search
Opmerkelijk: 'Riverdale' seizoen 5 maakt behoorlijke sprong in de tijd
Series / Nieuws

Opmerkelijk: 'Riverdale' seizoen 5 maakt behoorlijke sprong in de tijd

Vanuit verschillende hoeken weerklinkt de stelling dat het vijfde seizoen van 'Riverdale' een stevige sprong in de tijd zal gaan maken...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Reeds enige tijd wordt er druk gespeculeerd over hoe de serie Riverdale er uit zal gaan zien vanaf het vijfde seizoen. Het lijkt er naar uit te zien dat we daar nu eindelijk een antwoord op hebben gekregen.

Nu het vierde seizoen van Riverdale zo goed als afgelopen is, is het tijd geworden om even vooruit te blikken. Dat moet ook Skeet Ulrich gedacht hebben. De populaire acteur neemt afscheid van de reeks en gaf naar aanleiding van dat afscheid een interview in The Today Show in Australië. Uit dat interview kwamen enkele opmerkelijke uitspraken naar boven.

Vijf jaar
In eerste instantie liet Ulrich optekenen dat hij iedereen die betrokken is bij de productie van Riverdale een warm hart toedraagt. Hij benadrukte dat zijn rol in de serie de langste was die hij tot dusver aan één stuk door heeft vertolkt. De acteur gaf echter aan dat hij het gevoel heeft dat het op creatief vlak gewoon tijd is voor verandering. Nadat hij dit had gezegd kwam er plots nog iets interessants naar boven. Ulrich stelde toen immers het volgende:

"Ik weet dat ze met het vijfde seizoen van de serie een andere weg in willen slaan. Het plan is dan ook om een sprong in de tijd te maken van vijf jaar. Ook deze keuze leek mijn voorgevoel dat het tijd was om verder te gaan en te zoeken naar nieuwe, creatieve uitdagingen alleen maar te bevestigen".

Dat er een sprong in de tijd zal worden gemaakt hoeft op zich niet te verbazen. Eerder waren er immers al vrij hardnekkige geruchten die in die richting wezen. Dit niet in het minst omdat het voor de schrijvers van de reeks erg lastig zou zijn geweest om allemaal aparte verhaallijnen uit te werken voor onder meer Betty, Archie, Veronica & Jughead. Ze zouden immers allemaal naar verschillende universiteiten gaan.

Het mag in ieder geval duidelijk zijn, het vijfde seizoen van Riverdale zal er wellicht volledig anders uit komen te zien!

Lees ook: Fans opgelet: finale aflevering 'Riverdale' seizoen 4 uitgesteld
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen