search

Ons nieuws van zondag 17 mei 2020

Carice van Houten vindt haar naaktscènes in 'Game of Thrones' nu onnodig
Series / Nieuws

Carice van Houten vindt haar naaktscènes in 'Game of Thrones' nu onnodig

De #MeToo-situatie heeft de Nederlandse actrice aan het denken gezet...

Met terugwerkende kracht denkt onze Carice van Houten anders over haar naaktscènes in bijvoorbeeld Game of Thrones. In de HBO-serie speelde Van Houten het personage Melisandre en ze was een paar keer topless te zien in de HBO-serie.

"Toen de # MeToo-beweging startte, begon het voor mij duidelijk te worden," onthulde Van Houten aan Insider. "En het veranderde mijn perspectief op mijn hele carrière, niet alleen Game of Thrones. Achteraf dacht ik, 'waarom moest die scène naakt? Waarom was dat normaal?' Ik heb me dat afgevraagd. En ik geef niet zozeer iemand de schuld gaf. Dit is exact hoe we zijn geëvolueerd en hoe de beweging me beïnvloedde."

Lees ook: 'Game of Thrones'-acteur overleeft Corona

Productiemaatschappij opgericht
Van Houten maakt haar verhaal vervolgens ook commercieel. "Ik werd me erg bewust van het mannelijke oog, en dat is ook de reden waarom ik en mijn vriendin Halina Reijn tijdens dat proces Instinct hebben gemaakt. We geloven erin dat dat soort naakt niet nodig is. We hoeven geen naaktheid te tonen om intimiteit te creëren, we hoeven geen borsten te zien," aldus Van Houten over het project van haar productiemaatschappij Man Up.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Flash'-acteur dood door overdosis
Series / Nieuws

'The Flash'-acteur dood door overdosis

De jonge acteur Logan Williams is volgens zijn moeder overleden aan een over dosis medicijnen.

In april werd duidelijk dat de jonge acteur Logan Williams was overleden op 16 jarige leeftijd. Hij was onder meer te zien als de jonge Barry Allen in de DC-serie The Flash van de zender The CW.

Nu is er meer duidelijk over hoe hij dood is gegaan. Zijn moeder Marlyse Williams heeft meer duidelijkheid gegeven in de hoop dat het anderen kan helpen. Het blijkt nu dat de jonge acteur is overleden aan een overdosis fentanyl, een morfine-achtige pijnstiller. Ze onthulde dat haar zoon, die bijna 17 werd, al drie jaar verslaafd was.

Veel doden door verslaving
"Zijn dood zal niet tevergeefs zijn," verklaart de moeder. "Hij zal uiteindelijk veel mensen helpen." Hiermee doelt ze op de situatie dat er jaarlijks 67.000 mensen doodgaan door verslavende middelen, alleen al in de States. Een paar dagen geleden stierf de 21 jarige zoon van muzikant Melissa Etheridge.

Lees ook: Minder geweld in televisieseries door het coronavirus?

De moeder verdedigde ook dat de druk voor haar zoon te groot werd. "Hij genoot echt van het acteren. Ik weet dat er veel te doen is om kindersterren, maar hij was geen ster. Hij was in opkomst," aldus Marlyse Williams.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Amazon Prime Video voegde deze nieuwe series toe
Series / Streaming-diensten

Amazon Prime Video voegde deze nieuwe series toe

Er zitten een paar hele mooie toptitels toe die Amazon deze week heeft toegevoegd.

Er verschenen deze week niet heel veel nieuwe series op Amazon Prime Video. Maar gelukkig zat er wel een echte topserie tussen in de vorm van Mr. Robot. Vier seizoenen van die serie verschenen online.

