Wat betekent het einde van gave Netflix-zombieserie 'Kingdom'?

Wie is die vrouw en wat doet die worm daar aan het eind!?

Jim Pedd, 21 maart 2020 12:10

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Netflix-serie Kingdom is uniek. Niet alleen is de setting briljant (het Korea van de middeleeuwen), zijn de sets mooi, maar bovendien zit deze dodelijke zombieserie vol politieke intrige. Het tweede seizoen is alweer een kleine week te streamen en dus kunnen we eens gaan kijken naar het einde.
Wat heeft dat einde precies te betekenen? In dit artikel zetten we dat voor je op een rij, dus lees alleen verder als je geen probleem hebt met SPOILERS.

Wat veroorzaakt de zombies?
Allereerst de vraag waar de zombies vandaan komen. Seo Bi, onze favoriete arts, ontdekt dat de infectie veroorzaakt wordt door wormen. Hun eitjes liggen aan de onderkant van de bladeren van de Resurrection Flower. Eenmaal in hun slachtoffer, maken ze daar een zombie van. Je kan mensen die niet te ver heen zijn genezen door hen in water onder te dompelen.

Lees ook: Krijgt Netflix-serie 'Kingdom' een derde seizoen?

De koning
Aan het eind van de seizoensfinale, zijn er zeven jaar verstreken. Er lijkt weer vrede te zijn in het koninkrijk. De jonge, zevenjarige koning is een vriendelijke kerel, maar weet niets van het verleden. Dat wordt voor hem verzwegen.

Opvallend is dat hij als baby gebeten is door een zombie, maar volgens Seo Bi immuun is omdat zijn hersenen nog niet vergroeid zijn. Nu blijkt echter dat er nog altijd een worm in hem zit en die zien we helemaal aan het eind richting zijn hersenen kruipen. De zombies komen dus terug!

Lees ook: Nieuw op Netflix: 'Kingdom' seizoen 2

Wie is die vrouw?
Dan is er nog de zoektocht van Chang en Seo Bi naar de oorsprong van de plant. Ze komen erachter dat de plant zich over het hele land bevindt en verkocht wordt door een vrouw uit China. Die zoektocht brengt de groep naar een dorpje waar ze zombies vinden en een mysterieuze jonge vrouw, die lijkt te experimenteren op de zombies.

Dat alles wil natuurlijk zeggen dat - als we een derde seizoen krijgen - Kingdom straks nog veel epischer wordt met nog meer nieuwe zombies!

Lees meer over: Kingdom, Netflix, Einde, Zombie

Populair nieuws