'Star Trek' wijkt ineens af van het canon

'Star Trek' wijkt ineens af van het canon

Wat is er aan de hand, met de franchise? Er wordt duidelijk afgeweken van de visie van Gene Roddenberry.

Jim Pedd, 14 februari 2020 om 09:14

Star Trek: Picard wijkt op een aantal gebieden af van wat we kennen uit de franchise. De voormalig kapitein van de Enterprise-D, en later admiraal van de vloot van Starfleet, vloekt zowaar. En dat is nieuw, want we hoorden hem niet eerder vloeken. Het past eigenlijk ook niet in de visie waar de franchise zich op baseert, maar hoort wel bij de nieuwe series.
Ook in Star Trek: Discovery, zijn mensen namelijk behoorlijk grofgebekt. Dat komt volgens Michael Chabon, showrunner van Picard, omdat de franchise zich wat realistischer wil weergeven. “Luister, de menselijke samenleving zal nooit perfect zijn. Wat we kunnen doen, zoals Star Trek ook probeert, is ons best doen om zo perfect mogelijk over te komen. En dat is iets waar we naar moeten streven. Maar dat is onmogelijk en dus blijft er shit gebeuren. En zo lang je dat hebt, zullen mensen willen vloeken.”

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' krijgt zeer waarschijnlijk spin-off rond de Enterprise

Het kan!
“Dat er niet gevloekt werd in Star Trek, had niets te maken met principes van de Federation. Dat was een kwestie van FCC-regels. Schrijvers hadden vroeger geen keuze, ze werden gecensureerd. Vloeken is een van de oudste en passendste dingen die mensen doen. Persoonlijk zou ik een samenleving waarin vloeken ontmoedigd wordt ook zien als een fucking dystopie.”

Lees ook: Elon Musk: Oprichting Space Force is het begin van Starfleet

En dus vloekt ook een van de beroemdste personages uit de Star Trek-franchise er tegenwoordig op los!

Bron: WGTC

Lees meer over: Star Trek, Canon, Vloeken

Populair nieuws