search
Enorme succes Netflix-serie 'The Witcher' maakte gameverfilming 'The Last of Us' mogelijk
Series / Nieuws

Enorme succes Netflix-serie 'The Witcher' maakte gameverfilming 'The Last of Us' mogelijk

HBO ging naar het schijnt eigenlijk alleen maar overstag doordat Netflix succesvol een game verfilmde.

Dat HBO een nieuwe serie gebaseerd op de video game The Last of Us aankondigde, was voor bijna iedereen een verrassing. Bijna een jaar geleden zal het moeilijk zijn geweest om je voor te stellen dat HBO een videogame zou verfilmen. Maar het kan gek lopen, zo liet de recente aankondiging zien.

Forbes heeft een interessant artikel geschreven over de reden achter deze beslissing van HBO. Naar het schijnt komt dit vooral voort uit het grote succes dat Netflix boekte met de verfilming van The Witcher. Alhoewel dat formeel een boekenreeks is, zijn het vooral de games die de afgelopen jaren verschenen die de franchise zo populair maakten.

Lees ook: HBO maakt serie van hitgame 'The Last of Us'

Gigantische hit
The Witcher was een grote hit voor Netflix. De serie overtrof alle verwachtingen, zelfs die van Netflix zelf. Volgens de streamingdienst keken 76 miljoen mensen de serie in de eerste maand dat deze online stond. De serie verbruik volgens Netflix alle records. En alhoewel critici niet de grootste fans van de serie waren, waar de fans meer dan tevreden.

Nu maakt HBO dus ook een serie, gebaseerd op een game. Deze keuze komt echt voort uit het feit dat de serie van Netflix het zo goed heeft gedaan, stelt Forbes. Daarnaast is een video game verfilmen als serie natuurlijk ook een betere keuze dan er een film van te maken. In het verleden verschenen er veel gameverfilmingen in de bioscoop, maar slechts zelden waren dit succesen. Dat komt vooral omdat een game een verhaal heeft van enkele tientallen uren en een film hooguit 100 tot 120 minuten duurt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen