search

Ons nieuws van zaterdag 23 mei 2020

The CW heeft slecht nieuws voor 'Dynasty' fans
Series / Nieuws

The CW heeft slecht nieuws voor 'Dynasty' fans

Nederlandse fans moeten wellicht wachten tot de zomer van 2021 vooraleer ze het vierde seizoen zullen kunnen bekijken...

Geoffrey Ketels
Het derde seizoen van Dynasty staat vanaf vandaag op Netflix. Het lijkt er echter naar uit te zien dat het vierde seizoen nog een behoorlijke tijd op zich zal laten wachten.

De Coronacrisis heeft er voor gezorgd dat de productie van zowat alle series tijdelijk zijn stilgelegd. De gevolgen laten zich dan ook nu reeds sterk voelen in de releaseschema's die door verschillende netwerken worden vooropgesteld. Voor The CW geldt dat populaire titels zoals Dynasty en Riverdale met zekerheid aanzienlijk langer op zich zullen laten wachten.

Zomer 2021?
Specifiek voor het vierde seizoen van de serie Dynasty geldt dat wij Nederlanders wellicht zullen moeten wachten tot (ten vroegste) de zomer van 2021. Wellicht zal ook voor het vierde seizoen namelijk gelden dat ze pas op Netflix zal worden toegevoegd nadat ze in de Verenigde Staten is uitgezonden. Momenteel heeft The CW aangegeven dat het vierde seizoen in het voorjaar van 2021 in Amerika uitgezonden zou moeten worden.

Bovenstaande betekent dat we in Nederland wellicht ten vroegste het vierde seizoen zullen kunnen bekijken vanaf de zomer van 2021. In het slechtste geval kan dit zelfs nog later worden en zou de release op Netflix opgeschoven kunnen worden richting het najaar.

Wanneer men het nieuwe seizoen van Riverdale wil lanceren in de VS is momenteel nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer voor 'Zenimation' van Disney+
Series / Nieuws

Trailer voor 'Zenimation' van Disney+

Deze zweverige scènes zien er fraai uit voor de fans van de animatiesuccessen van Disney.

Wat Disney+ uniek maakt ten opzichte van bijvoorbeeld Netflix is dat er heel wat "Shorts series" worden gemaakt. Zo verschenen onder meer al de reality-reeks Pixar in Real Life, de animatieserie SparkShorts en de docuseries One Day at Disney. Sinds vrijdag staat Zenimation online.

In Zenimation - verkocht met de tekst "Prikkel je zintuigen" - zie je scènes uit de Disney-animatiefilms gecombineerd met geluiden van onder meer de zee, de natuur en de wind. Het effect is dat je compleet tot rust komt. Gewoon even proberen? Hieronder een voorproefje met de trailer.



Het eerste seizoen bestaat uit tien afleveringen met scènes uit films als Vaiana, Big Hero 6, Frozen, Aladdin, Pocahontas en The Lion King en de lengte varieert van 5 tot 8 minuten. Sinds 22 mei staan alle afleveringen online.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De vampiers keren terug voor 'What We Do In The Shadows' seizoen 3
Series / Nieuws

De vampiers keren terug voor 'What We Do In The Shadows' seizoen 3

Het betreft een vervolg op het beroemde sprookje van Hans Christian Andersen.

Na de eerste twee kritisch bejubelde seizoenen, heeft FX het groene licht gegeven voor een derde seizoen van What We Do In The Shadows, de tv-versie van de gevierde vampier-mockumentary van bedenkers Jemaine Clement en Taika Waititi.

Lees ook: Eerste blik op Mark Hamill als vampier in 'What We Do in the Shadows'!

Het nieuws komt ruim twee weken voordat de laatste aflevering van het tweede seizoen wordt uitgezonden (op 10 juni om precies te zijn). FX onthulde dat de afleveringen van de tweede reeks door gemiddeld 3,2 miljoen mensen werden bekeken, wat ruim 25 procent meer is dan het eerste seizoen.

What We Do In The Shadows is gebaseerd op de gelijknamige mockumentary uit 2014, waarin we een groep vampiers (Waititi, Clement, Jonathan Brugh en Ben Fransham) volgen die samenwonen in het hedendaagse Wellington.

Lees ook: Trailer vampier-serie 'What We Do in the Shadows' seizoen 2

Beroemde gasten
De serie wordt geschreven en geproduceerd door Waititi en Clement. Hoofdrolspelers zijn Matt Berry, Kayvan Novak, Natasia Demetriou en Harvey Guillen.

Een van de leukste aspecten van de serie zijn echter de hoogwaardige cameo's. Zo maakt dit jaar Mark Hamill (Luke Skywalker himself!) zijn opwachting en zagen we in het eerste seizoen Dave Bautista, Evan Rachel Wood, Danny Trejo, Wesley Snipes, Paul Rubens en Tilda Swinton als verschillende typen vampiers.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Little Mermaid' krijgt sequel-serie 'Washed Up'
Series / Nieuws

'The Little Mermaid' krijgt sequel-serie 'Washed Up'

Het klassieke sprookje van Hans Christian Anderson krijgt een vervolg.

Peacock, de nieuwe streamingdienst van NBCUniversal, werkt momenteel aan de serie Washed Up, een vervolg op het bekende verhaal van The Little Mermaid.

Dit betreft overigens geen vervolg op de Disney-klassieker uit 1989, maar het oorspronkelijke tragische sprookje van Hans Christian Andersen. We zien in Washed Up hoe de zeemeermin, die op 17-jarige leeftijd trouwde met een knappe prins, zich voelt als ze 30 is: miserabel, ongemotiveerd en gestand in liefdeloos huwelijk. Als ze hoort dat haar vader is overleden, heeft ze het vermoeden dat er meer aan de hand is. Ze moet nu niet alleen haar onderwater koninkrijk redden, maar ook de rest van de mensheid.

Creatievelingen aan het roer
Schrijver-producent Gracie Glassmeyer en Jane the Virgin-bedenker Jennie Synder Urman voeren het project aan. Ze doen dat tegelijkertijd ook bij comedy-serie Here She Lies voor HBO Max. In die serie zien we Yael Grobglas als een pathologische leugenaar die verliefd wordt op een even geteisterde ziel.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ voegde deze nieuwe series toe afgelopen week!
Series / Streaming-diensten

Disney+ voegde deze nieuwe series toe afgelopen week!

Bekijk hier het overzicht met alle afleveringen en series die Disney+ nieuw toevoegde deze week.

Er verschenen wederom vooral nieuwe afleveringen op Disney+ en minder nieuwe series. Alhoewel: deze week waren er twee series met nieuwe seizoenen. Die zetten we voor je op een rij.

De eerste nieuwe serie is Mech-X4, die twee seizoenen kreeg. Daarin zien we hoe de dertienjarige Ryan een megarobot bouwt, de Mech-X4. Die moet de stad Bay City beschermen tegen gevaarlijke monsters. Just Roll With It kreeg één nieuw seizoen en draait om de Bennett-Blatt familie. Een geinige komedieserie van Disney.

Nieuwe afleveringen
Dan zijn er nog de gebruikelijke series waarvan nieuwe afleveringen verschenen. Uiteraard zetten we ook dat voor je op een rij:
Disney Gallery: Star Wars The Mandalorian S01E04: Deze aflevering kijkt naar de technologie die gebruikt werd bij het maken van de afleveringen van The Mandalorian.
One Day at Disney S01E25: In deze aflevering volgen we Ed Fritz, die als Ride Project Engineering Executive werkt. Hij moet nieuwe attracties in de pretparken van Disney tot leven brengen.
Be Our Chef S01E09: Ditmaal moeten twee gezinnen tegen elkaar strijden en gerechten maken die inspiratie halen uit de film Princess and the Frog.
Family Sundays S01E29: De Pyle-Lawrence familie voegt zich bij Amber om dingen te maken die gebaseerd zijn op Disney-film Bambi.
A Dog Life with Bill Farmer S01E02: Bill Farmer was jarenlang de stem van Goofy en Pluto. Nu komt uit achter de microfoon vandaan en ontmoet hij zijn favoriete personages: honden!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones: House of the Dragon': dit moet je weten
Series / Featured

'Game of Thrones: House of the Dragon': dit moet je weten

HBO werkt druk aan deze spin-off van Game of Thrones en dat belooft wat!

Na het einde van Game of Thrones bleek dat HBO werkte aan maar liefst vijf spin-offs. Een daarvan was The Long Night, dat na een pilot geannuleerd werd. Een serie die het wel haalde is House of the Dragon. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over die serie!

In 2018 publiceerde George R.R. Martin het eerste van twee geplande delen in de serie Fire and Blood. Die omschrijft de geschiedenis van de familie House Targaryen, beginnende met de verovering van Westeros door Aegon. Het is een geschiedenisboek, geschreven vanuit het perspectief van maesters.

Lees ook: Waarom heeft HBO totaal geen haast met de 'Game of Thrones'-prequel?

Veel materiaal
The Long Night werd geannuleerd omdat er te weinig materiaal was om mee te werken. We wisten maar een paar dingen van hoe de White Walkers Westeros voor het eerst binnenvielen. Dat probleem teisterde ook de makers van Game of Thrones, want nadat de serie de boeken had ingehaald, leverde de serie in kwaliteit in. Dat is bij deze serie heel anders, want nu hebben de makers een duidelijk verhaal waarmee ze kunnen werken.

Tien afleveringen
HBO heeft nog niet duidelijk gemaakt wat het plan is voor House of the Dragon. Wel weten we dat er meteen een eerste seizoen van tien afleveringen besteld is. De serie zal waarschijnlijk beginnen met de strijd van Aegon Targaryen om Westeros te veroveren. Daarbij gebruikte hij zijn draak Balerion the Black Dread, die de grootste draak ooit gezien in Westeros was.

Lees ook: Carice van Houten in de 'Game of Thrones'-prequel?

Met hem vochten ook zijn twee zussen, elk met een eigen draak: Vhagar en Meraxes. Aangezien draken cruciaal zijn voor de geschiedenis van de Targaryens, mag je er van uit gaan dat draken een grote rol spelen in deze prequelserie.

Geen bekende gezichten
Verwacht maar geen bekende gezichten in de serie. De boel begint 300 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones. Dat betekent dat je geen bekende gezichten uit de eerste HBO-serie gaat zien. Wel mag je erop rekenen bekende huizen te zien, waaronder Stark, Baratheon en Lannister. Dat betekent dus wel dat je voorouders gaat zien van helden als Eddard Stark.

Lees ook: Eerste poster 'Game of Thrones: House of the Dragon'!

Dit zijn de makers
Miguel Sapochnik en Ryan Condal maken de serie. Sapochnik gaat ook een aantal afleveringen regisseren voor de serie. Hij maakte onder meer de gave aflevering Hardhome. Verder regisseerde hij ook Battle of the Bastards en The Winds of Winter. Ryan Condal zal meewerken als showrunner en is hoofdschrijver van de serie. Hij heeft geen geschiedenis met Game of Thrones.

Geen cast of premièredatum
Er is tot slot nog geen cast bekendgemaakt voor de serie. Ook weten we nog niet wanneer de boel te zien is. De kans lijkt groot dat de boel in 2022 te zien is, want daar mikt HBO op.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix kritisch op haters 'The Legend of Korra'
Series / Nieuws

Netflix kritisch op haters 'The Legend of Korra'

Het verhaal van Aang was voorbij, en dus kon The Legend of Korra gemaakt worden.

Star Wars of Star Trek. Babylon 5 of Deep Space Nine. Mensen houden ervan om hun favoriete films of series te vergelijken. En ze hebben het graag over welke nou eigenlijk beter is. Zo ook bij Avatar: The Last Airbender en The Legend of Korra.

Een van de fans was ontzettend kritisch op The Legend of Korra. Wat de fan betreft, was de serie nooit gemaakt en hadden we in plaats daarvan een vierde seizoen van Avatar: The Last Airbender gekregen. Daar is Netflix het helemaal niet mee eens:




The Last Airbender was het verhaal van de jonge Aang. Hij leerde omgaan met de vier elementen en moest die kennis gebruiken om de Avatar te worden. Hij moest het ook opnemen tegen de kwaadaardige Fire Lord Ozai. Zodra dat verhaal af was, werd The Legend of Korra gemaakt.

Lees ook: Cast 'Avatar: The Legend of Korra' keert terug

In die serie had de heldin al vaardigheden met de vier elementen en was de wereld veranderd. Ze was niet meer nodig en dus werd ze sporter met haar vaardigheden. Het is een complexer verhaal, dat kijkt naar ras, geslacht en seksuele voorkeuren.

Lees ook: Eerste clip laatste seizoen 'The Legend of Korra'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney Plus-serie 'Secret Invasion' toont invasie Marvel-schurken
Series / Nieuws

Disney Plus-serie 'Secret Invasion' toont invasie Marvel-schurken

Naar het schijnt wordt er gewerkt aan deze serie, die verbonden zou zijn aan Captain Marvel 2.

Marvel en Disney schijnen te werken aan een Secret Invasion-serie. Die moet verbonden zijn aan de film Captain Marvel 2 en schijnt te debuteren op streamingdienst Disney+. Het maakt onderdeel uit van de manier van Marvel en Disney om de streamingdienst onmisbaar te maken.

De Skrulls zijn in Marvel Comics vaak een soort schurken. Ze vermommen zich als de helden van de Aarde, die daardoor niet meer weten wie ze kunnen vertrouwen. In het MCU waren het helden, die Nick Fury en Captain Marvel bijstonden in hun strijd tegen de Kree. Maar van Marvel-baas Kevin Feige weten we dat er ook slechte Skrulls zijn.

Secret Invasion
We horen al enige tijd dat er gewerkt wordt aan een Secret Invasion-serie. Die moet verbonden zijn aan de film Captain Marvel 2 en deels draaien om kwaadaardige Skrulls. Hoe makkelijk die integreren in de menselijke samenleving zagen we al in de film Spider-Man: Far From Home.

Aan het eind van die film bleken Nick Fury en Maria Hill geen mensen, maar vermomde Skrulls. Zo weten we dus hoe eenvoudig het is voor hen om zich als mensen te vermommen. Dat zou ook gebeuren in deze serie, waarin de Skrulls aangepakt moeten worden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Justice League' van Zack Snyder wordt mogelijk miniserie
Series / Nieuws

'Justice League' van Zack Snyder wordt mogelijk miniserie

Alles is op dit moment mogelijk als het aankomt op het dure Justice League-project van Zack Snyder.

Zack Snyder kreeg eerder deze week eindelijk zijn in. Hij mag zijn oorspronkelijke visie op Justice League maken. Warner Bros. investeert er twintig miljoen dollar in en laat de film debuteren op HBO Max.

Vandaag horen we via The Hollywood Reporter dat het mogelijk niet gaat om een film. Het schijnt dat overwogen wordt er zes afleveringen van te maken. Daardoor moet het geheel beter te verteren zijn. Snyder bevestigde in een interview al dat er nog veel werk verricht moet worden om de film af te maken en wellicht maakt dit het makkelijker voor hem om er een serie van te maken.

Vier uur
"Of het uitgebracht wordt als een vier uur durende director's cut, of als zes 'hoofdstukken' moet nog besloten worden. Maar Zack en Deborah Snyder zijn nu bezig met het verzamelen van hun oorspronkelijke post-productie crew, om nieuwe en afgemaakte oude visuele effecten toe te voegen. En ja, ze halen veel acteurs terug om nieuw dialoog op te nemen."

Oorspronkelijk was het plan om twee Justice League-films uit te brengen. Gaandeweg werd dat teruggebracht naar één film. Nadat de opnames rond waren, vertrok Snyder van het project, wegens een tragedie binnen zijn familie. Joss Whedon maakte de film vervolgens af.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Batwoman'-actrice was verschrikkelijk om mee te werken
Series / Nieuws

'Batwoman'-actrice was verschrikkelijk om mee te werken

Maar Ruby Rose was ook allerminst gelukkig op de filmset van de serie waar ze bij opstapte.

Fans moeten nog bijkomen van het nieuws dat Ruby Rose opstapt als Batwoman. Nu horen we langzaamaan wat details over haar vertrek. Volgens TVLine was het een gezamenlijke keuze en werkte het gewoon niet.

TVLine schrijft dat de actrice niet heel gelukkig was met het werk aan de serie. Ze kon naar het schijnt maar niet wennen aan de lange uren die ze moet draaien. Ze kon ook niet wennen aan het leven in Vancouver, de stad waar veruit de meeste opnamedagen gedraaid werden.

Lees ook: Wow! 'Batwoman' verliest haar hoofdrolspeelster

Niet gelukkig
"Het was niet volledig haar beslissing. Het was echt een break-up. Ze was niet gelukkig met het werk aan de serie, en was ze daardoor fijn om mee te werken? Nee. Dus iedereen besloot dat het beter was voor de serie, en voor iedereen die eraan werkte. En dus zijn ze uit elkaar gegaan. Het werkte gewoon niet zo goed," schrijft TVLine op basis van een anonieme bron.

Lees ook: Eindelijk verbeteren de kijkcijfers van 'Batwoman'

Het volledige verhaal hebben we daarmee nog niet, maar dat zal ook niet gebeuren. Voorlopig is het wachten en zien of Ruby Rose nog iets vertelt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.