Eindelijk! Opnames 'Sex Education' S3 worden binnenkort hervat

Opnames 'Sex Education' S3 binnenkort hervat

De versoepelingen in het Verenigd Koninkrijk zorgen ervoor dat opnames van veel projecten weer kunnen beginnen.

Zilko Tarici, 24 mei 2020 om 13:13

Netflix doet er momenteel alles aan om de opnames van series in het Verenigd Koninkrijk snel weer te kunnen hervatten. De streamingdienst heeft nu laten weten dat in elk geval de opnames van Sex Education zeer waarschijnlijk in augustus weer kunnen beginnen.

Lees ook: Openingsscène 'Sex Education' schokt kijkers

Deadline heeft met meerdere bronnen achter de schermen van de serie gesproken. Al deze bronnen geven aan dat augustus het meest waarschijnlijke moment is dat de opnames weer kunnen beginnen. Natuurlijk staat niks vast, omdat corona zomaar opnieuw de boel kan verpesten.

Augustus wordt tevens gezien als het laatste moment in 2020 dat de opnames van Sex Education kunnen worden hervat, omdat de serie zich met name gedurende de Britse zomers afspeelt en er op lange zomerdagen meer tijd is om te filmen. Volgende maand zal Netflix een definitieve beslissing nemen, aangezien er zeker 10 weken nodig is om de opnames voor te bereiden.

Een fikse uitdaging
Eigenlijk had de cast van Sex Education deze maand alweer voor de camera moeten staan, maar dat feestje ging niet door. In Wales, dat de setting vormt van Moordale High in de serie, zijn tot nu toe namelijk meer dan 1200 mensen gestorven aan de gevolgen van corona.

Lees ook: Ruige meiden in clip 'Sex Education'!

De cast en crew van de serie staat ondertussen te popelen om weer aan het werk te gaan. Hoe makkelijk dit zal worden is echter nog maar de vraag, gezien het feit dat de serie bejoorlijk wat intieme scenes bevat. Het zou dan ook zomaar kunnen dat scenarist Laurie Nunn de scripts hier en daar moet aanpassen.

Bron: Deadline

Lees meer over: Sex Education, Netflix, Gillian Anderson, Asa Butterfield

Populair nieuws