search

Ons nieuws van dinsdag 23 juni 2020

Riverdale-acteurs valselijk beschuldigd van seksueel misbruik
Series / Nieuws

Riverdale-acteurs valselijk beschuldigd van seksueel misbruik

De leden van de cast hebben alvast laten weten een onderzoek te zullen instellen...

Geoffrey Ketels
Vier acteurs en actrices uit de populaire serie Riverdale zijn het slachtoffer geworden van nep accounts op Twitter. Volgens de accounts zouden de vier zich schuldig hebben gemaakt aan seksueel misbruik. De verontwaardiging bij de castleden is bijzonder groot.

Nep-accounts op Twitter hebben het nieuws verspreid dat vier leden van de cast van Riverdale, namelijk Cole Sprouse, KJ Apa, Lili Reinhart en Vanessa Morgan zich schuldig zouden hebben gemaakt een seksueel misbruik. Cole en Lili hebben meteen via social media gereageerd op de beschuldigingen. Cole zei daarbij het volgende:

"Er klopt helemaal niets van die beweringen. Ik en drie andere castleden worden vals beschuldigd van seksueel misbruik door anonieme accounts op Twitter. Ik kan niet anders dan deze beschuldigingen zeer serieus te nemen. Ik zal dan ook met de juiste teams samenwerken om te achterhalen wie er achter deze accounts zit en wat de motieven zijn. Valse beschuldigingen brengen niet alleen enorme schade toe aan de mensen die worden beschuldigd, maar ook aan de mensen die echt het slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik."

Ook Lili heeft gereageerd op de tweet van haar ex-partner. Zij stelde daarin het volgende:

"Ik heb beschuldigingen van seksueel misbruik altijd al zeer ernstig genomen. Het is inmiddels aangetoond dat de accounts in kwestie specifiek zijn aangemaakt om niet alleen over mezelf, maar ook over andere leden van de cast gemene beschuldigingen te verspreiden. Het is echt bizar dat er mensen zijn die liegen over aanranding. Dit soort leugens kunnen niet alleen carrières, maar ook levens verpesten."

Verontwaardiging
Ook Madeleie Petsch die in het verleden zelf het slachtoffer is geweest van aanranding reageert geschokt op het nieuws. Dat geldt ook voor haar Riverdale-collega Camila Mendes. Zij stelde dat het erg verwoestend is om mensen onterecht te beschuldigen van seksueel misbruik:

"Het is echt misselijkmakend en het bewijst eens temeer dat er gekke mensen op deze wereld rondlopen die geen rekening houden met de mogelijke consequenties van hun acties", aldus nog de actrice.

Lees ook: Opvallend: Deze 'Riverdale'-actrice verlaat de serie dan tóch niet!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
"Tweede seizoen 'White Lines' biedt ongelofelijk veel mogelijkheden"
Series / Nieuws

"Tweede seizoen 'White Lines' biedt ongelofelijk veel mogelijkheden"

Het staat zo goed als vast dat er een tweede seizoen van de Netflix-serie zal verschijnen...

Geoffrey Ketels
Er waren al sterke indicaties dat er een tweede seizoen zou verschijnen van White Lines. Nu lijkt het echt honderd procent vast te staan. Ook één van de hoofdrolspelers, namelijk Daniel Mays is er immers van overtuigd.

Daniel Mays speelt in de serie White Lines het personage van Marcus. Hij heeft in een recent interview met Digital Spy aangegeven dat hij zeker nog een verdere toekomst ziet voor de reeks:

"Wie het einde van het eerste seizoen heeft gezien weet dat er nog heel wat open eindes zijn die afgerond kunnen worden. Bovendien is het ook mogelijk om de vele flashbacks in de serie nog verder uit te diepen. Als dat geen goede teaser is voor een vervolg dan weet ik het ook niet meer".

Marcus blijft aan boord
Tot slot had de acteur ook nog enkele positieve woorden voor de producer van White Lines, namelijk ílex Pina. Deze naam kan zomaar bij veel mensen bekend in de oren klinken, niet in het minst omdat hij eerder ook verantwoordelijk was voor de hitserie La Casa de Papel. Van hem zei Mays het volgende:

"Hij heeft er wellicht vanaf het begin op een verstandige manier voor gekozen om het einde open te houden. Dit heeft er voor gezorgd dat er nog veel mogelijk is. Dit niet in het minst voor mijn personage Marcus."

Wanneer een mogelijks tweede seizoen van White Lines dan precies zou moeten gaan verschijnen is uiteraard nog niet bekend.

Lees ook: Nu al vervolg op misdaad-serie 'White Lines' in de maak?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Adembenemende trailer nieuwe Apple scifi-serie 'Foundation'!
Series / Trailer

Adembenemende trailer nieuwe Apple scifi-serie 'Foundation'!

Gebaseerd op de boeken van Isaac Asimov, dus hopelijk wordt dit wat!

Apple heeft en teaser vrijgegeven voor Foundation. De verfilming van de trilogie van Isaac Asimov heeft hoofdrollen voor Lee Pace en Jared Harris en speelt zich af in een toekomst waarin de mensheid het universum tot een keizerrijk veranderd heeft.

De serie draait om een man (Harris), die voorspelt dat het keizerrijk ten val zal komen. Daarop probeert de keizer (Pace) hem stilte op te leggen. De serie moet in 2021 debuteren, al zijn de opnames door de coronacrisis wel stil komen te liggen. Een synopsis is er ook:
Gebaseerd op de prijswinnende boeken van Isaac Asimov. Foundation draait om een groep bannelingen die een monumentale reis ondernemen om de mensheid te redden, de beschaving opnieuw op te bouwen en dat tegen de achtergrond van de val van het Galactic Empire.
De trilogie debuteerde in eerste instantie tussen 1942 en 1950 in Astounding Magazine als acht korte verhalen. Asimov maakte er vervolgens boeken van, die tot 1993 gepubliceerd werden.

Hieronder de trailer!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Johnny Depp is Johnny Puff in nieuwe animatieserie 'Puffins'
Series / Nieuws

Johnny Depp is Johnny Puff in nieuwe animatieserie 'Puffins'

Zit de aan lager wal geraakte Depp in financiële problemen? Of wordt het gewoon een geweldige tekenfilmserie?

Via Variety is vandaag bekend geworden dat niemand minder dan Johnny Depp de stem zal verzorgen van hoofdpersonage Johnny Puff in de nieuwe animatieserie Puffins van productiemaatschappij Iervolino Entertainment.[/i]

Puffins is een animatieserie die speciaal voor de mobiele telefoon wordt gemaakt en zal bestaan uit 250(!) afleveringen van elk 5 minuten. In de serie zien we de avonturen van een groep schattige vogeltjes, die werken als dienaars van de doortrapte walrus Otto.

[b]Serie met een boodschap

Naar verluidt zal de serie niet alleen voor vermaak zorgen, maar ook positieve berichten verspreiden over gelijkheid tussen geslachten en rassen. Ook thema's als het klimaat komen aan bod.

Depp werkte eerder al met producent Andre Iervolino aan de door Ciro Guerra geregisseerde film Waiting for the Barbarians, die later dit jaar direct op VOD wordt uitgebracht.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Voorpret voor de 'Friends'-reünie met Aniston en Kudrow
Series / Celebrity

Voorpret voor de 'Friends'-reünie met Aniston en Kudrow

Tegenwoordig beroemd van 'The Morning Show' en 'Space Force', maar deze sterren kennen elkaar al door en door!

De cast van Friends was tien seizoenen lang vrienden op tv, maar ook buiten de filmset konden ze het goed met elkaar vinden. Met de aankondiging van een reünie op HBO Max, moet het publiek natuurlijk al even warmdraaien.

De opnames beginnen zodra het weer veilig is om met alle cast en crew in een studio te filmen. Wanneer dit is, is natuurlijk nog onbekend. Maar de bekende acteurs kunnen elkaar al wel interviewen.

Lees ook: Gaan de opnames van de 'Friends'-reünie toch binnenkort van start?

Jennifer Aniston en Lisa Kudrow hebben heel wat andere films en series gemaakt, onder andere The Morning Show en Space Force. Aniston won een SAG Award voor de beste vrouwelijke acteur in een dramaserie voor haar portret van Alex Levy. Levy is een tv-ster die haar eigen medeplichtigheid onder ogen moet zien na haar co-host, Mitch Kessler (Steve Carell) wordt ontslagen wegens seksuele intimidatie.

Kudrow sis te zien in twee shows, namelijk als de vrouw van Steve Carell in Space Force en een strenge moeder in Feel Good.

Tijdens een videochat voor Variety's Actors on Actors bespreken Aniston en Kudrow hun werk en halen ze herinneringen op. Ze bespreken ook de blijvende populariteit van Friends en waarom ze denken dat de show zo goed werkte.

Bekijk hier het hele interview!



Lees ook: 'Friends'-makers hebben hier echt spijt van
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lucifer'-startdatum onthuld door Netflix!
Series / Nieuws

'Lucifer'-startdatum onthuld door Netflix!

Het lijkt erop dat iemand een beetje heeft zitten slapen bij Netflix.

UPDATE: Het klopt! Netflix heeft nu bevestigd dat dit inderdaad de premièredatum is.

Het lijkt erop dat Netflix per ongeluk onthuld heeft dat Lucifer op 21 augustus van start gaat met het eerste deel van zijn vijfde seizoen. Zondagnacht verscheen even de aankondiging op de pagina van de serie, maar die werd later diezelfde dag nog verwijderd.


Cast en crew twitterden ook niets over de serie. Netflix haalde de datum dus ook offline. Het zou zomaar kunnen dat er een vergissing is gemaakt en dat men de datumaankondigingstrailer nog niet klaar had staan. Wie weet gaat dat dus nog komen.

Lees ook: 'Lucifer'-maker zegt sorry voor uitstel

Vijfde seizoen
In augustus zouden dan de eerste acht afleveringen van het vijfde seizoen verschijnen. Daarna staan er nog eens acht op ons te wachten. Eerst zouden dat de laatste afleveringen van de serie als geheel worden. Maar Netflix heeft in de tussentijd besloten om de serie ook een zesde seizoen te gunnen.

Lees ook: 'Lucifer' seizoen 5: Dit moet je weten over de Netflix-serie

Gelukkig ging de cast daar ook mee akkoord en krijgen we daardoor ook echt nog eens een volledig nieuw seizoen. De serie wordt daarmee op Netflix even oud als de tijd dat de serie op Fox te zien was.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het wordt een prima zomer met deze series op de NPO!
Series / Nieuws

Het wordt een prima zomer met deze series op de NPO!

Nieuw op NPO: Richard Gere in de spannende dramaserie 'MotherFatherSon'

In juli is er weer een mooi aanbod aan series. Om te beginnen is er een nieuw seizoen van The Pier beschikbaar. Das Boot komt met een vervolg en de spannende dramaserie MotherFatherSon is te zien bij de NPO.

The Pier
Spaanse thriller, Seizoen 2, BNNVARA

Een zwoele thriller waarbij vrouw én minnares de handen ineen slaan om uit te vinden wie er achter de dood van hun grote liefde zit. De relatie tussen Alejandra en Verónica wordt steeds intiemer. Wanneer Alejandra vertelt wie ze werkelijk is, maakt dat hun verhouding nog gecompliceerder. Desondanks bundelen ze hun krachten om te achterhalen wie er achter Óscar's dood zat.

Het hele seizoen is vanaf 17 juli te zien op NPO Plus. Vanaf 18 juli wekelijks te zien op NPO 3 en NPO Start

Das Boot
Oorlogsdrama, Seizoen 2, KRO-NCRV

Verdeelde loyaliteit en morele dilemma's tijdens de Tweede Wereldoorlog in Das Boot seizoen 2. In december 1942 krijgt Johannes von Reinhartz als commandant van de U-822 een geheime missie die hem richting de VS voert, maar zijn twijfel aan de zin van de oorlog groeit. Aan de Franse westkust blijft Simone Strasser zich met gevaar voor eigen leven inzetten voor het verzet.

Het hele seizoen is vanaf 10 juli te zien op NPO Plus. Vanaf 16 juli wekelijks te zien op NPO 2 en NPO Start

MotherFatherSon
Brits drama, BNNVARA

Familiedrama met Richard Gere in de hoofdrol. Max is eigenaar van een invloedrijk media-imperium. Zijn belangrijkste krant wordt geleid door zijn zoon Caden. De worsteling om te voldoen aan de verwachtingen van zijn vader zorgt ervoor dat Caden zijn toevlucht zoekt in seks en drugs. Wanneer hij in het ziekenhuis belandt, begint een gevecht om de waarheid. Caden heeft informatie die het einde van Max' imperium kan betekenen.

Het hele seizoen is vanaf 3 juli te zien op NPO Plus. Vanaf 26 juli wekelijks te zien op NPO 1 extra

En verder:

A Confession
Britse detective, KRO-NCRV
Vanaf 6 juli dagelijks te zien op NPO 2 en NPO Start. Het hele seizoen is al te zien op NPO Plus.

The Typist
Duitse detective, KRO-NCRV
Vanaf 18 juli wekelijks te zien op NPO 2 en NPO Start. Het hele seizoen is vanaf 18 juli te zien op NPO.

Sanditon
Kostuumdrama, KRO-NCRV
Het hele seizoen is vanaf 25 juli te zien op NPO Plus. Vanaf 31 juli wekelijks te zien op NPO 1 extra.

Between Us
Noors drama, KRO-NCRV
Het hele seizoen is vanaf 31 juli te zien op NPO Plus. Vanaf 31 juli wekelijks te zien op NPO 1 extra.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Karate Kid'-serie 'Cobra Kai' seizoen 3 verhuist naar Netflix
Series / Nieuws

'Karate Kid'-serie 'Cobra Kai' seizoen 3 verhuist naar Netflix

De serie was oorspronkelijk exclusief te zien via YouTube Premium.

Cobra Kai verlaat na twee seizoenen YouTube Premium en heeft voor het derde seizoen een nieuw onderkomen gevonden bij Netflix, zo weet Variety vandaag te melden.

De deal die YouTube sloot met Netflix houdt verder ook in dat de eerste twee seizoenen van de serie later dit jaar op Netflix beschikbaar worden gesteld. De premièredatum van het derde seizoen wordt op een later moment onthuld.

Lees ook: Gaaf: Derde reeks voor 'Cobra Kai'!

Het nieuws komt precies 36 jaar na de release van de eerste Karate Kid-film, waarvan de serie een spinoff is. Die film bracht indertijd 90 miljoen dollar in het laatje en leverde de inspirerende Pat Morita een Oscarnominatie op. Daarna volgden er drie vervolgfilms, een animatieserie en de filmreboot met Jaden Smith en Jackie Chan uit 2010.

The Karate Man
In Cobra Kai wordt de verhaallijn van de oorspronkelijke Karate Kid-films voortgezet. Ralph Macchio en William Zabka spelen opnieuw de respectievelijke rollen van Daniel LaRusso en Johnny Lawrence. Martin Kove was daarnaast vanaf het einde van seizoen 1 opnieuw te zien als sensei John Kreese.

Lees ook: Hitserie 'Cobra Kai' krijgt tweede seizoen!!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fantastisch nieuws voor fans van 'The Witcher'
Series / Nieuws

Fantastisch nieuws voor fans van 'The Witcher'

De opnames kunnen dan eindelijk weer verder: in augustus gaat de boel opnieuw opgestart worden.

De opnames van The Witcher gaan bijna weer verder. Vandaag horen we dat de opnames van de Netflix-serie op 17 augustus hervat worden in het Verenigd Koninkrijk. Die aankondiging werd door Netflix zelf gedaan.

In maart werden alle producties door Netflix stilgelegd vanwege het coronavirus. The Witcher wordt opgenomen bij de Arborfield Studios net buiten Londen en toen acteur Kristofer Hivju positief getest werd op corona, werd de studio gesloten en gereinigd.

Lees ook: We gaan eindelijk leren we meer over die mysterieuze 'Witchers'

Groot succes
The Witcher bleek een groot succes voor Netflix. Er keken zo'n 76 miljoen huishoudens naar het eerste seizoen van de serie. Nog voordat de boel online verscheen, werd al een tweede seizoen besteld. Dat moet in 2021 te zien zijn op Netflix en loopt door het coronavirus dus enige vertraging op.

Lees ook: Meer bekend over Netflix-serie 'The Witcher' seizoen 2

Naast het tweede seizoen, werkt Netflix nu ook aan een animatiefilm rond de franchise: The Witcher: Nightmare of the Wolf genaamd. Die moet het verhaal van Geralts leermeester Vesemir vertellen. Hij krijgt in het tweede seizoen van de serie een rol.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Rain' seizoen 3 komt binnenkort naar Netflix: meer dodelijk virussen!
Series / Nieuws

'The Rain' seizoen 3 komt binnenkort naar Netflix: meer dodelijk virussen!

Netflix heeft bekend gemaakt dat we deze zomer nog kunnen genieten van het derde seizoen van 'The Rain'!

Geoffrey Ketels
Het derde en laatste seizoen van de serie The Rain staat er binnenkort aan te komen. Nog deze zomer komen we te weten hoe de serie afloopt!

The Rain staat inmiddels bekend als één van de best bekeken niet-Engelstalige series van Netflix. Inmiddels zouden dan ook reeds zomaar even 30 miljoen mensen de serie hebben bekeken. Kort na de lancering van het tweede seizoen maakte Netflix bekend dat er ook nog een derde seizoen zou gaan verschijnen. Dat seizoen wordt echter wel het laatste.

Biologische catastrofe
The Rain vertelt het verhaal van onze wereld die het slachtoffer is geworden van een biologische catastrofe. Een kwaadaardig virus heeft er voor gezorgd dat nagenoeg de volledige Scandinavische bevolking is uitgeroeid. Dit gezegd zijnde wisten enkele mensen wel te overleven. In The Rain volgen we een groep die op zoek gaat naar een betere wereld.

De serie kan wereldwijd rekenen op een niet onaanzienlijke populariteit, al zijn de scores die ze ontvangt toch niet heel indrukwekkend. Op de gespecialiseerde website IMDB blijft de serie op dit moment dan ook steken op een score van 6,4/10.

De lanceringsdatum van het derde seizoen van The Rain werd bekend gemaakt door middel van de onderstaande video. Het derde en laatste seizoen van The Rain is te bekijken op Netflix vanaf 6 augustus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Deze ijzersterke oorlogsserie kijk je in een ruk af: 'War & Peace'

  3. 3. De nieuwe Zweedse misdaadserie van Netflix heet 'Deliver Me': Een killer in het genre?

  4. 4. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  5. 5. Een van de best ontvangen en meest indrukwekkende films van 2024 staat nu op Disney+

Bekijk alle artikelen