search
Forse kritiek op Marvel Studios
Series / Nieuws

Forse kritiek op Marvel Studios

Er is niet genoeg gedaan door Marvel om diversiteit voor en achter de camera te regelen.

De afgelopen weken hebben de BLM-protesten de vinger op de zere plek weten te leggen. Er is een groot gebrek aan diversiteit in de entertainmentindustrie en nu spreekt ook acteur Anthony Mackie zich uit. Hij speelt de hoofdrol in Marvel-serie The Falcon and the Winter Soldier.

Wat Mackie betreft, wordt er echt niet voldoende gedaan voor diversiteit in Marvel-producties. Hij vertelde dat tijdens een interview met Daveed Diggs. Die speelt de hoofdrol in de serie Snowpiercer.

Lees ook: 'The Falcon and the Winter Soldier' brengt zwarte Captain America

Weinig diversiteit
"Als Falcon and the Winter Soldier uitkomt, ben ik de hoofdrolspeler. Als Snowpiercer uitkomt, ben jij dat. Wij hebben de macht en het vermogen om deze vragen te stellen. Wat mij echt stoort, is dat ik zeven Marvel-films gemaakt heb, en dat elke producent, elke regisseur, elke stuntpersoon, elke kostuumontwerper, elke PA, iedereen blank is," aldus Mackie.

Lees ook: 'The Falcon and the Winter Soldier' toont klassieke X-Men schurk

En ook met Black Panther ging het niet goed. "Als je Black Panther maakt, heb je een zwarte regisseur, een zwarte producent, een zwarte kostuumontwerper en zwarte choreograaf. En dat vind ik nog racistischer, want als je zwarte mensen kan inhuren voor een zwarte film, zijn ze dan niet goed genoeg voor een blanke film?"

Hij ziet liever dat gewoon "de beste mensen voor het werk ingehuurd worden."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen