'Star Trek: Discovery' doet veel aan diversiteit

'Star Trek: Discovery' doet veel aan diversiteit

De ultieme toekomst, wat actrice Sonequa Martin-Green zegt, in een interview.

Jim Pedd, 30 juni 2020 om 06:00

Actrice Sonequa Martin-Green is van mening dat het derde seizoen van Star Trek: Discovery heel actief aan diversiteit werkt. Dat deelt ook uitvoerend producent Alex Kurtzman, die sprak met The Salt Lake Tribune.
“Ik denk dat we allemaal het gevoel delen dat Star Trek deel uitmaakt van een groter geheel dan alleen entertainment. Gene Roddenberry’s belangrijkste bijdrage aan het gesprek over diversiteit in de toekomst, is dat het nooit een probleem is in Star Trek,” aldus Kurtzman.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' seizoen 3: dit moet je weten

Iedereen accepteren
“Wat Gene oorspronkelijk voor ogen had, wordt vandaag de dag uitgevoerd,” aldus actrice Martin-Green. “We gaan verder met representatie. We hebben deze franchise, die altijd gebouwd heeft op innovatie. En daar bouwen wij op voort.”

Lees ook: Gaan we deze held weer terugzien in 'Star Trek: Discovery'?

Wat haar betreft gaat representatie in de serie dan ook ver. “Het gaat er niet alleen om dat een zwarte vrouw de hoofdrol speelt. Of dat je een vrouwelijke, Aziatische kapitein ziet. Het gaat enorm dat deze mensen volwaardig zijn, en dat ze een sterk en integraal onderdeel van de groep zijn.”

Bron: TSLT

Lees meer over: Star Trek Discovery, CBS All Access, Alez Kurtzman, Sonequa Martin Green

Populair nieuws