search

Ons nieuws van maandag 20 april 2020

Trailer misdaadserie 'Defending Jacob' met Marvel-acteur Chris Evans
Series / Trailer

Trailer misdaadserie 'Defending Jacob' met Marvel-acteur Chris Evans

Deze nieuwe serie Defending Jacob van Apple TV+ verschijnt eind deze maand op de streamingdienst

Sinds november 2019 is Apple TV+ al in de lucht. Toch horen we niet zo heel veel over deze streamingdienst die toch een paar aardige producties opleverde met Dickinson met actrice Hailee Steinfeld en Servant van en M. Night Shyamalan.

Hieronder zie je de trailer voor de aanstaande release Defending Jacob, een misdaadserie met onder meer Chris Evans (Avengers: Endgame), Michelle Dockery (Anna Karenina), Jaeden Martell (Knives Out), Cherry Jones (The Handmaid's Tale), Pablo Schreiber (Den of Thieves) en J. K. Simmons (Whiplash).

Trailer Defending Jacob
Defending Jacob van regisseur Morten Tyldum (Passengers) vertelt het verhaal van een gezin dat te maken heeft met de beschuldiging dat hun 14-jarige zoon mogelijk een moordenaar is. Op 24 april komt de eerste van de acht afleveringen beschikbaar op Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Live-action 'Cowboy Bebop' van Netflix wordt dieper dan de anime
Series / Nieuws

Live-action 'Cowboy Bebop' van Netflix wordt dieper dan de anime

De opnames van het eerste seizoen werden door de coronacrisis onlangs stilgelegd.

De live-action versie van anime-serie Cowboy Bebop, die gemaakt wordt voor Netflix, heeft tot nu toe met de nodige tegenslagen te kampen gehad.

De serie werd medio 2017 al aangekondigd, maar het duurde even voordat de cast was samengesteld. Uiteindelijk werd besloten dat de hoofdpersonages gespeeld zullen worden door John Cho, Mustafa Shakir, Daniella Pineda, Elena Satine en Alex Hassell.

Lees ook: Acteur John Cho gewond: 'Cowboy Bebop' van Netflix flink vertraagd

Toen de opnames uiteindelijk begonnen in oktober 2019, blesseerde Cho al snel zijn knie op de set. De opnames moesten daardoor een half jaar worden stilgelegd. In maart dit jaar konden de opnames eindelijk worden hervat, maar toen kwam de coronacrisis om de hoek kijken.

Makers blijven positief
Maar zelfs met al deze tegenslagen, heeft uitvoerend producent Jeff Pinkner afgelopen week laten weten dat hij nu al werkt aan een tweede seizoen van de serie. Tijdens een interview met de Observer zei hij daarnaast het volgende over de vooruitgang van het project:

"Ik vind het geweldig dat we deze iconische anime tot leven mogen brengen. De acteurs die we hebben ingehuurd zijn spectaculair. We hebben een geweldige wereld vormgegeven in Nieuw-Zeeland. Hopelijk kunnen we de opnames snel hervatten.

Omdat we afleveringen van elk een uur hebben, geeft het ons de kans om het bronmateriaal verder uit te diepen. Zo kunnen we hopelijk een heel nieuw publiek betrekken bij de wereld van Cowboy Bebop en het fantastische werk van Yoko Kanno."


Het is momenteel nog onduidelijk wanneer de opnames van Cowboy Bebop hervat zullen worden.

Lees ook: Netflix vindt sterren voor 'Cowboy Bebop'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Peperdure rechtszaken rond 'The Walking Dead' gaan door
Series / Nieuws

Peperdure rechtszaken rond 'The Walking Dead' gaan door

De zaken tussen AMC en Frank Darabont gaan, na jaren van wachten, toch door.

AMC hoopte dat het de rechtszaken die Frank Darabont lanceerde rond The Walking Dead allemaal niet door zouden gaan. Maar dat is helaas mislukt, waardoor november de maand wordt waarin het spektakel gaat beginnen.

Darabont werd na het eerste seizoen van The Walking Dead ontslagen. Hij klaagde AMC daarop in twee rechtszaken aan en vraagt honderden miljoenen dollar aan misgelopen inkomsten. In de eerste zaak stelt hij dat AMC hem 280 miljoen dollar verschuldigd is, in de tweede (in 2018 aangespannen zaak) eist hij minstens 10 miljoen dollar.

Lees ook: Wat is de beste aflevering van 'The Walking Dead'? De fans hebben gestemd!

In november
AMC vroeg van de rechter om in elk geval de tweede zaak te seponeren. De televisiezender is van mening het salaris van Darabont goed berekend te hebben en dus geen 10 miljoen dollar te hoeven betalen. Maar de Amerikaanse rechter vindt dat het aan een jury is om hierover te beslissen.

Lees ook: Keert dit personage terug in 'The Walking Dead'?

Op 2 november gaan de zaken van start in de rechtbank van New York. Dan zal het een slepende zaak worden, die misschien nog jaren door zal gaan. De huidige zaken lopen namelijk al sinds 2013.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Probleem voor Amazons 'Lord of the Rings'
Series / Nieuws

Probleem voor Amazons 'Lord of the Rings'

De serie verliest een van zijn Tolkien-kenners, wat mogelijk voor problemen zorgt.

Een fikse tegenslag voor de productie van Amazons Lord of the Rings. Het lijkt erop dat de serie tegen een behoorlijke hobbel in de weg is gelopen. Tolkien-kenner Tom Shippey is uit de productie gestapt, wat slecht nieuws is.

