search
'Coronavirus is ook zeer slecht voor Netflix'
Series / Streaming-diensten

'Coronavirus is ook zeer slecht voor Netflix'

Een analist denkt dat het coronavirus juist niet goed is voor alle streamers.

Is het coronavirus goed of slecht voor Netflix? Analisten geloofden in eerste instantie dat het goed was voor de streamer. Netflix en ook Disney+ zouden juist meer kijkers trekken, doordat mensen sneller geneigd lijken te zijn om thuis te blijven. Maar dat blijkt nu wel anders te zitten.

Analist Laura Martin denkt juist dat de aandelen van Netflix het slechter gaan doen. De markt doet het op dit moment niet goed, wat komt door de onzekerheid die voortkomt uit het coronavirus. Als gevolg daarvan is het vertrouwen van investeerders in bedrijven laag. Daar Netflix mogelijk internationale abonnees ziet vertrekken naar rivaliserende streamingdiensten. En mensen zeggen hun abonnement mogelijk op.

Een luxe-item
De gedachte van Martin is dat Netflix een luxe-item is. Zij denkt dat gebruikers in onder meer Europa juist kiezen om dit soort luxe-items weg te bezuinigen, naarmate ze minder werken. "Italiƫ heeft er net voor gekozen miljoenen reizende medewerkers thuis te laten zitten, en die krijgen dus niet betaald. Netflix is echt een luxe-item dus internationaal gaan mensen nog eens goed nadenken over hun abonnement."

De verwachting is dat de markt zich wel herstelt, maar het zal nog even duren.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen