'The Walking Dead' was voorbereid op een 'pandemie'

Schrijvers The Walking Dead voorbereid op pandemie

Achter de schermen is het gewoon business-as-usual bij de AMC-serie.

Jim Pedd, 17 maart 2020 17:10

De schrijvers van The Walking Dead gaan gewoon door met hun werk, coronavirus of niet. De virusuitbraak zorgt ervoor dat het leven op veel plekken van de wereld stil is komen te liggen. Ook de entertainmentindustrie heeft er flink onder te lijden.

Zo zijn de opnames van diverse films en series stilgelegd. The Walking Dead werd gelukkig niet getroffen door dat noodlot. De opnames van het tiende seizoen waren namelijk al afgerond. Ondertussen wordt er wel al gewerkt aan het elfde seizoen en dat werk gaat gewoon door.

Lees ook: Danai Gurira over hartverscheurend afscheid 'The Walking Dead'

Elfde seizoen
Volgens showrunner Angela Kang is iedereen goed voorbereid op het virus. “Niemand gaat naar kantoor vandaag. Maar de writers room blijft draaien. We doen het gewoon via een conference call en een videogesprek. Alles gaat door, maar dan vanuit huis,” aldus Kang.

Lees ook: Gaat dit ‘The Walking Dead’-personage dood?

Overigens gebeurt dit wel vaker bij de serie. Schrijvers die zich niet zo lekker voelen hoeven niet naar kantoor te komen en kunnen gewoon vanuit huis werken. Het voornaamste verschil is dat nu iedereen thuisblijft. “We hebben op dit moment nergens last van. Wat de productie betreft, dat zijn gesprekken die AMC nu voert en waar achter de schermen aan wordt gewerkt.”

Bron: THR

Lees meer over: The Walking Dead, AMC, Angela Kang

Informatie over de serie: The Walking Dead

Populair nieuws