search
Riverdale-acteurs valselijk beschuldigd van seksueel misbruik
Series / Nieuws

Riverdale-acteurs valselijk beschuldigd van seksueel misbruik

De leden van de cast hebben alvast laten weten een onderzoek te zullen instellen...

Geoffrey Ketels
Vier acteurs en actrices uit de populaire serie Riverdale zijn het slachtoffer geworden van nep accounts op Twitter. Volgens de accounts zouden de vier zich schuldig hebben gemaakt aan seksueel misbruik. De verontwaardiging bij de castleden is bijzonder groot.

Nep-accounts op Twitter hebben het nieuws verspreid dat vier leden van de cast van Riverdale, namelijk Cole Sprouse, KJ Apa, Lili Reinhart en Vanessa Morgan zich schuldig zouden hebben gemaakt een seksueel misbruik. Cole en Lili hebben meteen via social media gereageerd op de beschuldigingen. Cole zei daarbij het volgende:

"Er klopt helemaal niets van die beweringen. Ik en drie andere castleden worden vals beschuldigd van seksueel misbruik door anonieme accounts op Twitter. Ik kan niet anders dan deze beschuldigingen zeer serieus te nemen. Ik zal dan ook met de juiste teams samenwerken om te achterhalen wie er achter deze accounts zit en wat de motieven zijn. Valse beschuldigingen brengen niet alleen enorme schade toe aan de mensen die worden beschuldigd, maar ook aan de mensen die echt het slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik."

Ook Lili heeft gereageerd op de tweet van haar ex-partner. Zij stelde daarin het volgende:

"Ik heb beschuldigingen van seksueel misbruik altijd al zeer ernstig genomen. Het is inmiddels aangetoond dat de accounts in kwestie specifiek zijn aangemaakt om niet alleen over mezelf, maar ook over andere leden van de cast gemene beschuldigingen te verspreiden. Het is echt bizar dat er mensen zijn die liegen over aanranding. Dit soort leugens kunnen niet alleen carrières, maar ook levens verpesten."

Verontwaardiging
Ook Madeleie Petsch die in het verleden zelf het slachtoffer is geweest van aanranding reageert geschokt op het nieuws. Dat geldt ook voor haar Riverdale-collega Camila Mendes. Zij stelde dat het erg verwoestend is om mensen onterecht te beschuldigen van seksueel misbruik:

"Het is echt misselijkmakend en het bewijst eens temeer dat er gekke mensen op deze wereld rondlopen die geen rekening houden met de mogelijke consequenties van hun acties", aldus nog de actrice.

Lees ook: Opvallend: Deze 'Riverdale'-actrice verlaat de serie dan tóch niet!

Aanbevolen artikelen