search
Darth Maul blijkt opmerkelijke oprichter [...]
Series / Nieuws

Darth Maul blijkt opmerkelijke oprichter [...]

De slechterik blijkt een opmerkelijke rol te hebben in het Star Wars-universum die we niet verwacht hadden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Opmerkelijk nieuws uit Star Wars: The Clone Wars. Het personage Darth Maul blijkt in zekere zin de stichter van de eerste Rebel Alliance te zijn.

Het zit als volgt. In de meest recente aflevering van de serie neemt Maul het op tegen Ahsoka Tano. Tijdens het gevecht onthult hij zijn ware intentie achter de strijd die hij gelanceerd heeft rond de planeet Mandalore. Hij hoopte Anakin Skywalker en Obi-Wan Kenobi daar naartoe te lokken om hen te doden.

Lees ook: Fans 'Star Wars: The Clone Wars' superblij met laatste aflevering

Maar waarom?
Maul bleek al langer te werken aan een manier om Palpatine tegen te werken. Als voormalig leerling, was het ooit de bedoeling dat Maul de strijd tegen de Republiek zou leiden. Maar die taak was na zijn vermeende dood aan Count Dooku. Zonder doel, besloot Maul wraak te nemen op Obi-Wan, aangezien die hem bijna gedood had op Naboo.

Lees ook: 'Star Wars: The Clone Wars'-serie bouwt op naar een grote finale

Maar Maul had een heel ander echt plan. Hij wilde namelijk ook wraak nemen op Palpatine, die hem vervangen had. Maul wist namelijk dat Palpatine van plan was om Anakin te gebruiken en met diens hulp een Keizerrijk te stichten. Door Anakin te doden, kon hij dat plan dwarsbomen. En dus vormde hij een alliantie van misdaadorganisaties, het Shadow Collective, om dat te regelen.

Misschien was het geen nobel doel, maar wel een rebellendoel dus!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen