search
Schandaal rond 'The Simpsons' is eindelijk opgelost

Schandaal rond 'The Simpsons' is eindelijk opgelost

We weten nu precies waarom componist Alf Clausen ontslagen werd bij de serie.

Jim Pedd
Drie jaar geleden werd componist Alf Clausen ineens ontslagen bij The Simpson. Waarom hij precies ontslagen werd was lang onduidelijk, tot nu dan.

De componist bleek andere mensen muziek voor hem te hebben laten maken. Dat nadat hij meer dan dertig jaar meewerkte aan de serie en voor honderden afleveringen muziek maakte. Fans waren geschokt toen hij ontslagen werd en speculeerden lang over de reden waarom. Nu is eindelijk bekend wat er achter de schermen speelde.

Lees ook: Makers reageren op forse kritiek 'The Simpsons'

Muziek laten maken
Clausen stelt nog altijd dat hij ontslagen werd vanwege zijn leeftijd en omdat hij een handicap heeft (hij heeft Parkinsons). Maar The Hollywood Reporter heeft ontdekt dat hij anderen muziek liet componeren. Dat bevestigt producent Richard Sakai nu ook:

Lees ook: Openingcredits 'The Simpsons' hadden 20 jaar een grote fout

"We kwamen erachter dat Clausen een deel van zijn werk, waarbij hij muziek componeerde voor The Simpsons, naar anderen delegeerden, waaronder zijn zoon Scott Claussen. Ik vond dat delegeren zonder toestemming onacceptabel. Dus ik belde showrunner [Al] Jean en vertelde hem dat. Die was verbaas en vond het ook maar niets. En dus besloten we de muziek van de serie te verbeteren door hem te vervangen."

Aanbevolen artikelen