Mr. Robot (4 seizoenen): Elliot is een briljante maar behoorlijk instabiele jonge cyber-security engineer en een hacker. Hij wordt een sleutelfiguur in een complex spel van wereldwijde dominantie, als hij en zijn in de schaduwen levende bondgenoten proberen de corrupte corporatie waar hij voor werkt neer te halen.
Paatal Lok (1 seizoen): een agent heeft de zaak van zijn leven te pakken. Vier verdachten worden opgepakt tijdens de moordpoging op een journalist. De achtervolging leidt hem naar 'Pataal Lok' en tot enkele schokkende onthullingen over de levens van de vier verdachten.
Private Practice (6 seizoenen): Deze spin-off van Grey's Anatomy liep van 2007 tot 2013 en kreeg in totaal 112 afleveringen. De ABC-serie draait om het leven van chirurg Addison Montgomery, die als neonataal arts druk werk heeft.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Flash' krijgt wel heel spannende schurk in zevende seizoen
Series / Nieuws

'The Flash' krijgt wel heel spannende schurk in zevende seizoen

Het ziet er niet naar uit dat Team Flash het nog heel gemakkelijk gaat krijgen, komend seizoen.

Het zevende seizoen van The Flash heeft een heel nieuwe slechterik. De serie rondde zijn zesde seizoen eerder af dan gepland. Maar in maart keert de serie alweer terug op The CW.

En dat nieuwe seizoen heeft straks een bijzondere nieuwe schurk. Dat belooft dus nog heel interessant te worden straks.

Lees ook: Arrowverse-seizoenen ronden op deze data af

Eerste synopsis
Barry Allen leidde een gewoon leven als een saaie medewerker van het Central City Police Department. Zijn leven veranderde voor altijd toen een deeltjesversneller van STAR Labs explodeerde, waardoor er een bliksemstorm van donkere materie ontstond die Barry raakte. Hi werd daardoor de snelste man die er leeft - The Flash.

Lees ook: Gaat 'The Flash' straks toch verder na seizoen 7?

Na de opwindende cliffhanger van het laatste seizoen, waarin Mirror Master wist te winnen en nog altijd actief is in Central City, moet The Flash zich hergroeperen om haar te stoppen en contact te leggen met zijn vermiste vrouw, Iris West-Allen.

Met behulp van de rest van Team Flash, waar zich ook de superhelden Caitlin Snow, Cisco Ramon, Ralph Diny en Nash Wells bevinden, evenals zijn adoptievader Joe West, reporter Allegra Garcia en de briljante technerd Chester P. Runk, zal Flash uiteindelijk Mirror Master kunnen verslaan. Maar daarmee laat hij een nieuwe schurk ontwaken, eentje die zijn huwelijk mogelijk uit elkaar zal doen vallen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Batwoman'-synopsis voor tweede seizoen hint naar komst Batman
Series / Nieuws

'Batwoman'-synopsis voor tweede seizoen hint naar komst Batman

Het ziet ernaar uit dat de gemaskerde held misschien toch naar de The CW-serie kan komen.

Het begint er zo'n beetje op te lijken dat het tweede seizoen van Batwoman straks ruimte heeft voor Batman. Daar lijkt het in elk geval op met de synopsis die is vrijgegeven voor het tweede seizoen.

The CW gaf een vrij uitgebreide synopsis vrij voor het nieuwe seizoen. Die laat zien dat er heel wat staat te gebeuren als de serie straks in de loop van januari terugkeert op televisie.

Lees ook: 'Batwoman'-debuut scoort wel heel slecht

Eerste synopsis
Hieronder kan je de volledige synopsis lezen:
Kate Kane was nooit van plan om de nieuwe burgerwacht van Gotham te worden, maar door de verdwijning van Batman en de stad die wanhopig werd, heeft Kate zichzelf maar bewapend met een passie voor sociaal recht en een arsenaal aan high tech wapens, waarmee ze de straten van Gotham veilig houdt.

Lees ook: Eerste blik op de echte Hush in 'Batwoman'

Aan het einde van het eerste seizoen, verklaart Crows Commandant Jacob Kane de oorlog aan Batwoman. Daardoor is iedereen om hen heen gedwongen een kant te kiezen. Ondertussen is de aartsvijand van Batwoman, Alice, erop gebrand het ene ding te vinden dat de Bat neer kan halen. Dat snode plan hoopt ze uit te voeren met behulp van de voormalige beste vriend van Bruce Wayne, Tommy Elliot. Die terroriseert de stad nu als de schurk Hush.

