call Saul' seizoen 5!

Dat kost veel geld en daarop besluit Jimmy dat hij de situatie maar gewoon zelf op moet en wil lossen. Hoe dat afloopt, moeten we natuurlijk nog beleven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wordt deze actrice Marvels 'She-Hulk'?
Series / Nieuws

Wordt deze actrice Marvels 'She-Hulk'?

Alison Brie is een van de frontrunners voor de rol, horen we nu!

Marvel is druk op zoek naar iemand voor de rol van She-Hulk. Van Daniel Richtman horen we nu dat niemand minder dan Alison Brie overwogen wordt voor de hoofdrol in de serie. Die komt op Disney+ te staan en zal het personage She-Hulk introduceren, die vervolgens een eigen en grote rol krijgt in de films van het MCU.

She-Hulk heet eigenlijk Jennifer Walters en is het nichtje van Bruce Banner. Ze wordt neergeschoten en heeft daarop ontzettend snel bloed nodig. En dus besluit men bloed van Bruce te gebruiken, waardoor Jennifer ook een Hulk-kant krijgt. She-Hulk wordt daarop geboren en wordt al snel een belangrijk lid van de Avengers.

Lees ook: Ook Red Hulk krijgt grote rol in MCU!

Het MCU
Het MCU wordt alleen maar groter de komende tijd. She-Hulk is een van de tien series die in de maak zijn voor Disney+. Daar krijgen we heel veel series te zien, voor een deel rond personages die we al kennen (denk aan Falcon, Winter Soldier, Loki, Hawkeye en Scarlet Witch en Vision), en voor een deel rond nieuwe personages. Die nieuwe personages die gaan we ontmoeten en krijgen straks een grote rol in het MCU en dan met name ook de films.

Lees ook: Marvel-serie 'She-Hulk' volgt oorsprongsverhaal van de comics

Daarbij gaat het niet alleen om She-Hulk, maar ook om Moon Knight en Ms. Marvel. Zij zijn het belangrijkste trio dat de komende tijd zal debuteren in het MCU. De series zijn in 2021 en in 2022 te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix bestelt "unieke" oorlogsdocumentaire over de Tweede Wereldoorlog
Series / Nieuws

Netflix bestelt "unieke" oorlogsdocumentaire over de Tweede Wereldoorlog

Een gloednieuwe oorlogsdocumentaire belooft enkele minder bekende gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog in beeld te brengen...

Netflix heeft een gloednieuwe oorlogsdocumentaire besteld bij regisseur Koen Mortier. De nieuwe documentairereeks zal uit twaalf delen bestaan en zal de Tweede Wereldoorlog in beeld brengen. Netflix heeft daarvoor een contract getekend met het Belgische productiehuis Czar.

De nieuwe serie krijgt de naam The Liberation Route en zal verschijnen in het Engels. Tijdens de twaalf afleveringen gaat Mortier op zoek naar de verhalen van soldaten, verzetsstrijders evenals burgers over bepaalde gebeurtenissen die zich tijdens de oorlog hebben afgespeeld. De regisseur van de reeks zal hiervoor samenwerken met een team van historici.

Weinig bekende verhalen
De regisseur van de nieuwe reeks The Liberation Route benadrukt dat er heel wat minder bekende verhalen aan bod zullen komen. Zo is er bijvoorbeeld het grote misleidingsplan van de geallieerden welke met duizenden plastic bootjes evenals tanks de Duitsers wilden doen geloven dat er een invasie vanuit de Engelse havenstad Dover werd voorbereid.

Wanneer de reeks precies te zien zal zijn op Netflix is momenteel nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De Nederlandse TV wordt langzaam gesloopt door streamingdiensten?
Series / Streaming-diensten

De Nederlandse TV wordt langzaam gesloopt door streamingdiensten?

De TV-industrie in Nederland maakt zware tijden mee en kijkt daarvoor onder meer naar Netflix...

Netflix en andere streamingdiensten kunnen tegenwoordig rekenen op een aanzienlijk succes. Dit succes heeft er voor gezorgd dat de vraag naar nieuwe TV-hits is geëxplodeerd. De Nederlandse TV-industrie lijkt hier echter niet van te kunnen profiteren, in tegendeel.

Met de komst van streamingdiensten als Netflix en Apple TV+ is de vraag naar nieuwe TV-hits sterk toegenomen. Goed nieuws zou je denken, maar dat is lang niet voor alle tv-industrieën het geval, in tegendeel. De Nederlandse TV-industrie maakt bijvoorbeeld momenteel zeer zware tijden mee. Dat wordt onder meer gemeld door het FD.

Toegenomen vraag
Onder meer Arie Landsmeer, de Managing Director bij de Nederlandse Content Producenten heeft aangegeven dat hij een stijgende vraag ziet vanuit streamingdiensten zoals Netflix. Toch blijken producenten (in Nederland) hier niet of nauwelijks van te kunnen profiteren. Ondanks het feit dat consumenten ook bereid zijn om steeds meer te betalen vloeit hiervan nauwelijks iets extra's naar het begin van de keten. Men stelt zich dan ook letterlijk de vraag waar al dat extra geld naartoe gaat.

