search
Bejubelde Belgische serie 'De Twaalf' komt naar Netflix
Series / Nieuws

Bejubelde Belgische serie 'De Twaalf' komt naar Netflix

Twaalf juryleden worden gevolgd terwijl ze moeten besluiten over een zeer lastige schuldvraag.

De goed ontvangen Vlaamse misdaadserie De Twaalf verschijnt binnenkort op Netflix. De Twaalf won afgelopen jaar de prijs voor het beste scenario in Cannes.

In De Twaalf wordt een twaalfkoppige jury bij elkaar gezocht om te oordelen in een strafzaak. Schooldirecteur Frie Palmers wordt ervan verdacht dat zij jaren geleden haar dochter en beste vriendin vermoord zou hebben.

Assisenprocessen
In België bestaat er nog steeds het systeem van de zogeheten assisenprocessen, waarbij een twaalfkoppige volksjury beslist over de schuldvraag.

In elke aflevering van De Twaalf worden individuele juryleden gevolgd. In plaats van dat er op de verdachte gefocust wordt, volgt De Twaalf dus enkel de juryleden. De kijker komt via deze juryleden steeds meer te weten over de zaak.

Internationaal werd de serie goed ontvangen en verschillende keren vergeleken met Scandinavische series. Het is dus de vraag of het drama van onze zuiderburen een hit kan worden op Netflix. De Twaalf bestaat uit tien afleveringen die vanaf 17 april te zien zullen zijn op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen