Dit is het schokkende einde van 'Star Trek: Picard'

Dit is het schokkende einde van Star Trek: Picard

De Star Trek-serie eindigde met een wel heel schokkend moment.

Jim Pedd, 29 maart 2020 om 12:08

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Het einde van Star Trek: Picard laat een behoorlijk schokkende gebeurtenis zien. We hadden al verwacht dat er een groot personage dood zou gaan in de finale, maar dat dit personage zou overlijden hadden we dan weer niet verwacht.
De titel Et in Arcadia Ego wees er al op dat iemand dood zou gaan in de serie. Nu weten we wie dat lot beschoren was: niemand minder dan Jean-Luc Picard. Maar hij kreeg ook meteen een nieuwe kans op het leven.

Lees ook: Gerucht: megacrossover in 'Star Trek'-franchise op komst

Schokkend einde
In aflevering 7 leerden we dat Picard ziek was; hij bleek een hersenziekte te hebben. Daar zou hij sowieso aan overlijden. Eind dit seizoen was het Picard die het opnam tegen de Romulans en ervoor zorgde dat zij lang genoeg bezig gehouden werden voor Starfleet om versterkingen te sturen. Onder leiding van niemand minder dan Riker kwam er een vloot en die versloeg de Zhat Vash.

Lees ook: 'Star Trek: Picard' heeft behoorlijk groot 'gat' in het verhaal

Daarop overleed Picard aan zijn hersenziekte, om wakker te worden in een simulatie waar zijn bewustzijn opgeslagen werd. Daar sprak hij Data nog eens, om eindelijk echt afscheid van hem te kunnen nemen. Vervolgens werd Picard opnieuw tot leven gebracht in het lichaam van een android. Een lichaam dat verouderd is voor zijn gemak en bekendheid, en een sterfdatum heeft.

Bron: WGTC

Lees meer over: Star Trek Picard, CBS All Access, CBS, Patrick Stewart

Populair nieuws