search

Ons nieuws van dinsdag 30 juni 2020

Nieuw op Netflix: twee gloednieuwe seizoenen van 'Queen of the South'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: twee gloednieuwe seizoenen van 'Queen of the South'

Er verschijnen op woensdag 1 juli 2020 maar liefst twee gloednieuwe seizoenen van 'Queen of the South'...

Geoffrey Ketels
In eerste instantie moest er op 29 mei een nieuw seizoen verschijnen van de serie Queen of the South. Dat nieuwe seizoen verscheen echter niet waardoor het voor fans gissen was naar het vervolg. Nu is er goed nieuws, want morgen, woensdag 1 juli 2020 staan er twee gloednieuwe seizoenen op Netflix!

Queen of the South vertelt het verhaal van Teresa, een arm meisje dat ongelofelijk hard moet werken om voldoende geld te kunnen verdienen om te kunnen leven. Ze wordt verliefd op Güero, maar al snel wordt duidelijk dat hij een beruchte drugsdealer is. Deze liefde zet haar leven uiteraard volledig op zijn kop. Ze groeit dan ook langzaam maar zeker uit tot 's werelds grootste drugsbaron.

Met zekerheid een vijfde seizoen
Woensdag 1 juli 2020 verschijnen dus zowel het derde als het vierde seizoen van Queen of the South op Netflix. Daar blijft het echter niet bij. Nu al werd namelijk bekend gemaakt dat er ook met zekerheid nog een vijfde seizoen zal verschijnen. Wanneer dat precies op Netflix te zien moet zijn is momenteel nog niet bekend. Al zou een release op 1 januari 2021 tot de mogelijkheden behoren.

Kan je al niet wachten tot morgen om enkele beelden te zien van de nieuwe seizoenen van Queen of the South die zullen verschijnen? Bekijk dan zeker alvast even de onderstaande trailer!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix kondigt tweede seizoen 'Into the Night' officieel aan
Series / Nieuws

Netflix kondigt tweede seizoen 'Into the Night' officieel aan

Het stond eigenlijk al zo goed als vast, maar pas nu is er honderd procent zekerheid...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Eigenlijk stond het reeds zo goed als vast, maar pas nu is er absolute zekerheid. Netflix heeft namelijk officieel bekend gemaakt dat er met zekerheid een tweede seizoen zal verschijnen van Into the Night!

Into the Night vertelt het verhaal van een zon die iedereen doodt die er aan wordt blootgesteld. In eerste instantie trachten een groep mensen aan het zonlicht te ontsnappen door de wereld rond te vliegen. Dit bleven ze doen tot ze aan het einde van het eerste seizoen een goede schuilplaats gevonden leken te hebben tegen het dodelijke zonlicht.

Enthousiaste reacties
Al snel werd duidelijk dat het einde van het eerste seizoen een veel te open karakter had om geen vervolg meer te kennen. Dat vermoeden wordt nu dus bevestigd. De maker en schrijver van de reeks, namelijk Jason George reageert in ieder geval bijzonder enthousiast:

"De positieve reacties die we van werkelijk overal ter wereld hebben gekregen op deze serie hebben ons bijzonder aangenaam verrast. Het is dan ook met alle plezier dat we vandaag officieel het tweede seizoen kunnen aankondigen. Het was echt geweldig om te zien hoe iedereen meeleefde met de passagiers en de bemanning van BE Airways-vlucht 21. We zijn bijzonder verheugd dat ze hun reis verder kunnen zetten."

Wanneer het tweede seizoen van Into the Night precies moet verschijnen is voorlopig nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Componist van het wereldberoemde 'MASH' themalied overleden
Series / Celebrity

Componist van het wereldberoemde 'MASH' themalied overleden

Johnny Mandel, de songwriter van het thema van 'MASH', is overleden. Hij is 94 jaar oud geworden.

Johnny Mandel, de songwriter en Oscar- en Grammy-winnaar van onder andere het themalied van MASH, is overleden. Hij is 94 jaar oud geworden.

