search
'Star Trek: Discovery' seizoen 3: dit moet je weten
Series / Featured

'Star Trek: Discovery' seizoen 3: dit moet je weten

Wie keren er terug, wanneer is het seizoen te zien en waar gaat het over?

Star Trek: Discovery krijgt een derde seizoen. Maar wat weten we nou eigenlijk over deze nieuwe reeks? In dit artikel zetten we alle informatie voor je op een rij.

De serie rondde in april 2019 zijn tweede seizoen af. Alhoewel het derde al lang besteld werd, laat dat al behoorlijk lang op zich wachten. Sterker nog, langer dan de bedoeling was. Oorspronkelijk zou het seizoen namelijk al van start zijn gegaan, wat door de coronacrisis niet gelukt is.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' seizoen 3 brengt een nieuwe grens

Wanneer te zien?
Tot nu toe hebben er steeds grote tussenpozen tussen seizoenen van Star Trek: Discovery gezeten. Het eerste seizoen debuteerde op 24 september 2017 en rondde in november 2017 de eerste helft af. De volgende zes afleveringen waren in januari en februari 2018 te zien. Vervolgens was tussen januari en april 2019 het tweede seizoen te zien.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' wordt mysterieuzer in derde seizoen

Nu is het wachten op de dertien afleveringen van het derde seizoen. Dat had al te zien moeten zijn, maar het afmaken van de visuele effecten duurt langer vanwege het coronavirus.

Wie zitten erin?
Niet iedereen keert terug voor het derde seizoen van de serie. Maar we kunnen zeker zijn dat deze acteurs en hun personages weer te zien zijn:
» Sonequa Martin-Green als Michael Burnham
» Doug Jones als Saru
» Anthony Rapp als Paul Stamets
» Mary Wiseman als Sylvia Tilly
» Wilson Cruz als Dr. Hugh Culber
» Oyin Oladejo als Joann Owosekun
» David Ajala als Cleveland Booker


Het plot
Het tweede seizoen eindigde ermee dat de Discovery 930 jaar in de toekomst springt. Michael Burnham heeft daar een nieuwe partner-in-crime gevonden in de vorm van Book. Verder weten we dat dit seizoen de toekomst van de Federation bekijkt. Die is niet zo mooi en niet zo rooskleurig als we gedacht hadden op basis van de organisatie door de jaren heen.

Lees ook: 'Star Trek'-held Spock had een kind maar dat werd 'geschrapt'

Het derde seizoen moet ook optimistischer worden dan de tweede reeks en neemt een meer traditionele Trek-aanpak. Verder gaan we zien wie de kapitein gaat worden van het schip, na drie seizoenen zonder.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen