search
'His Dark Materials' seizoen 2: Dit moet je weten
Series / Featured

'His Dark Materials' seizoen 2: Dit moet je weten

Wat weten we eigenlijk allemaal al over het tweede seizoen van de gave HBO-serie?

Nog voordat het eerste seizoen te zien was, werd er door de BBC en HBO al besloten dat er een tweede moest komen van His Dark Materials. Dat ondanks tegenvallende recensies en fors teruglopende kijkcijfers. Het seizoen is ook al gefilmd.

In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het tweede seizoen, dat meer laat zien van Lyra en Pan. En we leren natuurlijk wat het Subtle Knife is. Kortom: let op spoilers!

Lees ook: 'His Dark Materials' krijgt ook derde seizoen!

Het verhaal
Dit nieuwe seizoen wordt gebaseerd op het tweede boek in de reeks van Philip Pullman. Dat betekent dat we The Subtle Knife naar televisie zien komen. Het eerste seizoen speelde al een beetje met het verhaal van dit boek, dus de kans is groot dat we heel wat verrassingen te zien krijgen.

Lees ook: Kijkcijfers 'His Dark Materials' storten in

Will Parry zal zich dit seizoen bij Lyra voegen in Cittí gazze. De twee zullen dan ook tussen meerdere werelden reizen en die nieuwe universa geven hen de sleutels tot een bijzonder kosmisch gevolg van de ontdekkingen van Lord Asriel over de oorsprong en de aard van Dust. Dat klinkt wat vaag, maar meer details zouden te veel weggeven van het verhaal.

Wie keren terug?
Er keren weer heel wat acteurs en actrices terug dit nieuwe seizoen.
Dafne Keen als Lyra Belacqua
Ruth Wilson als Marisa Coulter
Clarke Peters als The Master
James McAvoy als Lord Asriel
Lin-Manuel Miranda als Lee Scoresby
En ook nieuw is Andrew Scott, die te zien zal zijn als Colonel John Parry. Hij is de wereldreizende vader van Will Parry. Dat jongetje krijgt een grote rol in de franchise, en wordt gespeeld door Amir Wilson.

Lees ook: HBO's 'His Dark Materials' beleeft fantastisch debuut

Wanneer te zien
Het is niet helemaal zeker wanneer de serie verder gaat. Vermoedelijk zal dat eind dit jaar zomaar eens kunnen zijn. Dat komt doordat alle acht afleveringen al opgenomen zijn en de serie grotendeels vanuit huis afgemaakt schijnt te worden. Eenzelfde release als het eerste seizoen, in november, kan dus misschien gehaald worden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen