'The Last of Us' vindt regisseur van 2019-hitserie van HBO

'The Last of Us' vindt regisseur van 'Chernobyl'

De gameverfilming The Last of Us van HBO vindt een regisseur voor de eerste aflevering

Bram de Groot, 7 juni 2020 om 15:29

Even geleden waagde HBO zich met Watchmen al een een verfilming van comic en nu stort de zender die zo'n beetje de moderne kwaliteitsseries uitvond op een verfilming van een bekende game. Er is een regisseur gevonden voor The Last of Us.
Volgens Discussing Film is Johan Renck aangetrokken als uitvoerend producent en zal hij ook de eerste aflevering van de serie regisseren. Misschien wel meer. Hij was in dezelfde rollen eerder verantwoordelijk voor HBO's geprezen miniserie Chernobyl uit 2019.

The Last of Us
Net als voor Chernobyl is Craig Mazin de schrijver van The Last of Us. De serie zal meerdere seizoenen moeten gaan bevatten dus Renck zal daarom niet iedere aflevering regisseren.

"We hebben wekelijkse telefoontjes. Craig en ik en ook Neil Druckmann die de game heeft gemaakt. We spreken over verschillende benaderingen en hoe daarmee om te gaan. Hoe om te gaan met het feit dat een videogamepersonage veel verder gaat dan een personage uit een boek," aldus Renck.

Lees ook: Fanfavoriet Kaitlyn Dever wil dolgraag meedoen aan 'The Last of Us'

In The Last of Us, dat zich in de game afspeelt vanuit het derde perspectief, moet Joel en Ellie het opnemen tegen "Infected" oftewel wel zombies en "Overlevenden", andere mensen die de plaag hebben overleefd. Ellie wordt gezien als de bron van een geneesmiddel aangezien ze niet geïnfecteerd lijkt te worden.

Bron: Discussing Film

Lees meer over: The Last of Us, Craig Mazin, Johan Renck, Chernobyl

Populair nieuws