Problemen voor Marvel-serie 'WandaVision' van Disney+

Problemen voor Marvelserie WandaVision van Disney+

Het gaat even niet zo gemakkelijk voor Marvel Studios, dat een handelsmerk wil hebben.

Jim Pedd, 9 juni 2020 om 08:08

Marvel Studios vroeg copyright aan op WandaVision. Maar de Wanda Group vecht dat aan. Het bedrijf werkt vanuit Peking en heeft nu bezwaar aangetekend tegen deze aanvraag. Dat meldt Bleeding Cool vandaag.
Marvel wil natuurlijk graag copyright hebben op de serie die het maakt. Zo kan voorkomen worden dat zomaar elke partij de naam gebruikt voor promotie en heeft Marvel dat allemaal zelf in de hand. Maar de Wanda Group is het er niet mee eens. Het bedrijf heeft diepe zakken, dus dat kan nog een interessante strijd worden.

Lees ook: Slecht nieuws voor Marvel-fans en Disney+-abonnees

WandaVision of Wanda Group
Er is door de Wanda Group een heel rits copyrights aangevraagd op zijn naam. Dat gaat onder meer ook om speelgoed, versieringen, sportspullen, logo’s voor op voedselverpakkingen en meer. Zo bezien is het niet vreemd dat men Marvel nu uitdaagt, dat dezelfde plannen heeft met het handelsmerk.

Lees ook: 'X-Men'-karakter Quicksilver te zien in Disney+ serie 'WandaVision'?

WandaVision is een serie die draait om Wanda Maximoff en Vision, die een vrolijk leven hebben. Maar al snel realiseren ze zich dat het allemaal te perfect is. De show wordt gemaakt voor op streamingdienst Disney+.

Bron: BC

Lees meer over: WandaVisioN, Wanda Group, Marvel, Disney Plus

Populair nieuws