'Sherlock' seizoen 5: Dit moet je weten

'Sherlock' seizoen 5: Dit moet je weten

Krijgen we nog een vijfde seizoen? En waar zou dat over kunnen gaan?

Jim Pedd, 9 juli 2020 om 15:24

Sherlock Holmes en Dr. Watson hebben The Final Problem misschien wel opgelost, maar de kans is groot dat dit niet het laatste is dat we van de Baker Street Boys gezien hebben. Dit is wat we al weten over het vijfde seizoen van Sherlock.
Steven Moffat vertelde in de loop van 2016 dat het “onwaarschijnlijk” was dat Sherlock geheel van televisie zou verdwijnen. “We zijn altijd verrast en blij met het enthousiasme van mensen rond Sherlock. En willen zo lang mogelijk door blijven gaan,” aldus Moffat, waarmee hij co-showrunner Mark Gatiss herhaalde.

Waneer te zien?
Sherlock is nooit echt constant uitgekomen. Er zaten achttien maanden tussen de eerste twee seizoenen. Vervolgens duurde het twee jaar tot het derde seizoen kwam, nog eens twee jaar tot we een special kregen en kwam er een vierde reeks na nog eens een jaar. Maar nu is het alweer drie jaar geleden dat de serie terugkeerde.

Daarmee duurt het ondertussen erg lang. Volgens acteur Andrew Scott komt dat vooral “omdat iedereen op dit moment echt bezig is met zijn eigen ding.” Zo maakten Mark Gatiss en Steven Moffat een nieuwe versie van het verhaal van Dracula.

Welke verhalen
Er zijn gelukkig nog genoeg verhalen te vertellen. “Mark wilde altijd al The Red-Headed League maken en The Engineer’s Thumb. Dat laatste is een behoorlijk gestoord verhaal zonder echt goed einde. Er is bovendien een element van The Greek Interpreter dat ik echt opwindend vind en nog niet gemaakt is. En dat vind ik heel gaaf, vooral ook omdat we in onze versie nog altijd Irene Adler hebben,” aldus Moffat over verhalen die hij zou willen verfilmen.

De serie kan dus nog heel wat meer verhalen van Arthur Conan Doyle verfilmen straks. De vier boeken zijn in elk geval al verfilmd, maar er zijn echt tientallen korte verhalen met verschillende mysteries rond Sherlock Holmes en Dr. Watson.

De cast
En als de serie dan terugkeert, wie zouden we dan te zien krijgen?
Benedict Cumberbatch is Sherlock Holmes
Martin Freeman is Dr. John Watson
Una Stubbs is Mrs. Hudson
Rupert Graves is DI Lestrade
Louise Brealey is Molly Hooper

Lees meer over: Sherlock, BBC

Informatie over de serie: Sherlock

Populair nieuws