search
Animatieseries hebben (nog) geen last van de huidige crisis: maar waarom niet?
Series / Nieuws

Animatieseries hebben (nog) geen last van de huidige crisis: maar waarom niet?

O.a 'The Simpsons' gaat ondanks de coronacrisis nog op volle kracht door.

Waar de rest van de televisie-industrie momenteel plat ligt weten geanimeerde series nog steeds op schema te blijven. Series als The Simpsons vinden nieuwe en creatieve manieren om met de huidige situatie om te gaan.

Het 31ste seizoen van The Simpsons zit er al bijna op, maar de makers van de serie zijn alweer bezig met het volgende seizoen. Online wordt nu gezamenlijk het script van het 32ste seizoen doorgenomen. James L. Brooks heeft al in een vroeg stadium aangegeven dat men vanuit huis moet werken en op dit punt loopt The Simpsons zelfs voor op schema.

Lees ook: Eerste beelden van Thanos en Marvel-sterren in 'The Simpsons'!

Ander creatief proces
Werk aan geanimeerde series heeft altijd al een geheel ander productieschema gehad dan bij live-action series. Veel afleveringen kosten ongeveer een jaar om in zijn geheel tot stand te komen.

De animaties, voice-over, kleur en geluid kosten allemaal erg veel tijd, maar lenen zich tegelijkertijd wel goed om vanuit huis gedaan te worden. Alle animaties, editing en kleurcorrecties kunnen bijvoorbeeld vanuit huis gedaan worden.

Lees ook: Is het einde in zicht voor 'The Simpsons'?

Family Guy
Het is misschien wat moeilijker om voice-over werk thuis te doen, maar ook dit is niet onoverkomelijk. Zo kan het programma Zoom ook gebruikt worden om voice-overs vast te leggen.

Bedenker van Family Guy Seth Macfarlane had al voor de coronacrisis een eigen geluidsstudio in zijn huis laten bouwen. Dit helpt voor een groot deel ook met het op schema blijven van de serie. Ook is er bij alle medewerkers van de serie dure apparatuur thuis geïnstalleerd zodat iedereen verder kan werken.

Met een geschatte 120.000 mensen die nu geen werk hebben in de entertainmentindustrie in de Verenigde Staten is het goed om te weten dat sommig werk nog wel door kan gaan. Volgend jaar zullen series als The Simpsons, Family Guy, Bob's Burgers, Duncanville en Hoops dus nog steeds te zien zijn.

Lees ook: 'The Simpsons' verkleden zich als Disney-personages in nieuwe teaser
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen