'Star Trek: Discovery' krijgt ook vijfde seizoen

'Star Trek: Discovery' krijgt ook vijfde seizoen

Daarmee staat de serie in elk geval gelijk met Star Trek: Enterprise.

Jim Pedd, 5 maart 2020 om 06:00

Star Trek: Discovery krijgt volgens The GWW een vijfde seizoen. Drie weken geleden bleek al dat de productie van een vierde reeks in juli van start gaat en nu horen we van de site dat CBS wil dat seizoen vier en vijf back-to-back opgenomen worden in de Pinewood Studios in Toronto.
De serie is de zevende in de franchise en de eerste sinds 2005. De show speelde zich in eerste instantie ruwweg een decennium voor TOS af en volgt de crew van de USS Discovery op verschillende intergalactische avonturen. Draaide het eerste seizoen nog om de oorlog tussen de Federation en de Klingons, kregen we in het tweede seizoen de queeste naar de Red Angel en zeven mysterieuze tekens tussen de sterren. Het derde seizoen duikt de verre toekomst in, ruwweg 800 jaar later.

Lees ook: Vrij bizarre poster 'Star Trek: Discovery' seizoen 3

Meer Star Trek
De komende tijd komt er alleen maar meer Star Trek. Momenteel is Picard bezig met uitzendingen en straks volgt het derde seizoen van Discovery. Daarna komen er nog series rond Section 31 – de geheime divisie van Starfleet – en Lower Decks rond bemanningsleden die we normaal niet volgen. En er worden nog twee andere series gemaakt waarvan we de onderwerpen en thema’s nog niet kennen.

Lees ook: 'Star Trek' wijkt ineens af van het canon

Naar het schijnt is een van die twee gecentreerd rond Spock en Captain Pike, die we in het tweede seizoen nog zagen van Discovery.

Bron: The GWW

Lees meer over: Star Trek Discovery, Star Trek, CBS All Access, CBS

Populair nieuws