Het tweede seizoen begint met een grote game changer voor Gotham en The Bat Team, die daardoor voor altijd veranderd zullen zijn. Als het stof neergedaald is, zal iedereen tegen Batwoman zijn, waaronder de recent ontsnapte schurken. En iedereen gaat haar in een nieuw licht zien.

Alice ontmoet haar gelijke, als ze in gevecht raakt met een gevaarlijke schurk uit haar verleden die haar zwakkere kanten heel goed kent. Terwijl Luke en Mary hun draai vinden als sidekicks, verstoort een romance hun dynamiek. En Sophie en Julia hebben een relatie die langzaam onder druk komt te staan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
''Star Wars'-personage Boba Fett krijgt een eigen serie op Disney+'
Series / Nieuws

''Star Wars'-personage Boba Fett krijgt een eigen serie op Disney+'

Het gerucht gaat dat het personage een belangrijke rol krijgt in The Mandalorian en dan een eigen serie.

We weten nu dat acteur Temuera Morrison de rol van Boba Fett gaat spelen in het tweede seizoen van The Mandalorian. Nieuw is het verhaal dat die serie gaat dienen als lanceerplatform voor een spin-off rond het personage.

Boba Fett krijgt naar het schijnt een kleine rol in The Mandalorian. Maar dat geldt alleen voor de tweede reeks; in het derde seizoen zou hij een grote rol krijgen. Nu horen we via The Direct dat het personage daarna een grotere rol gaat krijgen en een eigen serie krijgt op Disney+.

Lees ook: Deze 'Star Wars'-superschurk zou straks zijn live-action debuut maken

Boba Fett
Oorspronkelijk was het de bedoeling dat er een film gemaakt zou worden over Boba Fett. Die film kwam er niet, nadat Josh Trank van het project vertrok. Lucasfilm zag bovendien dat Solo: A Star Wars Story flopte en stopte met de ontwikkeling van dat soort solofilms. Nu is er nieuw leven voor de boel in de vorm van een serie.

Lees ook: Krijgt Boba Fett (Star Wars) een eigen serie op Disney+?

Dat wordt dan de zoveelste Star Wars-serie die gemaakt wordt voor Disney+. Eerder kregen we al te horen dat Obi-Wan Kenobi een serie krijgt en Cassian Andor.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijgt 'The Flash' nog meer Aquaman-verwijzingen?
Series / Nieuws

Krijgt 'The Flash' nog meer Aquaman-verwijzingen?

Het antwoord is helaas niet wat we direct gehoopt hadden dat het zou zijn!

Komt er weer een verwijzing naar Aquaman in The Flash? Die vraag hebben fans van de serie. Zij hopen dat er nog een verwijzing komt, nadat dat eerder ook al gedaan werd.

Showrunner Eric Wallace waarschuwt fans echter dat ze niet al te veel hoop hoeven te koesteren. "Ik weet niet of dat gaat ukken. Ik denk het eigenlijk niet. Dus, laat ik voor nu maar nee zeggen," vertelde Wallace.

Lees ook: Arrowverse-seizoenen ronden op deze data af

Eerdere verwijzing
Eerder verwees de serie in elk geval wel naar Atlantis. Cisco reisde naar het verloren continent en gaf een paar kleine details. Veel kregen we niet te horen, maar dat komt doordat de rechten van de DC-franchise ontzettend ingewikkeld verdeeld zijn. De films gaan daarnaast voor op de series, waarmee er sommige dingen dus niet zomaar kunnen.

Lees ook: Gaat 'The Flash' straks toch verder na seizoen 7?

Als het wel goed gaat, krijg je natuurlijk wel erg gave momenten. Zo zagen we in Crisis on Infinite Earths hoe Barry Allen uit de series de Barry Allen uit de bioscoopfilms ontmoette. Dat moment had niemand zien aankomen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.