search

Ons nieuws van maandag 29 juni 2020

Netflix kondigt serie aan over veelbesproken American football-speler
Series / Nieuws

Netflix kondigt serie aan over veelbesproken American football-speler

De man raakte ooit clubloos toen hij knielde als protest tegen het politiegeweld in de Verenigde Staten...

Geoffrey Ketels
Netflix heeft bekend gemaakt dat het een serie gaat toevoegen over de jeugdjaren van de American football-speler Colin Kaepernick. De serie kreeg de naam Colin in Black & White.

De serie Colin in Black & White zal bestaan uit in totaal zes afleveringen en zal de kijker een beter inzicht geven in de leefwereld van de jonge Kaepernick. Hij groeide als zwart kind op in een wit adoptiegezin. Uiteindelijk schopte hij het tot speler in de NFL, de hoogste American Football-competitie in de Verenigde Staten. Het zijn zowel de regisseur van de serie als Kaepernick zelf die in de reeks dienst zullen doen als vertellers.

Protestactie
Het bleef lange tijd eigenlijk opvallend stil rond de bekende protestactie die werd uitgevoerd door Kaepernick. Echter is ze nu naar aanleiding van de dood van George Floyd uiteraard terug razend actueel. Tijdens de vele protestacties die volgden op de dood van Floyd wordt er steevast gebruik gemaakt van hetzelfde kniesymbool.

Wanneer de serie Colin in Black & White precies op streamingdienst Netflix zal verschijnen is momenteel nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix maakt nieuwe (Nederlandse!) serie over 'telefoonseks'
Series / Nieuws

Netflix maakt nieuwe (Nederlandse!) serie over 'telefoonseks'

Het is de tweede Nederlandse original die door Netflix wordt gelanceerd...

Geoffrey Ketels
Tijd voor de tweede Netflix-original van Nederlandse bodem! Dirty Lines belooft alvast een zeer... euh... bijzonder project te worden!

Voor de tweede Netflix-original van Nederlandse bodem wordt een beroep gedaan op scenarist Pieter Bart Korthuis. In het verleden was hij ook al verantwoordelijk voor projecten zoals bijvoorbeeld Penoza evenals Vechtershart. De serie Dirty Lines zal gebaseerd zijn op een boek van Fred Saueressig genaamd 06-Cowboys en gaat over de opkomst van de telefoonsekslijnen!

Telefoonsekslijnen
De serie zal ons meenemen terug in de tijd, meer bepaald naar de jaren '80. Frank Stigter probeerde in die tijd zijn eigen zaak op te richten, maar dat ging niet bepaald van een leien dakje, in tegendeel. Wanneer de internationale telefoonmaatschappij PTT vervolgens begint met het aanbieden van betaalnummers ziet de jonge ondernemer zijn kans om een winstgevende business op te starten. Het resultaat? Het eerste telecom-seksbedrijf van Europa!

De aankondiging van Dirty Lines gebeurde door middel van een korte aankondigingsvideo die hieronder te bekijken is. Wanneer de nieuwe Netflix-original precies moet gaan verschijnen is nog niet bekend. Netflix heeft wel aangegeven dat haar releasedatum voor ergens in 2021 is.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Vis a Vis: El Oasis' seizoen 5 verschijnt al supersnel op Netflix!
Series / Nieuws

'Vis a Vis: El Oasis' seizoen 5 verschijnt al supersnel op Netflix!

Het is alweer het vijfde seizoen van de populaire Spaanse hitserie...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix heeft bekend gemaakt dat het vijfde seizoen van de Spaanse hitserie Vis a Vis: El Oasis nog deze zomer zal gaan verschijnen.

Het was even afwachten voor fans van de serie Vis a Vis wanneer het vijfde seizoen precies op streamingdienst Netflix zou gaan verschijnen. Nu is daar eindelijk duidelijkheid over. Netflix heeft namelijk bekend gemaakt dat ze het vijfde seizoen zal gaan toevoegen op 31 juli 2020.

Tijdsprong van 15 jaar
Er wordt voor het vijfde seizoen van Vis a Vis een behoorlijke tijdssprong gemaakt van zomaar even 15 jaar. Dit betekent onder meer dat de hoofdpersonages Zulema en Macarena niet langer gevangen zitten. Ze verdienen hun geld nu met het beroven van juweliers, banken en casino's.

Verschillende personages uit de reeks maken terug hun opwachting. Het gaat hierbij niet alleen om medegevangene Goya, maar ook om de directeur van de gevangenis Sandoval. Ook verschillende nieuwe personages zullen in het vijfde seizoen hun opwachting maken.

Kan je niet wachten tot 31 juli om alvast wat te zien van de nieuwe Vis a Vis: El Oasis? In dat geval kan je even opwarmen door het bekijken van de onderstaande trailer!



Lees ook: Laatste seizoen Netflix hitserie 'Vis a Vis' gooit het over een compleet andere boeg
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lucifer' cast opvallende gastrol
Series / Nieuws

'Lucifer' cast opvallende gastrol

Netflix brengt ons in het volgende seizoen van de serie Lucifer een gave gastrol!

Alhoewel acteur Dennis Haysbert gecast is als god in Lucifer, lijkt het erop dat NOG een goddelijk opperwezen naar de serie komt. Acteur Ron Benedict, die we zagen in Supernatural, komt in de serie voor straks met een gastrol.

Dat meldt TV Line in een artikel over het zesde seizoen van de serie. Hij speelt in Supernatural de rol van god, maar zal in deze serie een mens spelen. Dat is een leuke twist, want daarmee speelt hij nu iets heel anders in een serie waarin hij de duivel mag ontmoeten.

Lucifer
De serie Lucifer zou oorspronkelijk eindigen met het vijfde seizoen. Netflix bestelde echter nog een reeks, die op een nog nader te benoemen moment op de streamingdienst zal verschijnen. De productie van de laatste delen van het vijfde seizoen ligt op dit moment stil, door het coronavirus.

Van Benedict weten we nu dat het de bedoeling is dat hij te zien zal zijn in de vijftiende aflevering. Dat is de op een na laatste van het vijfde seizoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Forse kritiek op Marvel Studios
Series / Nieuws

Forse kritiek op Marvel Studios

Er is niet genoeg gedaan door Marvel om diversiteit voor en achter de camera te regelen.

De afgelopen weken hebben de BLM-protesten de vinger op de zere plek weten te leggen. Er is een groot gebrek aan diversiteit in de entertainmentindustrie en nu spreekt ook acteur Anthony Mackie zich uit. Hij speelt de hoofdrol in Marvel-serie The Falcon and the Winter Soldier.

Wat Mackie betreft, wordt er echt niet voldoende gedaan voor diversiteit in Marvel-producties. Hij vertelde dat tijdens een interview met Daveed Diggs. Die speelt de hoofdrol in de serie Snowpiercer.

Lees ook: 'The Falcon and the Winter Soldier' brengt zwarte Captain America

Weinig diversiteit
"Als Falcon and the Winter Soldier uitkomt, ben ik de hoofdrolspeler. Als Snowpiercer uitkomt, ben jij dat. Wij hebben de macht en het vermogen om deze vragen te stellen. Wat mij echt stoort, is dat ik zeven Marvel-films gemaakt heb, en dat elke producent, elke regisseur, elke stuntpersoon, elke kostuumontwerper, elke PA, iedereen blank is," aldus Mackie.

Lees ook: 'The Falcon and the Winter Soldier' toont klassieke X-Men schurk

En ook met Black Panther ging het niet goed. "Als je Black Panther maakt, heb je een zwarte regisseur, een zwarte producent, een zwarte kostuumontwerper en zwarte choreograaf. En dat vind ik nog racistischer, want als je zwarte mensen kan inhuren voor een zwarte film, zijn ze dan niet goed genoeg voor een blanke film?"

Hij ziet liever dat gewoon "de beste mensen voor het werk ingehuurd worden."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat maakt Obi-Wan Kenobi-serie anders dan 'The Mandalorian'?
Series / Nieuws

Wat maakt Obi-Wan Kenobi-serie anders dan 'The Mandalorian'?

Regisseur Deborah Chow vertelt over de serie die voor Disney+ gemaakt wordt.

Wat maakt de geplande serie van Lucasfilm over Obi-Wan Kenobi nou eigenlijk anders dan The Mandalorian? Er wordt momenteel hard gewerkt aan het eerste seizoen van de serie rond het personage van Ewan McGregor.

Regisseur Deborah Chow mag de serie in zijn geheel regisseren. Ze vertelt nu, nadat ze dus aan beide series heeft gewerkt, over de verschillen. "Het wordt absoluut anders, alleen al als je kijkt naar de werklast die ermee gepaard gaat," aldus Chow.

Lees ook: Ewan McGregor is helemaal klaar voor nieuwe 'Obi-Wan Kenobi'-serie

Wat ze mist
"Op een bepaalde manier, ga ik het ook missen om een team te hebben. Om mensen om je heen te hebben waar je mee kan sparren. Maar aan de andere kant is het ook fijn om een coherente stem te hebben en te weten wat je doet, van begin tot eind."

Lees ook: Perfecte titel voor 'Star Wars'-serie rond Obi-Wan Kenobi gevonden

De serie draait om Obi-Wan Kenobi en de rol wordt gespeeld door Ewan McGregor, die hem eerder in drie prequelfilms speelde. De productie zou eigenlijk in augustus beginnen, maar de opnames zijn uitgesteld naar januari 2021.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Videoland voegde redelijk wat series toe
Series / Streaming-diensten

Videoland voegde redelijk wat series toe

Check hier het lijstje met welke series er allemaal nieuw verschenen op Videoland.

Er verschenen weer wat nieuwe series op Videoland. Het gaat bovenal om nieuwe afleveringen. Vandaag zetten we dat voor je op een rij!