Volgens The One Ring is Tom Shippey opgestapt. Hij schreef twee boeken over J.R.R. Tolkien en zijn leven en was actief in het creatieve team achter de uiterst succesvolle filmtrilogie van Peter Jackson over de Lord of the Rings. Tijdens een livestream onthulde Corey Olsen van de Signum University, dat Shippey uit het project gestapt was.

Lees ook: 'Lord of the Rings'-opnames liggen stil door coronavirus

Waarom precies?
"Ik sprak met Shippey," begon Olsen. "Of hij er nog aan meewerkt? Ik denk het niet." Vorig jaar werd nog juist bevestigd dat Shippey wel mee zou werken aan de serie. Maar nu blijkt dat dus niet meer het geval te zijn.

Lees ook: 'Lord of the Rings'-serie heeft nu echt een cast

Wat de gevolgen zijn voor de productie is niet duidelijk, maar Amazon moet mogelijk op zoek naar een andere Tolkien-geleerde.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stilleggen opnames 'Supernatural' is juist een goede zaak
Series / Nieuws

Stilleggen opnames 'Supernatural' is juist een goede zaak

Een van de hoofdrolspelers gelooft dat het de serie juist ten goede zal komen.

Supernatural moest de opnames een tijdje stilleggen. Maar volgens acteur Jensen Ackles denkt dat de coronacrisis eigenlijk helemaal niet zo slecht zal zijn voor de serie. De laatste afleveringen kunnen daardoor juist verfijnd worden.

De serie stopte in maart met de opnames. Dat was vlak voordat de opnames af waren. Er hoefden nog maar zeven afleveringen uitgezonden te worden op dat moment en de opnames van twee van de afleveringen waren nog niet afgerond.

Lees ook: 'Supernatural' is vroegtijdig klaar met zijn laatste seizoen

Juist goed
Volgens Ackles is de situatie behoorlijk frustrerend, maar is het tegelijk ook heel positief. De creatievelingen achter de serie krijgen nu namelijk meer tijd om zich op te laden voor het laatste loodje. En dat "zou de serie eigenlijk wel ten goede kunnen komen", vertelt hij aan Entertainment Weekly.

Lees ook: Makers 'Supernatural' teasen aanstaande einde van de populaire serie

"Natuurlijk bevinden we ons in een verschrikkelijke situatie, maar het goede nieuws is dat het ons een kans geeft om ons nog even op te laden. We hadden net aflevering 18 af en één dag van aflevering 19 opgenomen. Ik keek naar die twee monsterscripts en dacht: 'dit is het einde van een marathon en dan willen ze dat we nog eens twee kilometer gaan sprinten'. Dus het voelt alsof dit bijna de kans geeft om ons opnieuw te focussen en vol in die twee laatste afleveringen te stappen. Deze pauze zou ze dus ten goede kunnen komen."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alle nieuwe series die Videoland afgelopen week heeft toegevoegd!
Series / Nieuws

Alle nieuwe series die Videoland afgelopen week heeft toegevoegd!

Welke series kan je nu nieuw streamen op Videoland? Check gauw dit artikel!

Videoland heeft een hele rits nieuwe content toegevoegd. We hebben tal van nieuwe afleveringen en een paar nieuwe series. Vandaag het lijstje!

The L Word: Generation Q (1 seizoen). De opvolger van The L Word, een serie die een generatie hielp. Deze vervolgserie zet het verhaal van nieuwe LGBTQ+-personages voort.
Bob de Bouwer (seizoen 20). Bob en zijn vrienden beleven allerlei avonturen in deze kinderserie!


Nieuwe afleveringen
Bizarre Bestuurders: S02E07. Met deze serie kan je meekijken met de dashcam van bestuurders in verschillende landen. En dat levert bizarre situaties op!
All You Need Is Love: S12E08. Robert ten Brink lijmt gebroken harten, brengt geliefden weer bij elkaar en maakt stille liefdes openbaar.
The Good Doctor: S03E20. Shaun Murphy is een chirurg met autisme die gerekruteerd wordt door een vooraanstaand ziekenhuis.
Judge Me Niet: S01E01. Influencers krijgen pikante en grappige opmerkingen van elkaar te horen en moeten raden wie iets heeft gezegd.
Ex on the Beach: Double Dutch: S06E02. Negen sexy singles vertrekken naar een paradijs vol zon, zee, plezier en liefde en moeten daar de verleiding zien te weerstaan, maar als hun ex erbij komt wordt het moeilijk.
Temptation Island: S05E10. De ultieme relatietest (zegt RTL). Mooie koppels en singles op een tropisch eiland met heel veel drank. Weerstaan ze de verleiding?
Like Monica: S01E04. Monica Geuze geeft een intiem kijkje in haar leven.
Dit Is Nederland: S03E02. We volgen de mensen achter actuele hot topics in het nieuws.
A Million Little Things: S02E16. Een groepje vrienden wordt gemotiveerd om een beter leven te leiden zodra een goede vriend ineens overlijdt.
Expedition Robinson: Nederland vs België: S01E13. Overleven op een onbewoond eiland is nog nooit zo moeilijk geweest!
The Voice Kids NL: S09E07. Wie kan het mooiste zingen?
Charmed: S02E15. De Charmed-zussen nemen het op tegen allerlei vormen van het kwaad.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.