search

Ons nieuws van zondag 7 juni 2020

3 grote nieuwe HBO-series die het gat van 'Game of Thrones' moeten opvullen
Series / Featured

3 grote nieuwe HBO-series die het gat van 'Game of Thrones' moeten opvullen

Weet jij welke nieuwe HBO-series er komende tijd zullen verschijnen die mogelijk niet zo populair worden als Game of Thrones?

Op de Amerikaanse zender HBO verschijnen doorlopend grote nieuwe tv-series met vaak ook opvallende namen. Hieronder drie series die komende periode verschijnen en misschien wel in de voetsporen treden van Game of Thrones.

Perry Mason (21 juni 2020)
Deze miniserie van regisseur Tim Van Patten en met namen als Matthew Rhys, Tatiana Maslany en John Lithgow verschijnt nog deze maand op HBO en is mede geproduceerd door Robert Downey Jr.

Perry Mason is gebaseerd op meerdere verhalen rond het personage en gaat over strafrechtadvocaat Perry Mason die zich bezighoudt met een sensationeel proces rond de ontvoering van kinderen. Zijn onderzoek brengt grote gevolgen met zich mee voor Mason, zijn cliënt en de stad zelf.



Lovecraft Country (augustus 2020)
Deze scifiserie is onder meer gemaakt door uitvoerend producenten Jordan Peele, Misha Green en J. J. Abrams. Het belooft een serie te worden waarin racisme in de jaren 50 van vorige eeuw wordt gekoppeld aan angstaanjagende monsters die zo uit een boek van H. P. Lovecraft kunnen komen.

Lovecraft Country moet in augustus dit jaar debuteren en heeft rollen voor onder meer Jonathan Majors, Jurnee Smollett-Bell en Courtney B. Vance.



The Nevers (2021)
Deze sciencefictiondramaserie komt van The Avengers-regisseur Joss Whedon. The Nevers wordt omschreven als een episch sciencefictiondrama over een bende Victoriaanse vrouwen die ongewone vaardigheden hebben, meedogenloze vijanden tegenkomen en een missie vinden die de wereld zou kunnen veranderen.

Er zijn rollen voor onder meer Laura Donnelly, Olivia Williams, James Norton en Tom Riley. De opnames zijn mogelijk al afgerond.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoen 33 van 'Cops'-show niet op TV
Series / Nieuws

Seizoen 33 van 'Cops'-show niet op TV

Wereldwijde protesten doen nieuwe afleveringen van het volgende seizoen van Cops opschuiven.

Ondertussen vinden er wereldwijd en vooral in de States iedere dag protesten plaats tegen racisme en dan vooral het racisme vanuit de politie die regelmatig geweld gebruikt tijdens arrestaties. Een van de realityshows in de States die meekijken met de politie is het bekende Cops.

Morgen had alweer het 33e seizoen van Cops van start moeten gaan op de zender Paramount Network. Dit meldt TVLine. Op maandag 8 juni moest de eerste aflevering verschijnen maar nu worden die avond Ghostbusters en Ghostbusters II uitgezonden.

Geen nieuwe Cops afleveringen
Het gaat zelfs zo ver dat Paramount Network geen plannen meer heeft om de Amerikaanse realitytelevisieserie uit te gaan zenden. Ook A&E Network zendt voorlopig geen nieuwe afleveringen van de vergelijkbare serie Live PD uit.

De show Cops volgt politieagenten tijdens hun werk, al sinds 1989. Het dagelijkse werk van de agenten resulteert uiteraard vaak in arrestaties.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geheim houden Baby Yoda uit 'The Mandalorian' is niets minder dan een 'wonder'
Series / Nieuws

Geheim houden Baby Yoda uit 'The Mandalorian' is niets minder dan een 'wonder'

Verleden jaar was Baby Yoda de grote verrassing in de succesvolle Star Wars-serie The Mandalorian van Disney+.

Aan het einde van de eerste aflevering van The Mandalorian was Baby Yoda voor het eerst te zien. Het was niet alleen de grootste verrassing tijdens de aftrap, maar ook van de complete serie. Verrassend was het dat dit tot aan de première geheim bleef.

Tijdens het evenement ATX Television Festival At Home sprak uitvoerend producent Jon Favreau over Baby Yoda en zijn introductie. Hij noemde het een "wonder" dat Baby Yoda niet eerder uitlekte.

Grote verrassing
"Met alle kinderen op de set en hoe gefixeerd ze waren op Baby Yoda was het een wonder dat het geheim nooit naar buiten kwam," zei Favreau over het feit dat de kinderen van Bryce Dallas Howard - die aflevering vier regisseerde - vaak aanwezig waren op de set.

Maar ook Favreau moest zijn kinderen instrueren: "Ik moest mijn kinderen er elke dag aan herinneren als ze naar school gingen: 'Waar praten we niet over? Baby!'"
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Last of Us' vindt regisseur van 2019-hitserie van HBO
Series / Nieuws

'The Last of Us' vindt regisseur van 2019-hitserie van HBO

De gameverfilming The Last of Us van HBO vindt een regisseur voor de eerste aflevering

Even geleden waagde HBO zich met Watchmen al een een verfilming van comic en nu stort de zender die zo'n beetje de moderne kwaliteitsseries uitvond op een verfilming van een bekende game. Er is een regisseur gevonden voor The Last of Us.

Volgens Discussing Film is Johan Renck aangetrokken als uitvoerend producent en zal hij ook de eerste aflevering van de serie regisseren. Misschien wel meer. Hij was in dezelfde rollen eerder verantwoordelijk voor HBO's geprezen miniserie Chernobyl uit 2019.

The Last of Us
Net als voor Chernobyl is Craig Mazin de schrijver van The Last of Us. De serie zal meerdere seizoenen moeten gaan bevatten dus Renck zal daarom niet iedere aflevering regisseren.

"We hebben wekelijkse telefoontjes. Craig en ik en ook Neil Druckmann die de game heeft gemaakt. We spreken over verschillende benaderingen en hoe daarmee om te gaan. Hoe om te gaan met het feit dat een videogamepersonage veel verder gaat dan een personage uit een boek," aldus Renck.

Lees ook: Fanfavoriet Kaitlyn Dever wil dolgraag meedoen aan 'The Last of Us'

In The Last of Us, dat zich in de game afspeelt vanuit het derde perspectief, moet Joel en Ellie het opnemen tegen "Infected" oftewel wel zombies en "Overlevenden", andere mensen die de plaag hebben overleefd. Ellie wordt gezien als de bron van een geneesmiddel aangezien ze niet geïnfecteerd lijkt te worden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De series deze week nieuw op Netflix!
Series / Nieuws

De series deze week nieuw op Netflix!

De voorbije week verschenen op Netflix weer heel wat nieuwe, interessante series en seizoenen...

Geoffrey Ketels
Ook tijdens de eerste week van de maand juni verschenen er terug enkele nieuwe series en seizoenen op Netflix. Daar zaten weer enkele bekende namen tussen die we graag op deze pagina voor jullie op een rijtje zetten.

1.) Fuller House (seizoen 5)
Het was voor de fans van de serie Fuller House even wachten tot de laatste afleveringen zouden verschijnen, maar dat is nu wel degelijk het geval. De finale afleveringen van het vijfde seizoen van Fuller House zijn vanaf dinsdag 2 juni 2020 te bekijken op Netflix.



2.) 13 Reasons Why (seizoen 4)
Op vrijdag 5 juni 2020 verscheen op Netflix ook het vierde en tevens laatste seizoen van 13 Reasons Why. Ondanks het feit dat de serie stevige kritiek kreeg, onder meer voor het tonen van verschillende nogal expliciete verkrachtingsscènes kan de reeks rekenen op heel wat lovende kritieken. Het laatste seizoen van 13 Reasons Why is in ieder geval vanaf nu te bekijken op Netflix.



3.) Over Water (seizoen 1)
Ook op vrijdag 5 juni 2020 verscheen op Netflix het eerste seizoen van de serie Over Water. Deze serie van Belgische bodem vertelt het verhaal van de voormalige TV-ster John Beckers. Hij krijgt een nieuwe kans om zijn leven terug op de rails te krijgen door te gaan werken voor het bedrijf van zijn schoonvader. Al snel wordt duidelijk dat het er ook in die wereld echter lang niet altijd even eerlijk aan toegaat.



4.) Vikings (seizoen 6)
Vrijdag 5 juni was een goede dag voor abonnees van streamingdienst Netflix. Op deze dag verschenen namelijk ook de eerste 10 afleveringen van het zesde seizoen van Vikings op de streamingdienst. Deze afleveringen waren in Nederland eerder ook al te bekijken via Ziggo Movies & Series. Wanneer de laatste 10 afleveringen op Netflix zullen verschijnen is momenteel nog niet bekend.



Buiten de bovenstaande series verschenen er ook nog wat andere titels op Netflix de voorbije week. Het ging hierbij om de volgende:

- The Real Houswives of New York City (seizoen 2) (1 juni)
- The Titan Games (seizoen 1) (1 juni)
- Queer Eye (seizoen 5) (5 juni)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Amazon Prime Video voegde deze topseries toe
Series / Streaming-diensten

Amazon Prime Video voegde deze topseries toe

Je kan weer wat moois streamen bij Amazon Prime Video deze week.

Mocht je benieuwd zijn wat er allemaal nieuw verscheen op Amazon Prime Video, dan hebben wij goed nieuws voor je. Vandaag zetten we namelijk weer de nieuwe series op een rij.

In dit weekoverzicht tref je opmerkelijk weinig nieuw materiaal aan. Na enkele weken vol nieuwe content, die ons toch wel verbaasden met alle nieuwigheden en de hoeveelheid, ligt de focus bij de streamingdienst nu ogenschijnlijk op het toevoegen van enkele grote titels en minder klein grut.

LEGO Ninjago: Masters of Spinjitzu (8 seizoenen): Terwijl de ninja's op zoek zijn naar meester Wu wil een gevaarlijke nieuwe motorbende die zichzelf Zonen van Garmadon noemt de bovennatuurlijke Oni-maskers stelen om de Koning van de Schaduwen zelf te laten herrijzen: heer Garmadon. Deze keer zijn de ninja's wellicht niet in hun element…
Keeping Up with the Kardashians (8 seizoenen): Ontmoet de moderne Brady Bunch van Hollywood. Het eerste seizoen van Keeping Up With the Kardashians introduceert de eigenzinnige familie Kardashian en hun ongeremde Hollywood-leven aan de kijker.
Siren (2 seizoenen): Zeemeerminnen brengen chaos naar een klein kuststadje.
El Presidente (1 seizoen): Sergio Jadue, een simpele bestuurder van een eenvoudige voetbalclub in Chili, wordt onverwacht voorzitter van de Chileense voetbalbond. Dronken van macht wordt hij de protegé van voetbalpeetvader Julio Grondona en de sleutel van de FBI om de grootste corruptiezaak in de voetbalwereld aan te pakken en de voorzitters van alle Zuid-Amerikaanse voetbalbonden achter.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zeer opvallende serie is nu het meest populair op HBO Max
Series / Nieuws

Zeer opvallende serie is nu het meest populair op HBO Max

Nee, het is niet Game of Thrones, maar een heel andere serie dan we gedacht hadden!

HBO Max bracht de Looney Tunes terug en mensen blijken daar meer van te houden van Game of Thrones. Bloomberg News bekeek eens heel goed welke series het goed doen op de nieuwe streamingdienst.

Het blijkt dat de nieuwe Looney Tunes, waarin we klassieke personages als Bugs Bunny en Daffy Duck volgen, het populairst zijn. De data waar Bloomberg zich op baseert, is verzameld via Parrot Analytics, dat kijkt hoe populair series zijn, ook op basis van sociale media geluiden, fan ratings en piraterij. Opvallend is dat de tweede serie op de lijst The Not-Too-Late Show With Elmo is.

Lees ook: 'Looney Tunes'-reboot aflevering 1 nu online te bekijken!

Heel hot
Veel analisten hadden verwacht dat HBO Max het vooral goed zou doen met de content voor volwassenen. De streamingdienst zou zich daarmee goed kunnen onderscheiden van bijvoorbeeld Disney+. Maar dat blijkt niet het geval.

Lees ook: 'Looney Tunes' keren terug met gigantisch veel nieuw materiaal op HBO Max!

Volgens Parrot Analytics is Looney Tunes erg popular en daarmnee ook een stuk populairder dan bijvoorbeeld Game of Thrones. Dat hadden we dan weer niet verwacht.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Ash vs Evil Dead'-serie kan nog terugkeren!
Series / Nieuws

'Ash vs Evil Dead'-serie kan nog terugkeren!

Bruce Campbell straks weer vol in de strijd, ondanks zijn eerder aangekondigde pensioen?

Bruce Campbell wil nog wel terug komen uit zijn pensioen voor een vierde seizoen van de serie Ash vs. Evil Dead. Dat denken costerren Dana DeLorenzo en Ray Santiago.

Het tweetal denkt dat ze Bruce Campbell daar nog wel van kunnen overtuigen als de serie weer nieuw leven ingeblazen wordt op een andere televisiezender. Op dit moment vinden er geen gesprekken voor plaats, in plaats daarvan denken Campbell, regisseur Sam Raimi en producent Rob Tapert aan een nieuwe film.

Lees ook: 'Ash vs. Evil Dead' geschrapt na drie seizoenen

Zeg nooit nooit
"Nou ja, ik zeg dan: 'zeg nooit nooit'," vertelde DeLorenzo. "Als je kijkt naar de manier waarop dingen gaan. Ik lees allemaal angstaanjagende dingen over onze industrie en hoe producties op de plank komen te liggen. Dus zeg nooit nooit. Er zijn series gecancelled door een bepaald netwerk en vervolgens opgepikt door een andere zender. Ik weet dat Bruce zei dat hij gepensioneerd is, maar ik heb het gevoel dat Ray en ik hem over kunnen halen."

Lees ook: Trailer en poster 'Ash vs Evil Dead' seizoen 3

Santiago vulde aan: "Ik denk dat er genoeg tijd is verstreken. Hij had gewoon een of twee jaren in de bossen nodig, zonder de Boomstick in zijn hand. En dan gaat hij ernaar verlangen en komt hij wel terug."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Falcon and the Winter Soldier' maakt personages getraumatiseerd
Series / Nieuws

'The Falcon and the Winter Soldier' maakt personages getraumatiseerd

De serie laat de helden Bucky Barnes en Sam Wilson heel anders achter.

Er wordt reikhalzend uitgekeken naar Marvel-serie The Falcon and the Winter Soldier. Die komt naar Disney+ en is de eerste in de MCU-franchise die als live-action serie gemaakt wordt door Marvel Studios.

Nu horen we dat de serie straks mogelijk een nieuwe naam krijgt voor het tweede seizoen. Charles Murphy stelt dat de hoofdpersonen uit de serie aan het einde heel anders zullen zijn dan hoe we hen in het begin leerden kennen.

Lees ook: Geheime rol in 'The Falcon and The Winter Soldier' onthuld?

Heel anders
"Na het eerste seizoen, zullen Bucky Barnes en Sam Wilson iets heel traumatisch hebben meegemaakt. Er is zeker een plan voor een tweede seizoen en als dat er komt, hoor ik nu dat er dan een thematische nieuwe naam gaat komen voor dat seizoen," aldus Murphy in een nieuwe podcast.

Lees ook: X-Men naar het MCU via deze Disney+ serie?

The Falcon and the Winter Soldier zet de avonturen van Bucky Barnes en Sam Wilson voort. We zien hoe Sam de nieuwe Captain America wordt, wat niet zo gemakkelijk is als het lijkt. De Amerikaanse regering heeft namelijk andere plannen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Agents of SHIELD' verbreekt deze Marvel-regels
Series / Nieuws

'Agents of SHIELD' verbreekt deze Marvel-regels

Er wordt wel heel hard afgeweken van de tijdreisregels die het MCU zelf had vastgesteld.

Het zevende seizoen van Agents of SHIELD gaat terug in de tijd. Het lijkt erop dat er een heel andere invalshoek voor tijdreizen gevolgd wordt dan de film Avengers: Endgame dat deed.

De serie liet tot nu toe al zien dat het SHIELD-team van Phil Coulson naar 1931 reisde. Daar probeerden ze de regel te volgen die er niet voor moet zorgen dat er rimpels in de tijd veroorzaakt worden. In de film blijkt echter dat je de toekomst niet kan veranderen, maar enkel kan zorgen voor alternatieve tijdlijnen.

Lees ook: Einde 'Agents of S.H.I.E.L.D.' duidelijk verbonden aan Marvel-films

Andere toekomst
Het team werkt nu met de vraag wat ze moeten doen met Wilfred Malick. Hij moet een prominent hoofd van Hydra worden. Dat is nodig, want SHIELD werd gevormd als reactie daarop. Maar hem doden zou duizenden levens kunnen redden. Alleen kan het er ook toe leiden dat de toekomst anders en onherkenbaar zal zijn.

Lees ook: Start 'Agents of SHIELD' seizoen 7 heeft opvallend goede kijkcijfers

Vreemd is dat natuurlijk wel, als je kijkt naar het feit dat in Avnegers: Endgame de toekomst niet veranderd kan worden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.