Populaire serie 'Peaky Blinders' had bijna een andere hoofdrolspeler gehad

Het succes van Peaky Blinders is mede te danken aan de prachtrol van Cillian Murphy, maar bijna was hij er niet in te zien.

Bram de Groot, 4 juni 2020 om 17:38

De BBC-serie Peaky Blinders is misschien wel één van de populairste series van dit moment. Het wachten op het volgende seizoen gaat nog lang duren, maar als Cillian Murphy eenmaal terug is als gangster Tommy Shelby zijn de fans dolgelukkig.
Nu blijkt dat de rol van Tommy Shelby, leider van de Peaky Blinders, bijna niet werd gespeeld door Murphy. Bedenker Steven Knight verklapte tegenover Esquire dat niemand minder dan Jason Statham (Hobbs & Shaw, The Meg) zijn eerste keuze was.

Jason Statham als Tommy Shelby
"Ik ontmoette de acteurs allebei in Los Angeles om over de rol te praten. Ik koos voor Jason. Een van de redenen was omdat fysiek gezien, hij er stáát. Jason is gewoon Jason. Wanneer je Cillian ontmoet, ziet hij er niet uit als Tommy. Logisch natuurlijk. Ik was dom genoeg om dat niet te begrijpen," aldus Knight.

Lees ook: 'Peaky Blinders' seizoen 6 heeft een behoorlijke vertraging opgelopen

Maar een SMS veranderde uiteindelijk toch de keuze van Knight: "'Denk eraan, ik ben een acteur' smsde hij mij. En dat is écht zo. Want hij kan zichzelf helemaal transformeren. Wanneer je hem op straat tegenkomt, is hij een compleet ander mens."

Bron: Esquire

Lees meer over: Peaky Blinders, Jason Statham, Cillian Murphy, Tommy Shelby, Steven Knight, BBC

Informatie over de serie: Peaky Blinders

Populair nieuws