'The Witcher' verandert dit belangrijke element uit de boeken

'The Witcher' verandert dit element uit de boeken

De serie doet het straks heel anders dan de boeken het deden als het hierop aankomt.

Jim Pedd, 11 juli 2020 om 12:10

The Witcher van Netflix gaat op een zeker vlak afwijken van het bronmateriaal. Dat stelt showrunner Lauren Schmidt Hissrich in een nieuw interview. Ze vertelde dat de serie wat afwijkt van de manier waarop de boeken de ontmoeting van Geralt en Ciri laten zien.
In het bronmateriaal worden de eerste dagen van de ontmoeting tussen de twee overgeslagen. Dat gaat de serie dus niet doen. “Wat zo mooi is aan het tweede seizoen, is dat in de boeken Geralt en Ciri elkaar op dat moment in Sodden ontmoeten. En in het volgende boek is er veel tijd overgeslagen,” aldus Hissrich.

Lees ook: 'The Witcher' brengt grote verandering in seizoen 2

Alles laten zien
“We vonden tijdens het schrijven dat wij die maanden niet over mochten slaan. We willen juist zien hoe ze elkaar leren kennen. Dat is juist wat het zo leuk maakt aan deze personages. Ze begrijpen dat ze elkaars lotsbestemming zijn, omarmen dit niet per se maar accepteren het eerder en snappen dat ze dat moeten doen om te kunnen overleven op het Continent,” ging Hissrich verder.

Lees ook: Dit 'The Witcher'-element werd pas halverwege bedacht

“Hoe zou het zijn als twee vreemdelingen samen komen en het gevoel hebben dat ze hier het hele seizoen naartoe bewogen hebben? Ze kwamen eindelijk bij elkaar en hun reactie was: ‘Oh, ik ken jou helemaal niet. Je bent een vreemdeling.’ En je weet dat Geralt geen ervaring heeft met kinderen. Ook niet met een voortdurende relatie of iets in die richting. Hij is een reiziger, een vagebond. Hij heeft bewust geen lange relaties en nu ineens wel.”

Bron: TV Guide

Lees meer over: The Witcher, Netflix, Lauren Schmidt Hissrich

Populair nieuws