'WandaVision' van Marvel op Disney+: Dit moet je weten

'WandaVision' van Disney+: Dit moet je weten

Alles wat je maar moet weten over deze grootschalige MCU-serie van Disney+!

Jim Pedd, 28 mei 2020 om 08:09

Marvel en Disney+ werken hard aan verschillende televisieseries. Het zijn er zoveel en er wordt zoveel informatie over uitgebracht, dat het soms moeilijk is om de bomen door het bos te zien. Daarom vertellen we je vandaag alles wat je moet weten over WandaVision.
Voor de serie keren in elk geval acteurs Elizabeth Olsen en Paul Bettany terug als Wanda Maximoff, a.k.a. Scarlet Witch en Vision. Zij speelden eerder die rollen in de MCU-films en nu dus in een serie.

Lees ook: Slecht nieuws voor fans van Marvel en Disney+

Waar gaat WandaVision over?
De serie speelt zich af na de gebeurtenissen in de film Avengers: Endgame. Daarin beginnen Wanda Maximoff en Vision zich te vermoeden dat er niets klopt van het vrolijke en gelukkig leventje dat ze hebben in de suburbs. Naar het schijnt is dit eerste deel van de serie een vrij opmerkelijk stuk, opgenomen voor een studiopubliek en als sitcom gemaakt. Maar naarmate de serie vordert, wordt het meer een actieserie.

Lees ook: Gave concept art 'WandaVision' van Marvel Studios onthuld

Connectie met het MCU
Het is een MCU-serie, dus er zitten verbindingen met de rest van het Marvel Cinematic Universe. Specifiek is de serie verbonden aan de film Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Vermoedelijk zet deze serie de gebeurtenissen van die film op en zien we Wanda voor het eerst het volledige potentieel van haar superkrachten benutten. En gaan we het multiversum te zien krijgen.

Lees ook: Goed en slecht nieuws voor Marvel-series op Disney+

Aantal afleveringen
Net als de andere MCU-series, worden er in eerste instantie zes afleveringen gemaakt. Er zijn acht schrijvers aangetrokken voor die afleveringen, maar hoofd is Jac Schaeffer. Verder is Matt Shakman de regisseur.

Lees ook: Disney+ stelt ook zijn Marvel-series waarschijnlijk uit

De cast
De hoofdrollen zijn er voor Elizabeth Olsen en Paul Bettany. Ook zien we Teyonah Parris als Monica Rambeau, de dochter van Maria Rambeau (de beste vriendin van Carol Danvers). Van haar zagen we al een jongere versie in de film Captain Marvel uit 2019. Kat Dennings speelt de rol van Darcy Lewis, die ze eerder speelde in Thor en Thor: The Dark Word. Randall Park is verder FBI-agent Jimmy Woo (uit Ant-Man and the Wasp) en Kathryn Hahn speelt een nieuwsgierige buurvrouw.

Lees ook: Marvel-serie 'WandaVision' nog dit jaar te zien op Disney+

Wanneer te zien?
Als alles volgens planning gaat - en dat is nu door de coronacrisis maar de vraag - is de serie in december 2020 te streamen op Disney+.

Lees meer over: WandaVision, Marvel, MCU, Disney Plus, Elizabeth Olsen, Paul Bettany

Populair nieuws