Onrechtstreeks lijkt het er dan ook naar uit te zien dat de komst van de streamingdiensten toch eerder een vloek dan een zegen is voor de tv-industrie in ons land.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bizarre seksscène zorg voor stijgende kijkcijfers 'The Walking Dead'?
Series / Nieuws

Bizarre seksscène zorg voor stijgende kijkcijfers 'The Walking Dead'?

'The Walking Dead' ziet eindelijk weer een beetje herstel maar of dit zo blijft is de vraag.

De afgelopen tijd leverde The Walking Dead constant kijkers in. Dat leek bijna niet meer te stoppen en we begonnen ons zelfs af te vragen of de AMC-serie nog wel een lang leven beschoren was. Nou, met Squeeze, de midseason premiere, is het tij dan eindelijk gekeerd.

Het aantal kijkers nam met 9% toe als geheel en als het aankomt op de 18-49 demografie, deed de serie het nog beter met een groei van 17 procent. De aflevering trok een 1.2 in de demografie en 3,5 miljoen kijkers. Daarmee is het de best bekeken aflevering in het tiende seizoen tot nu toe.

Lees ook: Bekijk hier de meest bizarre 'Walking Dead'-seksscène tot nu toe

Gaat het beter?
Hiermee lijkt het erop dat het tij misschien wel eens kan keren. AMC heeft altijd gezegd dat men vertrouwen houdt in de serie. Voor Angela Kang, die als showrunner bezig is, is het bovendien een mooie opsteker, want onder haar nam het aantal kijkers tot nu toe eigenlijk bijna alleen maar af.

Lees ook: 'The Walking Dead' seizoen 10 eindigt met enorme cliffhanger

De kans is aanwezig dat kijkers nu gewoon weer zin hebben in de boel, vooral nu er een film aan zit te komen en een elfde seizoen aankomt. Daarnaast zat er een wel heel opvallende seksscène in deze aflevering, die in de marketing al belicht werd. Komende week wordt in elk geval interessant en zal veelbepalend zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk: de nieuwe kapitein van de Enterprise is onthuld!
Series / Nieuws

Eindelijk: de nieuwe kapitein van de Enterprise is onthuld!

Wie is nu de baas over het beroemdste ruimteschip uit Star Trek?

Star Trek: Picard was tot nu toe een wat opvallende serie in de franchise. We doken pas laat de ruimte in, waarmee Jean-Luc het dus een tijdje rustig aan kon doen. In het boek The Last Best Hope van Una McCormack, krijgen we eindelijk meer te weten over het universum zoals het er nu voor staat.

In het boek horen we eindelijk dat niemand minder dan Worf de nieuwe kapitein van de Enterprise is. Dat is interessant, want het leek er lange tijd op dat de Klingon nooit de kans zou krijgen om de leiding over een ruimteschip op zich te nemen. Niets is echter minder waar, nu we weten dat Worf zo'n beetje het bekendste schip van Starfleet mag leiden.

Lees ook: 'Star Trek: Picard' onthult tragisch lot Seven of Nine

Mooie toekomst
De hoop van fans is natuurlijk dat Worf nog een mooiere toekomst te wachten staat. Michael Dorn, die de rol natuurlijk al die jaren gespeeld heeft, hoopt op een spin-off en fans zijn het tot nu toe roerend met hem eens. Dorn zal in elk geval niet in Picard te zien zijn, maar waarom dan niet in een eigen serie?

Lees ook: Twee nieuwe 'Star Trek'-series in de maak!

We weten van Alex Kurtzman, baas van Star Trek op dit moment, dat er op dit moment aan nog twee nieuwe series gewerkt wordt. Zou een Worf-show daarbij horen?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaat er na 'Friends' nu ook een reünie voor 'The Office' komen?
Series / Nieuws

Gaat er na 'Friends' nu ook een reünie voor 'The Office' komen?

Alles is tegenwoordig mogelijk in televisieland, dus dit natuurlijk ook!

Of de serie The Office ooit terugkeert, weten we niet. Mocht dat gebeuren, dan kunnen we erop rekenen dat John Krasinski een rolletje wil. Dat laat hij weten in een nieuw interview, waarbij hij zijn nieuwe film - A Quiet Place 2 - promootte.

Ondanks dat het zeven jaar geleden is, dat de sitcom te zien was, blijft deze ontzettend populair op streamingdiensten. Dat de serie terugkeert, lijkt in dat opzicht dan ook slechts een kwestie van tijd. Nu schaart Krasinski zich bij de mensen die hopen dat die terugkeer ook echt gaat gebeuren.

Lees ook: Krijgt hitserie 'The Office' misschien tóch een reboot?

Absoluut alles
"The Office is echt alles voor mij. Ik bedoel, het is mijn begin en mijn eind. Ik weet zeker dat ik aan het eind van mijn carrière nog altijd bekend zal staan als Jim. Dat was mijn eerste ervaring met Hollywood. En de eerste creatieve familie waar ik ooit deel van uitmaakte. Op veel manieren, zijn zij altijd de belangrijkste mensen in dat zo belangrijke deel van mijn carrière. Dus ja, als ze een reünie willen doen, ben ik er helemaal voor in," aldus Krasinski.

Lees ook: Officieel: 'The Office' verdwijnt van Netflix US

NBC was het thuis van de serie en bracht de show naar Netflix. Maar binnenkort vertrekt de show daar, en komt 'ie terecht op Peacock, de NBC-streamingdienst.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.