'Agents of SHIELD' verandert de tijdlijn van Marvel

Agents of SHIELD verandert de tijdlijn van Marvel

Nu loopt het dan echt niet helemaal zoals men oorspronkelijk van plan was.

Jim Pedd, 28 juni 2020 om 11:02

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

ABC-serie Agents of SHIELD is nu toe aan zijn zevende en laatste seizoen. En dat is een heel ander seizoen dan eerdere reeksen. Ditmaal speelt tijdreizen namelijk een grote rol. En nu wijzigt de serie de tijdlijn van het Marvel Cinematic Universe echt.
In aflevering vijf komt SHIELD aan in het jaar 1973. Daar ontdekken ze dat Hydra werkt aan Rpeojct Insight, een satelliet die een bedreiging vormt voor elke mogelijke verovering van de Aarde. Dat project vormde een belangrijk onderdeel van Captain America: The Winter Soldier, dat zich in 2014 afspeelt. Interessant, want dat betekent dat Hydra nu mogelijk slaagt in zijn opzet.

Lees ook: 'Crossbones' met een serie op Disney+ te zien?

Tijdlijn veranderd
De tijdlijn blijkt ook echt veranderd te zijn. De kern ligt in Wilfred Malick, die nog altijd leeft en met zijn zoon Nathaniel en andere grote namen binnen Hydra samenwerkt. Hij zou eigenlijk dood moeten zijn gegaan in het jaar 1970, toen hij door een oeroud Hydra-ritueel terecht kwam op de planeet Maveth. Maar nu leeft hij nog.

Lees ook: Marvel-acteur ontkent rol in 'Agents of S.H.I.E.L.D.'

Daarmee blijkt er dus een geheel nieuwe en gevaarlijke andere tijdlijn te zijn ontstaan, waarin SHIELD echt heel veel zal moeten doen om te kunnen overwinnen.

Bron: Screen Rant

Lees meer over: Agents of SHIELD, Marvel

Informatie over de serie: Agents of S.H.I.E.L.D.

Populair nieuws