Netflix pakt groot uit met nieuwe serie 'Cowboy Bebop'!

'Cowboy Bebop' is een van de meest populairste anime-series ooit.

Zilko Tarici, 06-06-2020 23:03

Schrijver Javier Grillo-Marxuach, die eerder uitvoerend producent was van Dark Crystal: Age of Resistance, sprak onlangs met Gizmodo over de door Netflix gemaakte live-action serie van Cowboy Bebop. Tijdens het interview gaf hij aardig wat details weg over wat we kunnen verwachten.
Lees ook: Acteur John Cho gewond: 'Cowboy Bebop' van Netflix flink vertraagd

In Cowboy Bebop zien we John Cho als Spike Siegel, de leider van een groep intergalactische premiejagers. De oorspronkelijke anime is vooral bekend door zijn stijlvolle, coole en vreemde vormgeving. De hamvraag is natuurlijk of ze die vormgeving eer zullen aandoen in de live-action versie. Grillo-Marxuach geeft echter aan dat we ons geen zorgen hoeven te maken:

"Je kunt niet naar de anime kijken als een algemeen startpunt. De personages krijgen geen andere haar, kleding of namen. Als je Cowboy Bebop maakt, moet je Cowboy Bebop maken, weet je? Het is zoiets als Star Wars; niet aan sleutelen."

De scenarist heeft al een vroege montage van de eerste aflevering gezien, en is extreem enthousiast over alle aspecten:

"Ik ben een scifi-nerd uit de jaren '90, en ben gewend dat je informatie gevoed krijgt. Dertig jaar later zie je pas hoeveel vreemder tv-series zijn geworden. Onze serie wordt dus ook vreemd, net als de anime. Dit is een project waarin allerlei invloeden samenkomen: jazz, Amerikaanse popcultuur, cowboys en reality tv."

Lees ook: Eerste blik achter de schermen live-action 'Cowboy Bebop'

Onnodige controverse
Ondanks al deze positieve woorden, kreeg Netflix toch de nodige boze reacties over de diversiteit van de cast en crew van de serie. Grillo-Marxuach, die zelf uit Puerto Rico komt, vindt dit echter overtrokken. Hij geeft aan dat ShinichirÅ Watanabe meewerkt als adviseur en ze scenaristen van Aziatische afkomst hebben ingehuurd. Daarnaast zal de diversiteit ook terug te zien zijn in de cast:

"Spike Siegel moet Aziatisch zijn. Ik bedoel, dit is geen Scarlett Johansson in Ghost in the Shell situatie. We maken een serie die zich in een multiculturele toekomst afspeelt en waar diversiteit de norm is."

Het is nog (steeds) onbekend wanneer we Cowboy Bebop kunnen verwachten op Netflix.

Bron: Gizmodo

Lees meer over: Cowboy Bebop, John Cho, Netflix, Mustafa Shakir, Danielle Pineda

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Einde 'Loki' verwijst naar deze 'Endgame'-quote

Einde 'Loki' verwijst naar deze 'Endgame'-quote

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader