search
Trump-nazi grap geschrapt uit superheldenserie 'Crisis on Earth-X'

Trump-nazi grap geschrapt uit superheldenserie 'Crisis on Earth-X'

Een gewaagde grap werd uiteindelijk uit het script van de crossover-serie geknipt.

Zilko Tarici
Producent Marc Guggenheim heeft via zijn Twitter-account laten weten dat het script van crossover-serie Crisis on Earth-X bijna een grap bevatte die refereerde naar zowel Donald Trump als nazi's. Die grap bleek uiteindelijk toch iets te gewaagd.

Crisis on Earth-X werd in 2017 uitgezonden en was een vierdelige crossover van de series Arrow, Supergirl, Legends of Tomorrow en The Flash. We zagen hoe de bruiloft van Iris en Barry werd bijgewoond door andere helden, maar bruut werd onderbroken door schurken van Earth-X. Op deze parallelle aarde zijn nazi's de baas en hebben Oliver en Kara dubbelgangers in de vorm van de boosaardige Dark Arrow en Overgirl.

Tijdens een belangrijk moment in de serie, kwamen de hoofdpersonages oog in oog met hun boosaardige dubbelgangers te staan. Tijdens deze scenes zou volgens producent Marc Guggenhem eigenlijk een grap worden gemaakt toen Barry vroeg waarom Thawne samenwerkt met de schurken van Earth-X. Thawne had als volgt moeten antwoorden:

"Nazis, you mean? Don't judge. Some of them are very fine people."

Deze grap zou hebben gerefereerd naar de beruchte uitspraak van Trump na de gebeurtenissen in de plaats Charlottesville, waarin de Amerikaanse president een groep rechts-extremisten een steuntje in de rug gaf. Dit was slechts enkele maanden voordat Crisis on Earth-X zou worden uitgezonden.

Waarom de grap uiteindelijk is geschrapt, laat Guggenheim in het midden. We kunnen ons voorstellen dat de studiobazen achter de serie de grap te gewaagd vonden om uit te zenden.

Aanbevolen artikelen