Mandel werd beschouwd als een van de beste arrangeurs van de tweede helft van de 20e eeuw en leverde muziek aan voor Frank Sinatra, Peggy Lee, Barbra Streisand, Michael Jackson, Tony Bennett, Natalie Cole en Hoagy Carmichael.

Mandel scoorde meer dan 30 films tijdens zijn Hollywood-carrière, waaronder de films The Americanization of Emily uit de jaren zestig en The Sandpiper. Hij kreeg een Oscar en een Grammy voor zijn werk met tekstschrijver Paul Francis Webster en het nummer A Time for Love.

In 1970 mocht hij aan het werk voor MASH. Het thema van de show is geïnspireerd op tekst van de 15-jarige zoon van regisseur Robert Altman, Michael. Dat deuntje "Suicide Is Painless" werd later, in instrumentale vorm, het thema van de langlopende tv-serie en een van zijn beroemdste werken.

Naast het themalied van MASH, componeerde hij voor Banyon en Too Close for Comfort voor tv. Hij verdiende Emmy-nominaties voor zijn tv-filmscores uit de jaren 80, A Letter to Three Wives, LBJ: The Early Years en Foxfire.

Mandel is geboren in New York City. Hij speelde trompet als jonge tiener en was gefascineerd door de verschillende bigbands die hij eind jaren '30 en begin jaren '40 bewonderde. Hij voltooide zijn muzikale opleiding aan de Manhattan School of Music en Juilliard in New York.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 'Sleepy Hollow'-actrice over haar dubieuze vertrek
Series / Nieuws

'Sleepy Hollow'-actrice over haar dubieuze vertrek

De spookserie Sleepy Hollow van FOX hield het vier seizoenen vol, maar voor Nicole Beharie hield het avontuur eerder op dan verwacht.

Van 2013 tot en met 2017 werd de bovennatuurlijke serie Sleepy Hollow door de zender Fox uitgezonden. Opvallend is dat hoofdrolspeler Nicole Beharie een seizoen voor het einde het veld moest ruimen. Waarom gebeurde dat eigenlijk?

Aan het einde van seizoen 3 ging haar personage Abbie Mills van Beharie dood en daardoor verscheen ze niet in het vierde seizoen. Destijds werd aangenomen dat de actrice zich niet meer kon vinden in het verhaal van de serie.

Maar het zit anders!
Eerder onthulde Beharie dat ze de serie moest verlaten vanwege een auto-immuunziekte. In gesprek met The San Diego Union-Tribune en The New York Times geeft ze meer details over haar vertrek en de gevolgen daarvan:

Lees ook: Fox kondigt vierde seizoen Sleepy Hollow aan

"Mijn co-star en ik waren allebei tegelijkertijd ziek, maar ik geloof niet dat we gelijk werden behandeld. Hij mocht een maand teruggaan naar Engeland en ik moest aflevering 9 alleen opnemen. Ik heb me er doorheen geworsteld en na die aflevering moest ik met spoed behandeld worden. En alle doktoren, inclusief de dokters die de studio inbracht, bevestigden allemaal: 'Hé, ze kan nu niet werken.'"

Daarna 'blacklisted'
Ook zei ze dat het waarschijnlijk niet door haar persoonlijk kwam dat ze zo werd behandeld:

"Het was destijds erg moeilijk om over te praten omdat ik weer aan het werk wilde. Maar ik werd door sommige mensen bestempeld als problematisch en op de zwarte lijst gezet. Soms denk ik dat sommige mensen met wie ik werkte het niet leuk vonden dat ik ziek was maar wel geliefd was bij het publiek. Maar iedereen met een kleur die bij die show werkte werd als vervangbaar beschouwd en werd uiteindelijk ontslagen."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom 'Firefly' al na 1 seizoen werd gecanceld
Series / Nieuws

Waarom 'Firefly' al na 1 seizoen werd gecanceld

Van Joss Whedon (The Avengers) verscheen in 2002 de geliefde scifiserie Firefly, maar om verschillende redenen werd deze toen geen hit.

Slechts één seizoen overleefde de scifi-serie Firefly van bedenker en schrijver Joss Whedon, regisseur van de latere Marvel-film The Avengers. Ondanks dat de serie geliefd was bij de critici en de kijkers, werd deze al na slechts één seizoen gecanceld. En daar zijn meerdere redenen voor.

Opvallend is dat in de eerste run slechts 11 van de 14 afleveringen werden uitgezonden, de eerste tien en de laatste aflevering. Episodes 11, 12 en 13 verschenen pas een klein jaar later. Overigens kwam er in 2015 ook een gelijknamige film uit die de reeks degelijk afrondde, met name met dank aan hoge dvd-verkopen van de serie.

Magere kijkcijfers
In de periode dat Firefly werd uitgezonden trok de zender Fox heel wat series uit de lucht die ook maar een beetje teleurstelden, waaronder Terminator: The Sarah Connor Chronicles en Arrested Development. Fox hoopte duidelijk op een nieuwe Buffy the Vampire Slayer, ook geschreven door Joss Whedon.

Een andere reden dat Firefly niet genoeg ogen trok, was dat Fox besloot de serie op vrijdagavond uit te zenden. Op dat moment was dat een zogenoemde 'death slot'. Zeker voor Fox omdat veel van de vrijdagavondseries van Fox al snel werden gecanceld.

Volgorde uitzenden
Opvallend is dat de serie in een opmerkelijke volgorde werd uitgezonden. Zo startte Fox met aflevering 2 en de pilot werd als laatste uitgezonden. Ook de tussenliggende afleveringen werden anders dan gepland vertoond. Hierdoor zou de toon van de serie in negatieve zin aangepast zijn.

Lees ook: Eindelijk! Revival sci-fi hit 'Firefly' is mogelijk!

Ondanks dat er doorlopend geruchten zijn over een revival, lijkt deze er voorlopig niet te komen. Wel zijn er comics en boeken over Firefly waar de fans zich in kunnen verdiepen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bella Hadid geniet in evakostuum van de zon
Series / Celebrity

Bella Hadid geniet in evakostuum van de zon

De temperatuur steeg op Instagram naar hele nieuwe hoogtes dankzij deze foto's.

Model Bella Hadid heeft dit weekend heel wat harten flink wat sneller laten kloppen. Op haar Instagram plaatste ze een foto waarop ze laat zien hoe ze van de zon geniet. En dat doet ze in stijl: in haar evakostuum.

Hadid is 23 jaar oud en geniet van het warme weer. En ze wil haar fans natuurlijk ook mee laten genieten. En dus plaatste ze zondagnacht een stel foto's op haar Instagram waarin ze van alle hoeken te zien is.

Bella Hadid
Bella Hadid is een Amerikaans model en geboren in 1996. In 2014 begon ze een studie in New Yokr City aan de Parsons School of Design, waarmee ze fotograaf wilde worden. Maar in plaats van een carrière achter de camera, kreeg ze er eentje voor de camera. Niet lang nadat ze begonnen was met haar studie, stopte ze alweer om zich te focussen op haar modellenwerk.

Wat series betreft, was ze onder meer te zien in Keeping Up With The Kardashians.

Bekijk hier de beelden op de site van de Mirror.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix maakt serie over omstreden American Football-speler Colin Kaepernick
Series / Nieuws

Netflix maakt serie over omstreden American Football-speler Colin Kaepernick

Ava DuVernay (Selma) laat in de serie de tienerjaren van de American Football-speler zien.

Colin Kaepernick behoorde als American Football-speler nooit tot de bekendste namen van de sport, maar zijn activisme maakte hem wereldberoemd. Een paar jaar geleden riskeerde Kaepernick zijn carrière door te knielen tijdens het Amerikaanse volkslied als protest tegen het politiegeweld jegens Afro-Amerikanen.

Netflix zal nu een serie maken over Kaepernick in de vorm van Black & White, een zesdelige miniserie van regisseur Ava DuVernay. De serie laat in alle geuren en kleuren zien hoe Kaepernick als geadopteerde zwarte man opgroeide in een witte gemeenschap, met alle rasgerelateerde conflicten van dien.

Een droomteam
Niet alleen zijn Kaepernick en DuVernay betrokken bij de serie, maar zal het script geschreven worden door scenarist/uitvoerend producent Michael Starrbury, die eerder meewerkte aan When They See Us.

Het is nog onduidelijk wanneer we de serie over Colin Kaepernick kunnen verwachten op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe poster 'Umbrella Academy' S2 hint naar nieuwe verhaallijnen
Series / Posters

Nieuwe poster 'Umbrella Academy' S2 hint naar nieuwe verhaallijnen

Het tweede seizoen van de populaire serie komt er binnenkort aan!

Netflix heeft in aanloop naar de release van het tweede seizoen van de serie een nieuwe poster van The Umbrella Academy vrijgegeven. In het nieuwe avontuur zien we hoe de Hargreeves kinderen terugkeren naar Dallas, Texas in de jaren '60.

Lees ook: Beelden van Netflix-hit 'The Umbrella Academy' seizoen 2!

De poster is echter niet zomaar weer een promotionele afbeelding. Alle hoofdpersonages dragen een zonnebril die iets zegt over hun verhaallijn in het nieuwe seizoen. Zo lijkt het erop dat Luther (Tom Hopper) zal vechten in de Vietnamoorlog, dat Allison (Emmy Raver-Lampman) betrokken raakt bij de Civil Rights Movement en dat Klaus (Robert Sheehan) kiest voor het hippieleven van de jaren '60. Je kunt de poster hieronder bekijken.

Nog een maandje wachten
Het tweede seizoen van The Umbrella Academy is gebaseerd op deel 2 van de gelijknamige Dark Horse-stripreeks van Gerard Way en Gabriel Bá. Naast de eerder genoemde acteurs zijn er in de serie ook rollen weggelegd voor David Castaneda, Justin H. Min, Ellen Page en Aidan Gallagher.

Lees ook: 'The Umbrella Academy' seizoen 2: dit weten we al

Het tweede seizoen van The Umbrella Academy is vanaf 31 juli a.s. in zijn volledigheid te streamen via Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komst 'Green Arrow and the Canaries' nog onzeker
Series / Nieuws

Komst 'Green Arrow and the Canaries' nog onzeker

Maar er zal op korte termijn een beslissing genomen worden door The CW.

Er gaat op korte termijn een beslissing gemaakt worden over het lot van Green Arrow and the Canaries. Het laatste seizoen van Arrow bracht een backdoor pilot voor die serie, maar sindsdien is het stil.

Zelfs de castleden schijnen niet te weten waar ze aan toe zijn. Maar volgens producent Marc Guggenheim komt er "erg snel" duidelijkheid. De hoop is nog altijd dat de serie er moet komen.

Lees ook: De 'Arrow' spin-offs gaan er mogelijk niet meer komen?

Toekomst van Star City
De serie speelde zich af in de toekomst van Star City. De focus zou liggen op Mia, de dochter van Oliver Queen, en haar worsteling met het nalatenschap van haar vader. In de pilot zagen we dat ze hulp kreeg van Laural Lance uit Earth-2 en Dinah Drake. Maar The CW heeft sindsdien niets meer laten weten.

Lees ook: Crossover Arrowverse hierna in de toekomst?

Toentertijd was er wel The CW-baas Mark Pedowitz die vertelde dat er nog gekeken werd naar de serie. "Er is een achterliggende strategie en hopelijk kunnen we die realiseren."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Flash' krijgt gigatwist in zevende seizoen
Series / Nieuws

'The Flash' krijgt gigatwist in zevende seizoen

Waarom ook niet! The CW werkt nu hard aan het nieuwe seizoen van de serie.

The Flash brengt ons in het zevende seizoen een grote twist. Dat belooft showrunner Eric Wallace. Volgens hem krijgen we die twist vroeg in het seizoen te zien. Die was namelijk bedoeld voor het einde van de zesde reeks.

"Omdat dit The Flash is, zit er aan het einde van elk seizoen een grote twist. En die zit nu meer midden in het seizoen. Dat heeft ook meteen grote invloed op al onze verhalen in dit zevende seizoen," vertelde Wallace.

Lees ook: Heel mooi nieuws voor fans 'The Flash'

The Flash
Het zesde seizoen eindigde ermee dat Team Flash de strijd aan bond met Mirror Mistress, waarbij de dame haar echtgenoot doodde. Daarnaast wist ze Sue Dearbon van de moord op haar echtgenoot te beschuldigen. En zit Iris West nog altijd gevangen in het Mirror Universe. Dat belooft dus heel wat interessants voor dit zevende seizoen.

Lees ook: Fans 'The Flash' eisen ontslag volgende actrice

"Tussen de gruwelen en tragedies die gebeuren met deze pandemie, hopen wij wat limonade in de citroen te vinden," aldus Wallace. "We werken nu opnieuw uit hoe een seizoen van The Flash eruit komt te zien, en dat wordt behoorlijk onvoorspelbaar."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor fans van Netflix-hit 'Lucifer'
Series / Nieuws

Goed nieuws voor fans van Netflix-hit 'Lucifer'

De opnames van de laatste afleveringen van het vijfde seizoen gaan snel verder.

Lucifer gaat snel verder met de opnames van het vijfde seizoen. Die kwamen stil te liggen vanwege - je verwacht het niet - het coronavirus. Maar nu zullen die snel hervat worden.

Volgens Production Weekly is het de bedoeling dat de camera's in augustus weer gaan rollen. Dan moeten de laatste delen van het tweede deel van het vijfde seizoen opgenomen worden. De opnames vinden dan plaats in Los Angeles.

Lees ook: Fan opgelet: 'Lucifer' krijgt een extra seizoen!

Opvallend nieuws
Dat is behoorlijk opvallend nieuws, want op dit moment slaat het coronavirus vooral heel erg hard toe in Los Angeles. Dat zou kunnen zorgen voor meer vertragingen op het vlak van entertainment-producties, maar anderzijds ligt oktober nog 'ver' weg en zou er tegen die tijd veel veranderd kunnen zijn. Niemand had immers durven gokken dat we in maart ineens de maatschappij op slot zouden zien gaan.

Lees ook: 'Lucifer'-startdatum onthuld door Netflix!

De resterende afleveringen van het vijfde seizoen zijn al geschreven. Daarna komt er nog een zesde seizoen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Discovery' doet veel aan diversiteit
Series / Nieuws

'Star Trek: Discovery' doet veel aan diversiteit

De ultieme toekomst, wat actrice Sonequa Martin-Green zegt, in een interview.

Actrice Sonequa Martin-Green is van mening dat het derde seizoen van Star Trek: Discovery heel actief aan diversiteit werkt. Dat deelt ook uitvoerend producent Alex Kurtzman, die sprak met The Salt Lake Tribune.

"Ik denk dat we allemaal het gevoel delen dat Star Trek deel uitmaakt van een groter geheel dan alleen entertainment. Gene Roddenberry's belangrijkste bijdrage aan het gesprek over diversiteit in de toekomst, is dat het nooit een probleem is in Star Trek," aldus Kurtzman.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' seizoen 3: dit moet je weten

Iedereen accepteren
"Wat Gene oorspronkelijk voor ogen had, wordt vandaag de dag uitgevoerd," aldus actrice Martin-Green. "We gaan verder met representatie. We hebben deze franchise, die altijd gebouwd heeft op innovatie. En daar bouwen wij op voort."

Lees ook: Gaan we deze held weer terugzien in 'Star Trek: Discovery'?

Wat haar betreft gaat representatie in de serie dan ook ver. "Het gaat er niet alleen om dat een zwarte vrouw de hoofdrol speelt. Of dat je een vrouwelijke, Aziatische kapitein ziet. Het gaat enorm dat deze mensen volwaardig zijn, en dat ze een sterk en integraal onderdeel van de groep zijn."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.