Laten we maar beginnen met het nieuwe seizoen: sterker nog, de drie nieuwe seizoenen. Het gaat om de serie Flodder, die we natuurlijk allemaal al kennen. De serie draait natuurlijk om de meest asociale familie van Nederland, die een eigen villa krijgt.

Nieuwe afleveringen
Absentia (S02E10): FBI-agente Emily Byrne verdwijnt spoorloos, terwijl ze Bostons meest beruchte seriemoordenaar, Conrad Harlow, achtervolgt. Ze wordt doodverklaard en Harlow belandt achter de tralies. Zes jaar later wordt Emily op sterven na dood gevonden. Ze kan zich niets herinneren van de zieke geest die haar heeft ontvoerd en gemarteld. Haar man blijkt intussen hertrouwd te zijn en haar zoontje is compleet van haar vervreemd. Emily gooit alles in de strijd om het raadsel van haar ontvoering op te lossen en haar leven weer op de rit te krijgen.
Nigel Marven's Wild Central America (S01E04): Documentaire waarin we de Britse avonturier Nigel Marven volgen tijdens zijn reis over de smalle landstrook tussen Noord- en Zuid-Amerika. Hij spreekt verschillende mensen die zich inzetten om het gebied te beschermen.
Light as a Feather (S02E08): Een onschuldig spelletje 'light as a feather, stiff as a board' gaat helemaal mis en de vijf tienermeisjes die het speelden, gaan een voor een dood op de manier die voorspeld was.
Britain's Got Talent: Juryleden Simon Cowell, Amanda Holden, Alesha Dixon en David Walliams gaan op zoek naar de grootste talenten van Groot-Brittannië. Voor de meest spectaculaire acts kunnen de juryleden de Golden Buzzer inzetten, waarmee hun eigen favoriet direct naar de halve finale gaat.
De Bachelorette: Romantische dates onder de Zuid-Afrikaanse zon: het lijkt wel een sprookje. Achttien vrijgezelle mannen proberen het hart van influencer Gaby Blaaser voor zich te winnen. Gaat ze haar ware liefde vinden?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead'-held Rick Grimes is een massamoordenaar
Series / Nieuws

'The Walking Dead'-held Rick Grimes is een massamoordenaar

Hij heeft echt tientallen doden op zijn geweten. Hier hebben we het hele lijstje.

Rick Grimes mag dan wel gezien worden als de held van The Walking Dead, hij is gewoon een massamoordenaar. De post-apocalyptische wereld waarin Rick leeft, wordt niet alleen geteisterd door Walkers, maar ook door gemene mensen.

En dus maakt Rick zo nu en dan de zware keuze om mensen te doden. Dat zijn er eigenlijk nog best wel veel, als je zo kijkt. De site Screen Rant zetten op een rij hoeveel mensen hun leven verloren aan Rick. Dat blijken er maar liefst zestig (!) te zijn.

Lees ook: 'The Walking Dead'-serie zorgde voor betere verhalen in de franchise

Heel veel slachtoffers
Natuurlijk is het niet altijd even gemakkelijk om vast te stellen of Rick nou iemand gedood heeft of niet. Screen Rant keek echter alle afleveringen terug en telde. Rick lijkt zowaar langzaamaan steeds bloeddorstiger geworden te zijn.

Lees ook: 'The Walking Dead' seizoensfinale heeft premièredatum!

Dat geldt tot Rick de oproep van zijn overleden zoon Carl ter harte nam en meer mededogen toonde met mensen. En dus liep het aantal slachtoffer vervolgens ook weer terug. Hieronder alle slachtoffers op een rij.

Hier alle slachtoffers
Dave en Tony (seizoen 2, "Nebraska")
Shane Walsh (seizoen 2, "Better Angels")
Tomas (seizoen 3, "Sick")
Ten minste 3 Woodbury-strijders (seizoen 3, "Made To Suffer")
Lou (seizoen 4, "Claimed")
Joe & Dan (seizoen 4, "A")
De twee Terminus-slachters & 5 anderen (seizoen 5, "No Sanctuary")
Gareth & andere Termite (seizoen 5, "Four Walls & A Roof")
Bob Lamson (seizoen 5, "Coda")
Pete Anderson (seizoen 5, "Conquer")
Carter (seizoen 6, " First Time Again")
5 Wolves (seizoen 6, "Thank You")
Ethan (seizoen 6, "Knots Untie")
4 Saviors (seizoen 6, "Not Tomorrow Yet")
Primo (seizoen 6, "The Same Boat")
Jiro (seizoen 6, "East")
4 Scavengers (seizoen 7, "The First Day of the Rest of your Life")
Savior-bewaker (seizoen 8 "Mercy")
Gracie's Dad (seizoen 8, "The Damned")
Yago (seizoen 8 "The Big Scary U")
Reilly (seizoen 8 "Still Gotta Mean Something")
Rond de 18 Saviors zonder naam
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.