'Doctor Who' mogelijk diep in de problemen

'Doctor Who' mogelijk diep in de problemen

Het coronavirus zet deze serieproductie nog meer onder druk dan andere producties.

Jim Pedd, 11 juli 2020 om 13:12

BBC-serie Doctor Who verkeert mogelijk in gevaar. Het coronavirus heeft natuurlijk zo’n beetje elke filmproductie die er is stilgelegd. En dus ook die van BBC-serie Doctor Who, dat toe was aan zijn dertiende seizoen.
Helaas horen we nu dat de BBC het seizoen mogelijk flink uit gaat stellen, wat komt door de regels rond social distancing. “Een productie zoals deze, waar honderden mensen voor werken, zowel freelancers als vaste medewerkers, dat kan je niet doen in een omgeving waar je aan social distancing doet. Dus het ligt eraan wanneer je denkt dat dit eindigt,” aldus BBC Wales-directeur Rhodri Talfan Davies.

Lees ook: 'Doctor Who' nu alweer zonder hoofdrolspeelster?

Opnames in Wales
Sinds de serie Doctor Who in 2005 een reboot kreeg van de BBC, vinden de opnames plaats in Wales. Daar gelden andere regels dan in Engeland, waardoor er mogelijk nog meer vertragingen zullen zijn als gevolg van het coronavirus.

Lees ook: 'Doctor Who' in de problemen door coronacrisis

Er wordt op dit moment gekeken hoe het verder moet met de serie. Het dertiende seizoen is wel besteld, en dat geldt ook voor een kerstspecial die over de Daleks zal gaan.

Bron: Express

Lees meer over: Doctor Who, BBC, Coronavirus

Informatie over de serie: Doctor Who

Populair nieuws