search
Coronacrisis: televisieseries veel harder geraakt dan verwacht
Series / Nieuws

Coronacrisis: televisieseries veel harder geraakt dan verwacht

Heel veel series zullen niet meer verder gaan met de opnames voor dit televisieseizoen.

Nog niets is zeker, maar we lezen een opmerkelijk bericht op de site Vulture. De afgelopen dagen zijn de opnames van tientallen series stilgelegd. De aanname was nu dat de opnames snel hervat zouden worden, maar dat blijkt niet helemaal te kloppen.

Vulture meldt op basis van meerdere bronnen binnen de televisie-industrie, dat de series die nu zijn stilgelegd mogelijk helemaal stoppen voor dit jaar. De consequentie daarvan is dat de meeste series een tot vier afleveringen eerder stoppen met uitzendingen dan we hadden verwacht. "Realistisch gezien, is elke show waarvan de productie is stilgelegd, nu klaar," vertelde een van de bronnen.

Toch niet tijdelijk
De netwerken, studio's en streamingdiensten die aankondigden dat series voorlopig niet opgenomen zouden worden, meldden dat toen als een tijdelijke maatregel. Maar insiders geloven niet dat het om een tijdelijke maatregel gaat. Het zou kunnen dat de opnames in april verder gaan om een of twee afleveringen af te maken voor dit seizoen, maar dat is niet praktisch. "Het is gewoon niet logisch om terug te keren voor een of twee afleveringen," aldus de bronnen.

Bij vier series hebben cast en crew zelfs al te horen gekregen dat het televisieseizoen vroeg voorbij zal zijn dit jaar. Het kan dus goed dat veel series eind april al stoppen dit seizoen en dat we dus minder afleveringen te zien krijgen dan anders. Natuurlijk zal niet elke serie geraakt worden; sommige series hebben genoeg afleveringen gefilmd om een seizoen af te maken, voor andere shows is het nogal een precaire situatie.

Kortere seizoenen?
Een van de series die in elk geval geen korter seizoen krijgt is Supernatural. Dat heeft de seriefinale nog niet opgenomen, en dat zal natuurlijk wel gaan gebeuren. De cast en crew zullen dus wel terugkeren uiteindelijk. Voor andere series betekent het dat er besloten zal moeten worden hoe men verder wil. In veel gevallen zal dat dus betekenen dat we kortere seizoenen krijgen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen