'Star Trek: Discovery'-serie had bijna een geheel andere verhaallijn gehad

'Star Trek: Discovery' was bijna compleet anders

Onder Bryan Fuller had de boel echt een andere wending kunnen nemen en specifiek ook het Mirror Universe.

Jim Pedd, 3 mei 2020 om 11:43

Bryan Fuller lanceerde Star Trek: Discovery, maar vertrok voor het tweede seizoen gemaakt werd. De uitvoerend producent moest veel tijd besteden aan American Gods en onder zijn leiding vond er een creatief conflict plaats met CBS. En het budget werd flink overschreden.
Dankzij een nieuw interview, weten we gelukkig meer over hoe Fuller het Mirror Universe gebruikt zou hebben. En hoe zijn serie er daardoor anders uit had kunnen zien.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' wordt totaal anders in derde seizoen

Veel anders
“Wat mij zo fascineerde toen ik het verhaal voor Discovery bedacht, is de menselijkheid. Ik vond dat er elementen in het Mirror Universe waren die heel erg binair gemaakt waren. En wat ik wilde, was kijken hoe de kleinste keuzes een grote impact hebben op ons leven. En dus gaat het niet om een gouden kostuum of een gladgeschoren kin versus een baardje. Het gaat meer om al die momenten in onze levens waarop we naar links of rechts zouden kunnen gaan,” aldus Fuller.

Lees ook: Wat brengt het derde seizoen van 'Star Trek: Discovery'?

We zouden dus een veel complexere versie van het Mirror Universe gezien hebben. “Het was dus niet direct het Mirror Universe dat we kennen van de andere series.” Maar wel een stuk interessanter!

Bron: Bryan Fuller

Lees meer over: Star Trek Discovery, Bryan Fuller, CBS All Access

Populair nieuws