Bekroonde videogame 'Disco Elysium' wordt tv-serie!

Bekroonde videogame 'Disco Elysium' wordt tv-serie

De kritisch bejubelde videogame wordt werd een paar jaar geleden bekroond met o.a. drie Bafta Awards.

Zilko Tarici, 27 juni 2020 om 17:13

De onafhankelijke gameontwikkelaar ZA/UM werkt samen met productiemaatschappij dj2 Entertainment aan een tv-serie gebaseerd op de videogame Disco Elysium uit 2019. Het spel kon vorig jaar op uiterst lovende kritieken rekenen.
De game Disco Elysium is op zijn beurt gebaseerd op het boek Sacred and Terrible Air van Robert Kurvitz uit 2013. In het spel volgen we een doorgewinterde rechercheur met een mysterieus verleden die een misdaad moet oplossen die mogelijk kan leiden tot een burgeroorlog.

Overladen met prijzen
Disco Elysium was vorig jaar niet alleen goed voor vier Game Awards (waaronder voor Beste Verhaal), maar kreeg ook drie Bafta Awards en werd door Time Magazine uitgeroepen tot een van de beste spellen van het afgelopen decennium.

Het is momenteel nog onduidelijk wie de serie uiteindelijk zal uitzenden. Momenteel wordt er wel al gesproken met kandidaat-scenaristen. Dmitri M. Johnson, die eerder meewerkte aan Sonic the Hedgehog en de geplande gameverfilming Sleeping Dogs met Donnie Yen, zal de serie produceren.

Bron: Variety

Lees meer over: Disco Elysium, Sacred and Terrible Air, Sonic the Hedgehog, Sleeping Dogs

Populair nieuws