search
Gerucht: megacrossover in 'Star Trek'-franchise op komst
Series / Nieuws

Gerucht: megacrossover in 'Star Trek'-franchise op komst

Star Trek: Discovery, Picard, Section 31 en Pike zouden allemaal samengevoegd worden.

Er gaat een vrij apart gerucht rond over het Star Trek-universum. We horen nu dat er een crossover komt tussen alle Star Trek-series die CBS All Access in de maak heeft. Het gaat dan niet alleen om Star Trek: Discovery en Star Trek: Picard, maar ook om de series die in de maak zijn.

Giant Freakin Robot meldt dat CBS een grootschalige crossover wil maken rond vier Star Trek-series. Naast Discovery en Picard, zouden ook de serie rond Section 31 en Christopher Pike, meedoen aan de crossover. De serie heeft naar het schijnt als werktitel Star Trek: Crossover (een titel die later zou veranderen).

Lees ook: 'Star Trek: Picard' wijzigt het canon wederom

Hoe dan?
De belangrijkste vraag is nu of dit wel of niet klopt. De site Giant Freakin Robot stelt dat het de bedoeling is om de verschillende series samen te voegen middels een tijdreis-verhaal waarbij alle personages het tegen een megaschurk moeten opnemen.

Lees ook: Seven of Nine krijgt misschien een spin-off!

Maar de vraag is of dit klopt. Star Trek: Discovery speelt zich nu in de verre toekomst, in de 30ste eeuw, af en de kans is klein dat de crew nog eens terugkeert naar het verleden. Ons gevoel is dus dat deze serie er waarschijnlijk niet gaat komen en dat dit niet meer dan een gerucht voor in het rijk der fabelen is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen