'La Casa de Papel' seizoen 5: Dit moet je weten

'La Casa de Papel' seizoen 5: Dit moet je weten

Vandaag vertellen we je alles wat je over Money Heist van Netflix moet weten.

Jim Pedd, 24 juni 2020 om 06:00

Netflix heeft met La Casa de Papel, ofwel Money Heist, een gigantische hit in handen. Wat weten we al over het vijfde seizoen van de serie?
Fans zullen verwacht hebben dat de overval van het team aan het einde van het vierde seizoen wel opgelost zou zijn. Succes gegarandeerd, zou je denken (en hopen). Maar helaas bleek dat niet het geval en heeft het team zich meer tijd moeten kopen voor de overval. Dat betekent dat de vierde reeks eindigt met een cliffhanger die veel ruimte laat voor een vijfde seizoen. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over dat vijfde seizoen.

Lees ook: Deze Netflix Original zal populairder zijn dan knaller 'Tiger King'

Wanneer te zien?
Maker Alex Pina heeft al bekendgemaakt dat er een vijfde seizoen komt. Technisch gezien is dat nog geen formele bevestiging vanuit Netflix. Op die bevestiging wachten we op dit moment dus nog. In die zin is alles aan dit artikel speculatie, al kunnen we er van uit gaan dat er een nieuwe reeks komt.

Lees ook: 'La Casa de Papel': waarom moest dit personage dood?

La Casa de Papel is namelijk een van de populairste Netflix-series die er zijn. De kans is dus groot dat er een nieuwe reeks komt. Als die er eenmaal komt, is het wel nog even wachten. Netflix legde de productie van al zijn Originals stil wegens het coronavirus en die productiestop is nog niet opgeheven. De kans lijkt dus klein dat de serie in 2020 verder gaat.

Wie te zien?
De dood van Nairobi zorgde voor een groot gat binnen de groep. We gaan er dan ook niet van uit dat ze nog terugkomt. Gelukkig zijn er wel andere castleden die we verwachten:
Úrsula Corberó als Tokio
Álvaro Morte als El Profesor
Itziar Ituño als Lisbon
Miguel Herrán als Río
Jaime Lorente als Denver
Esther Acebo als Stockholm
Darko Peric als Helsinki
Enrique Arce als Arturo Román


Lees ook: Krijgt Netflix-hitserie 'La Casa de Papel' een spin-off?

Het verhaal
Dan het verhaal. Er zijn natuurlijk nog heel wat losse verhaallijnen die een oplossing verdienen. Zo zit de groep nog altijd in de problemen. Lisbon bevindt zich in de bank en El Profesor is in een hoekje gedreven door Inspectora Alicia Sierra. Lisbon en de anderen hebben dus geen manier om te ontsnappen en gaan door met het versmelten van goud. Aan de Professor de taak om Sierra te slim af te zijn en dan iedereen te redden.

Lees ook: Spannende trailer 'La casa de papel' seizoen 4!

Interessant is dat de credits het nummer Bella Ciao lieten horen. Dat lied is een bekend Italiaans antifascistisch lied dat hint naar het plot van dit volgende seizoen. Een verwachting van fans is dat Alicia zich in het vijfde seizoen bij de groep voegt, wat dan voor een grote nieuwe verschuiving in het plot gaat zorgen.

Lees meer over: La Casa de Papel, Netflix

Populair nieuws