Visuele effecten 'The Mandalorian' S2 zijn nog veel beter!

VFX van 'The Mandalorian' seizoen 2 zijn nog beter

Het eerste seizoen zag er al ontzettend mooi uit, maar dat wordt nu nog beter.

Jim Pedd, 22 mei 2020 om 09:15

Het eerste seizoen van The Mandalorian bevatte een aantal fantastisch mooi gemaakte scènes. Bovenal Baby Yoda was een hoogtepunt, mede doordat de visuele effecten rond het wezen er echt heel goed uitzagen.
Voor de serie ontwikkelde Industrial Light and Magic, de VFX-afdeling van Lucasfilm, een nieuw systeem. Dat heet StageCraft en maakt het mogelijk om zeer hoge resolutie omgevingen te maken voor de set. Zo lijkt het erop dat de serie opgenomen is op exotische locaties, terwijl de cast en crew zich op een set bevindt.

Lees ook: Danny Trejo straks in 'The Mandalorian'?

Nog beter
Volgens de VFX-supervisor van de serie, Richard Bluff, ziet het nieuwe seizoen er nog veel beter uit. “Ik kan je zeggen dat we het dit tweede seizoen nog veel beter hebben gedaan,” aldus Bluff. “Zelfs de crew stond met open mond te kijken naar een aantal van de magische trucs die we konden uithalen met de technologie.”

Lees ook: 'The Mandalorian' vindt nog een topacteur!

Bluff vertelde ook over de lessen die men geleerd heeft tijdens het maken van het eerste seizoen. “Hoofdstuk zes was een van de laatste afleveringen die we opgenomen hebben. De Roost-hangar was waarschijnlijk een van de meest complexe omgevingen, omdat hij zo groots was. En dus niet alleen stond de Razor Crest in die virtuele omgeving, ook liepen er mensen daarin rond.”

Bron: StarWars.com

Lees meer over: The Mandalorian, Disney Plus, Star Wars

Populair nieuws