search
Peperdure rechtszaken rond 'The Walking Dead' gaan door
Series / Nieuws

Peperdure rechtszaken rond 'The Walking Dead' gaan door

De zaken tussen AMC en Frank Darabont gaan, na jaren van wachten, toch door.

AMC hoopte dat het de rechtszaken die Frank Darabont lanceerde rond The Walking Dead allemaal niet door zouden gaan. Maar dat is helaas mislukt, waardoor november de maand wordt waarin het spektakel gaat beginnen.

Darabont werd na het eerste seizoen van The Walking Dead ontslagen. Hij klaagde AMC daarop in twee rechtszaken aan en vraagt honderden miljoenen dollar aan misgelopen inkomsten. In de eerste zaak stelt hij dat AMC hem 280 miljoen dollar verschuldigd is, in de tweede (in 2018 aangespannen zaak) eist hij minstens 10 miljoen dollar.

Lees ook: Wat is de beste aflevering van 'The Walking Dead'? De fans hebben gestemd!

In november
AMC vroeg van de rechter om in elk geval de tweede zaak te seponeren. De televisiezender is van mening het salaris van Darabont goed berekend te hebben en dus geen 10 miljoen dollar te hoeven betalen. Maar de Amerikaanse rechter vindt dat het aan een jury is om hierover te beslissen.

Lees ook: Keert dit personage terug in 'The Walking Dead'?

Op 2 november gaan de zaken van start in de rechtbank van New York. Dan zal het een slepende zaak worden, die misschien nog jaren door zal gaan. De huidige zaken lopen namelijk al sinds 2013.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen