Is het einde in zicht voor 'The Simpsons'?

Na decennia eind in zicht voor 'The Simpsons'?

Drie decennia en nu valt het doek.

Jim Pedd, 29 november 2019 om 09:15

De serie The Simpsons is een echt fenomeen. Al bijna dertig jaar is de serie op televisie te zien en al jaren trekt de serie enorm veel mensen naar zender Fox. Maar aan alles komt een eind en dus ook, zo lijkt het nu, aan deze serie. Volgens de componist is het snel voorbij.
Componist Danny Elfman stelde tegenover een podcast van de site Joe.ie dat hij bekend is met plannen om de serie te laten eindigen. Elfman maakte het themalied van de serie en verzorgt al jarenlang de muziek. Dat maakt hem een betrouwbare bron, al is het opmerkelijk als het nieuws via hem naar buiten komt.

Lees ook: 'The Simpsons' verkleden zich als Disney-personages in nieuwe teaser

Nog springlevend?
"Voor zover ik heb gehoord, is het na dit jaar voorbij. Ik weet het niet helemaal zeker, maar dat is in elk geval wat ze zeggen," vertelde Elfman tijdens de podcast. Hij hield zelf dus ook een slag om de arm, maar je vraagt je natuurlijk af waarom iemand binnen de productie zoiets zou beweren als 'ie het niet praktisch zeker zou weten.

De serie werd in 1987 gelanceerd en telt al meer dan 670 afleveringen. Op z'n top was de serie een waar cultureel fenomeen, met als hoogtepunt in 2007 een bioscoopfilm rond Homer en Marge Simpson en hun kinderen. Controverses waren er ook genoeg, waaronder rond het personage Apu Nahasapeemapetilon die door velen als racistisch gezien wordt.

Lees ook: Spin-off voor 'The Simpsons'?

The Simpsons is net klaar met zijn dertigste seizoen, dat in de Verenigde Staten de slechtst bekeken aflevering uit de geschiedenis van de serie scoorde. Er stemden slechts 1,44 miljoen mensen af op de serie. Desalniettemin heeft Fox de serie overigens twee seizoenen gegund nog. Daarna zou het zomaar eens echt voorbij kunnen zijn.

Lees meer over: The Simpsons, Fox, Einde, Homer Simpson, Homer, Danny Elfman

Informatie over de serie: The Simpsons

Populair nieuws