search
'Watchmen'-bedenker: "Ik zou willen dat ik een idee had voor een 2e seizoen"
Series / Nieuws

'Watchmen'-bedenker: "Ik zou willen dat ik een idee had voor een 2e seizoen"

De HBO-serie was een grote hit, maar de bedenker heeft geen idee hoe het verhaal verder zou kunnen gaan.

Damon Lindelof boekte een mooi succes met de serie Watchmen. Die borduurt voort op de iconische comic uit 1987 van Alan Moore en Dave Gibbons en laat een wereld zien vol spanningen en een strijd tussen de politie van het stadje Tulsa en een racistische bende die erop uit is de macht over te nemen in de Verenigde Staten.

Tussen de strijd om Tulsa door, zien we het liefdesverhaal van Angela Abar en Dr. Manhattan, die zich lange tijd voordeed als haar echtgenoot Calvin. Hij woonde helemaal niet op Mars, maar had al zijn herinneringen en krachten opgegeven om wat tijd met Angela door te brengen. Het eerste seizoen eindigde met de dood van Dr. Manhattan, maar ook met Angela die mogelijk zijn krachten kreeg en probeerde op het water te lopen. Of dat lukte kregen we niet te zien.

Lees ook: Gaat de succesvolle serie 'Watchmen' van HBO toch een vervolg krijgen?

Geen idee
Tijdens een interview met Collider laat bedenker Damon Lindelof nu weten geen idee te hebben voor een nieuw seizoen. "Ik zou willen dat ik een idee had voor een tweede seizoen van Watchmen. Ik zou willen dat er een tweede seizoen zou komen. Maar we hebben echt alles gegeven voor seizoen 1. Al onze goede ideeën zitten in dat seizoen."

Lees ook: Deur op een kier voor meer 'Watchmen'

Toch is er hoop: "Zou er een tweede seizoen kunnen komen van Watchmen? Ik hoop persoonlijk van wel, maar ik vind niet dat een tweede seizoen zou moeten bestaan, alleen omdat mensen het eerste seizoen wel leuk vonden." Dat past bij eerdere opmerkingen van Lindelof, die al eens te kennen gaf dat hij eigenlijk alleen wil dat de serie verder gaat als er een goed verhaal ligt. Zolang hij dat niet heeft, is de kans op een vervolg redelijk klein (ondanks de goede kijkcijfers).
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen