search
'Star Trek: Picard' onthult lot Deanna en Riker
Series / Nieuws

'Star Trek: Picard' onthult lot Deanna en Riker

Hoe is het de twee personages verlopen de afgelopen jaren in de serie?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Star Trek: Picard draait natuurlijk niet alleen om Jean-Luc Picard. Er zitten ook andere personages in, zoals Seven of Nine en Hugh, maar ook Commander William Riker en Deanna Troi. Hun lot was nog niet bekend, sinds Star Trek: Nemesis te zien was. Tot nu dan.

Net als bij Seven of Nine, blijkt het duo niet per se het meest gelukkige leven gehad te hebben de afgelopen jaren. In 2002 trouwden ze en stapten ze over op de U.S.S. Titan, waar Riker als kapitein kon gaan dienen. Tegen de tijd van Picard, heeft het duo zich gevestigd op de planeet Nepenthe, waar ze met hun dochter Kestra wonen. Zij is het jongste kind van het duo. Hun oudste, de zoon Thaddeus, is overleden.

Lees ook: Waarom 'Star Trek: Picard' zo duister en gewelddadig is

Wat was er?
Thaddeus had een neurologische ziekte, die gemakkelijk te genezen zou zijn met wat neurologische tools. Maar door de terroristische aanslag op Mars en het daaropvolgende verbod op synthetische levensvormen, kon dat niet. En dus ruilde de familie het leven op een ruimteschip om voor het leven op Nepenthe. Die planeet staat bekend om haar regeneratieve kwaliteiten.

Lees ook: 'Star Trek: Picard' was onder Gene Roddenberry niet mogelijk

Thaddeus kon daar enige tijd van zijn leven genieten, tot hij overleed. Om hen te eren, woont de familie nog altijd op de planeet.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen