search
Carice van Houten vindt haar naaktscènes in 'Game of Thrones' nu onnodig
Series / Nieuws

Carice van Houten vindt haar naaktscènes in 'Game of Thrones' nu onnodig

De #MeToo-situatie heeft de Nederlandse actrice aan het denken gezet...

Met terugwerkende kracht denkt onze Carice van Houten anders over haar naaktscènes in bijvoorbeeld Game of Thrones. In de HBO-serie speelde Van Houten het personage Melisandre en ze was een paar keer topless te zien in de HBO-serie.

"Toen de # MeToo-beweging startte, begon het voor mij duidelijk te worden," onthulde Van Houten aan Insider. "En het veranderde mijn perspectief op mijn hele carrière, niet alleen Game of Thrones. Achteraf dacht ik, 'waarom moest die scène naakt? Waarom was dat normaal?' Ik heb me dat afgevraagd. En ik geef niet zozeer iemand de schuld gaf. Dit is exact hoe we zijn geëvolueerd en hoe de beweging me beïnvloedde."

Lees ook: 'Game of Thrones'-acteur overleeft Corona

Productiemaatschappij opgericht
Van Houten maakt haar verhaal vervolgens ook commercieel. "Ik werd me erg bewust van het mannelijke oog, en dat is ook de reden waarom ik en mijn vriendin Halina Reijn tijdens dat proces Instinct hebben gemaakt. We geloven erin dat dat soort naakt niet nodig is. We hoeven geen naaktheid te tonen om intimiteit te creëren, we hoeven geen borsten te zien," aldus Van Houten over het project van haar productiemaatschappij Man Up.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen